Showzee op iPhone

Showzee: maak en deel een fotoverhaal met de hele wereld

Showzee is een nieuwe app voor mensen die graag hun foto's en video's delen met iedereen die er maar naar kijken wil. Zelf kun je ook meekijken met de verhalen van mensen aan de andere kant van de wereld.

Showzee op iPhone

Het populaire gezegde sharing is caring is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met onze iPhones. Met een druk op de knop deel je een foto met al je vrienden, maar voor de mensen die het liefst zoveel mogelijk delen met iedereen die maar wil luisteren is Showzee in het leven geroepen. Met deze app maak je gemakkelijk een mooie collectie van foto’s, video’s en tekst, die andere enthousiastelingen kunnen bekijken.

In Showzee kijk je mee met fotoverhalen van mensen die je niet kent.Showzee (link) staat als sociaal netwerk helemaal op zichzelf, en presenteert je continu met nieuwe creaties van gebruikers. Nadat je de app toestemming hebt gegeven tot je camerarol en je een account hebt aangemaakt kun je zien wat mensen allemaal al gemaakt hebben. Door eerst uit een lijst met interesses aan te geven waar je graag Showzees van bekijkt, wordt het aanbod op je afgestemd.

Kies je interesses in Showzee

Hierbij heb je bijvoorbeeld de keuze uit Art, Home & Garden, Gaming en Architecture. Je kunt zoveel genres kiezen als je wilt, al blijkt in de praktijk dat Architecture een behoorlijk populaire categorie is met erg veel mensen die er fotoseries van opgenomen hebben.

Showzee gebruikt een Peek & Pop-achtig mechanisme om snel te zien wat er in een fotoserie aanwezig is. Dit werkt ook gewoon op andere iDevices dan de iPhone 6s, en activeer je door een Showzee een paar seconden ingedrukt te houden. Op dat moment verschijnen alle aanwezige foto’s en video’s in de serie, zodat je in een oogopslag ziet of er iets tussen zit wat de moeite van het bekijken waard is.

Showzee zelf maken is heel gemakkelijk. Kies maximaal tien foto's of video's voor een Showzee.

Tijdens het testen van de app liep Showzee meerdere malen vast toen we in wilden loggen via Facebook, maar na het invullen van je emailadres konden we de app wel gewoon gebruiken. Ook is de app relatief nieuw, wat betekent dat er nog maar weinig Showzee-collecties beschikbaar zijn uit Nederland.

Showzee is leuk om doorheen te scrollen

In Showzee maak je in een paar stappen ook je eigen foto/videoverhaal. In je camerarol kies je maximaal tien foto’s of filmpjes uit die vervolgens automatisch gebundeld worden. Geef ze een naam, de juiste tags zodat ze gevonden kunnen worden en ze zijn direct voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een Showzee privé te maken, zodat je ze alleen deelt met vrienden die de app ook gebruiken, al gaat dit wel voorbij aan het leukste deel van de app.

Het leuk aan Showzee is dat je heel gemakkelijk even kunt scrollen en kijken wat andere mensen voor creaties hebben gemaakt. In een handomdraai kijk je mee hoe iemand een dag foto’s gemaakt heeft in een prachtige bergomgeving, of hoe het er aan toegaat in een strandclub in Bali. Een soort kijkje in het fotoboek van iemand aan de andere kant van de wereld die je nog nooit gezien hebt dus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2016, 20:29
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, sociaal netwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.