iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Weekend: iCulture-app, Waze en meer

Later vandaag start WWDC 2013, maar dit weekend gebeurde er ook een hoop. Onze iCulture-app kreeg een update en Google wil Waze overnemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCulture appVanavond begint WWDC! Op deze ontwikkelaarsconferentie kunnen we een enorme hoeveelheid nieuws verwachten, waardoor we bijvoorbeeld ook zien of de geruchten over een vernieuwd, platter iOS 7 uiteindelijk waarheid blijken. Voordat het spektakel om 19:00 losbarst, nemen we nog even snel een kijkje naar alle nieuwsontwikkelingen van het afgelopen weekend. Want ook op zaterdag en zondag gebeurde het nodige: een overname van Waze door Google blijkt bijvoorbeeld bijna rond en onze eigen iCulture-app kreeg een fijne update.

‘Overname Waze door Google bijna rond’

WazeTim Cook zei het onlangs nog: Apple is niet bezig met een overname van navigatiebedrijf Waze om Apple Maps voor iOS te verbeteren. Google lijkt echter wel van plan het bedrijf over te nemen. Een overname door Google voor 1,3 miljard dollar zou inmiddels zelfs al bijna rond zijn, zo melden Israëlische media. Wat Google exact met Waze wil is niet duidelijk, maar één ding weten we wel: met het nieuwe bedrijf in handen zou Google een nog sterkere positie op de navigatiemarkt hebben.

Ander belangrijk nieuws

  • WWDC 2013 staat voor de deur. Hoe zal iRadio in iTunes er uitzien? We zagen een concept voorbijkomen.
  • We spraken met ondernemer Michael Teeuw, die uitlegt hoe je apps leert maken met iTunes U.

iCulture-app 1.3 nu beschikbaar

iCulture app deelmenu

Dit weekend kwamen er de nodige apps en updates voorbij, maar voor ons persoonlijk was de nieuwste versie van onze eigen iCulture-app natuurlijk het hoogtepunt. Voor deze update hebben we gekeken naar feedback van gebruikers, om zo de algehele snelheid flink te verbeteren. Zo had een kleine groep mensen last van een lastig te traceren bug die ervoor zorgde dat de app langzamer reageerde dan gewild, een probleem waar we in versie 1.3 een einde aan hebben kunnen maken. Ook is in de nieuwe versie het deelmenu in artikelen vernieuwd en kun je voortaan browserlinks openen in Chrome.

Andere apps

Quick-Flip Case: iPhone-hoes voor olloclip-gebruikers

Quick-Flip CaseCamera-geobsedeerde iPhone-bezitters kunnen al een tijdje naar de olloclip-lenzen grijpen om betere foto’s te maken. Voor deze mensen is er nu de Quick-Flip Case: een iPhone-hoes met een speciaal uitschuifstuk, zodat je de olloclip kunt gebruiken zonder de gehele case te verwijderen. Bovendien kun je aan de onderkant een speciale statiefhouder bevestigen, waar je ook nog eens een externe flitser op kunt draaien. Zo verandert je iPhone al snel in een imposant ogende camera.

Andere accessoires

  • Melon-hoofdband voor diepe concentratie haalt 250.000 dollar binnen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 14:12
Categorie Round-up
Onderwerpen iculture vandaag, iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.