Lezers iCulture hopen op Nederlandse Siri in iOS 7 tijdens WWDC

Boven aan de verlanglijst voor iOS 7 staat volgens bezoekers van iCulture een Nederlandse versie van virtuele assistent Siri.

SiriHet aftellen naar de presentatie op ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 is begonnen. Om 19:00 uur Nederlandse tijd zal Apple naar verwachting een hoop nieuwe producten, diensten en andere verrassingen onthullen. Uit een peiling onder de lezers van iCulture blijkt dat iOS 7 de meest geanticipeerde onthulling is. Het meest wordt uitgekeken naar een Nederlandse variant van de virtuele stemassistent Siri. Maar liefst een vijfde van alle bezoekers blijkt hier interesse in te hebben.

We vroegen jullie niet welke aankondigingen het meest geloofwaardig zijn, maar waar jullie vooral op zitten te wachten. Dat een derde van de iCulture-bezoekers interesse zegt te hebben in iOS 7 zal voor Apple goed nieuws zijn: uit een persbericht bleek immers al dat de nieuwe iOS-versie vanavond wordt besproken.

Top 5 meest gewilde WWDC-aankondigingen

  1. iOS 7 (32,45%)
  2. Nieuwe iPhones en iPads (15,04%)
  3. OS X 10.9 (10,42%)
  4. iWatch (10,37%)
  5. Apple TV opengesteld voor apps (6,82 procent)

Op de tweede plek in de lijst staan mogelijke nieuwe iPhones en iPads. Helaas bleek eerder al dat de kans zeer klein is dat Apple deze op WWDC 2013 zal aankondigen. Apple zou zich tijdens de conferentie vooral willen richten op ontwikkelaars, waardoor er geen ruimte zou zijn voor de nieuwe iDevices. Eerdere geruchten wezen er al op dat de iPhone en iPad waarschijnlijk pas rond september opduiken. De productie van de iPhone 5S gaat vermoedelijk deze maand van start.

Top 5 meest gewilde iOS 7-verbeteringen

  1. Siri in het Nederlands (19,48%)
  2. Nieuw uiterlijk (17,5%)
  3. Meer info op ontgrendelscherm (17,5%)
  4. Meer info in Berichtencentrum (11,98%)
  5. Verbeterde multitasking (7,41%)

Hoewel het vermeende nieuwe uiterlijk in iOS 7 hoog op de verlanglijstjes staat van iCulture-bezoekers, hoopt ongeveer 20 procent juist op een Nederlandse variant op Siri. Dat is iets waar Apple vermoedelijk al een tijdje aan werkt: in 2012 werd er gezocht naar een Nederlandse stagiair die zich bij Apple met Siri zou gaan bezighouden. Op het moment kunnen we Siri al in Nederland gebruiken, maar dan moet je zonder een al te dik accent een van de op het moment ondersteunde talen spreken.

Bij de peiling reageerden meer dan 8.000 lezers op de vraag op welke drie WWDC 2013-aankondigingen ze het meest zitten te wachten. Bij onze vragen over iOS 7-wensen gaven meer dan 6.000 bezoekers antwoord. Overigens gaven een hoop lezers in de reacties onder de peiling ook al aan wat ze graag van Apple zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2013, 12:02
Categorie Achtergrond
Onderwerp wwdc 2013

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.