Reacties voor: Laatste SDK en firmware onthullen codenaam nieuwe iPhone

Er zijn sporen gevonden van een nieuwe iPhone in de iPhone OS 3.2 SDK. Er zijn mappen gevonden met de naam N89, volgens insiders de codenaam van de volgende generatie iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Misschien een vreemde vraag, maar waarom zulke vreemde (interne) codenamen? Ja, ik ben die van andere bedrijven dan Apple, zoals Microsoft gewend (Kom maar bashers, ik heb een MacBook hoor… :/) en die smoelen toch wat beter, dunkt me zo?

  2. Ben benieuwd omtrent de details. Sowieso komt er dit jaar een nieuwe iPhone. Dat is geen verrassing. Weet niet of het gepland is. Denk dat Apple/iPhone aanhangers gewoon ERG nieuwsgierig zijn!

  3. wel duh 🙂 geniaal gewoon… al die bloggers/twitters/…. als online reclame machine :p En gratis dan nog wel !

    Schitterende marketingafdeling hebben ze daar bij Apple 😀

  4. Tuurlijk doet apple dit expres, dit is hun reclamecampagne.

    Hoe is de iPhone groot geworden denk je? Door al de geruchten. Idem met iPad.

    Apple heeft van alle bedrijven de meest geniale reclamecampagne die ze maar kunne indenke: de geruchtenmolen!

    En dat doen ze zeker allemaal expres 😉

  5. Wat mij dan opvalt is dat de N89 niet heel veel zal verschillen van de N88? Maar je weet het maar nooit bij Apple!

  6. Tuurlijk is dit opzettelijk, als ze alles intern Willen houden dan zetten ze niet dezelfde software op de prototypes dan op de iphones in omloop. Dan maken ze nieuwe software zonder verwijzingen in de publieke fw!

  7. Origineel geplaatst door Niels
    Wat mij dan opvalt is dat de N89 niet heel veel zal verschillen van de N88? Maar je weet het maar nooit bij Apple!

    Dit zegt natuurlijk niks over hoeveel beter (of slechter) een toestel is. Het is gewoon een nummer waaraan een product gekoppeld is.

  8. Leuk om te lezen. Maar dat is er toch opzettelijk ingezet. Het zal ook later vast wen functie gaan hebben boot de nieuwe phone zal misschien geen dummie map oid zijn. We weten nu ook wel dat Apple dit allemaal doet om te hypen. Dus zeg volgende keer gewoon dat Apple wat clues weggeeft wat duidt op een nieuwe iPhone.

  9. Ik vrees het ergste: een tegenvaller.

    Aangezien we een foto al gezien hebben met weinig verandering en nu een codebuild die niet veel verschilt van zijn voorganger in tegenstelling tot die van iPhone naar iPhone 3G, verwacht ik een mini-update.

    En dat is jammer. Voor alle iPhone 3G-gebruikers die juist nu weer over mogen!

  10. de iphone 3Gs is nog steeds de beste op de markt.. dan is ‘t toch niet zo vreemd dat ze alleen maar met een kleine update komen?

  11. Apple zal heus wel een flinke stap voorwaarts gaan maken met de nieuwe iPhone, ze moeten wel willen ze bij blijven met de concurrentie. Als ze het niet doen lopen ze eind van het jaar een flink eind achter bij de concurrentie als android weer verbeterd is en WM7 op de markt is gekomen.
    Lijkt me dat er sowieso een andere processor in zit en wellicht dat je ook van die zwarte achtergrond af kunt komen.
    Daarbij heeft Steve Jobs zelf gezegd dat er een flinke update aan zit te komen waar android geen antwoord op zal hebben, al overdrijft ie wel vaker.

  12. Ik ben van mening dat dit inderdaad roddels opwekken is. Werd vandaag gebeld door mdw van TM met een super aanbieding (eh not!) dat ik nu al kon verlengen als speciaal geselecteerde abonnee die een van de eerste iPhones heeft gekocht (ook niet waar). Ik zou 2 jaar mogen bijtekenen en dan hoefde ik niets te betalen. Nou die 5 tientjes halen mij echt niet over. Toen ik aangaf rustig af te wachten tot de zomer zei de man “Wij hebben nog geen informatie over nieuwe iPhones meneer” waarop mijn antwoord was dat ik dat ook niet zei. Als jarenlange trouwe Mac gebruiker weet ik niet beter of om de zoveel tijd volgen de updates in de producten. Dat kan niet anders zijn voor de iPhone.

    Ik denk dat TM nu een noodsprongetje maakt om zoveel mogelijk snelle beslissers te pakken te nemen. Want ja, met een nieuwe iPhone op de markt zullen veel mensen wel weer de nieuwste willen hebben. Mgoed, lang verhaal kort, ik ben het er mee eens dat het stoken is…

  13. Maar hoe zit het met de aankondiging van juni/juli dit jaar?

  14. Origineel geplaatst door Niels
    Ik vrees het ergste: een tegenvaller. Aangezien we een foto al gezien hebben met weinig verandering en nu een codebuild die niet veel verschilt van zijn voorganger in tegenstelling tot die van iPhone naar iPhone 3G, verwacht ik een mini-update. En dat is jammer. Voor alle iPhone 3G-gebruikers die juist nu weer over mogen!

    Design is vaak de laatste stap in het productie proces

  15. Ik denk dat Tmobile klanten aan het binden is omdat er binnenkort meer providers de iPhone gaan verkopen.

  16. Idem!

    Origineel geplaatst door Puck
    wel duh geniaal gewoon… al die bloggers/twitters/…. als online reclame machine :p En gratis dan nog wel !Schitterende marketingafdeling hebben ze daar bij Apple

  17. geweldige conclusie : er komt een nieuwe iPhone.

    Natuurlijk komt er een nieuwe iPhone of dachten jullie dat Apple zijn iPhone devisie zou opdoeken ?

  18. Absoluut. Apple lijkt een meester te zijn in het actief gebruiken van lekken.

  19. Origineel geplaatst door Reno
    vaak de laatste stap in het productie proces

    Zeker dat dit het geval gaat zijn, er wordt al veel gesproken over KPN dus ik ga hier wel vanuit

  20. @bartje: De vraag is wanneer. Dit geeft aan dat Apple wel degelijk bezig om in niet al te lange tijd een nieuwe iPhone aan te kondigen.

  21. Wat een opgeklopte onzin allemaal.

    Natuurlijk werkt Apple aan de opvolger van de 3GS. Natuurlijk hebben ze hiervoor intern aparte SDK’s en natuurlijk is het bijna niet te doen om al die SDK’s uit elkaar te houden.

    Het idee van een marketingafdeling die opdracht geeft om een mapje in de SDK met de naam N89 aan de officiele beta release toe te voegen.

    hahahahahahaha

    De marketing afdeling weet niet eens hoe die hele SDK eruit ziet, laat staan dat ze weten waar op de mac dat mapje te vinden is.

  22. Iedereen weet toch dat er elk jaar een nieuwe iPhone uitkomt? Daar hoeven ze geen sporen voor achter te laten hoor

  23. Origineel geplaatst door iPhoneDev
    Wat een opgeklopte onzin allemaal.Natuurlijk werkt Apple aan de opvolger van de 3GS. Natuurlijk hebben ze hiervoor intern aparte SDK’s en natuurlijk is het bijna niet te doen om al die SDK’s uit elkaar te houden.Het idee van een marketingafdeling die opdracht geeft om een mapje in de SDK met de naam N89 aan de officiele beta release toe te voegen. hahahahahahahaDe marketing afdeling weet niet eens hoe die hele SDK eruit ziet, laat staan dat ze weten waar op de mac dat mapje te vinden is.

    Dat weten ze donders goed hoor, kan ik je melden.
    Als er een “lek” is bij Apple, is dat in 99% van de gevallen gewoon geregiseerd.

  24. Tuurlijk worden veel geruchten door Apple zelf verspreid. Gratis reclame..super toch.
    Nadeel kan zijn dat de verwachtingen soms zo hoog zijn dat ze een eigen leven gaan lei(ij)den en dat men dingen verwacht wat er dan niet in zit.
    Lees Ipad..wat werd daar wel niet van verwacht door sommigen..en viel voor sommigen dan weer tegen.
    Hoe dan ook..merendeel zit te wachten op de nieuwe Iphone omdat in 2008 heel veel mensen de 3G hebben genomen en er in veel gevallen nu nog aan zitten.

  25. Geruchten nieuwe iphone ? het is een FEIT inmiddels dat Apple elke jaar nieuwe iphone uitbrengt dus wat zeuren jullie allemaal eigenlijk ?

  26. Ik denk dat ze eerst de verkoopcijfers van de IPAD afwachten.

  27. @iPhoneDev: Lekker verder dromen. Tis toch algemeen bekend dat Apple opzettelijk lekt.

  28. Origineel geplaatst door Niels
    de iphone 3Gs is nog steeds de beste op de markt.. dan is ‘t toch niet zo vreemd dat ze alleen maar met een kleine update komen?

    De beste op de iPhone markt ja, maar de processor van de 3Gs (die op iets van 600 mhz loopt en normaal 800 ofzo is) is alsnog met de underclock naar 600 bijna 2x zo langzaam als de nieuwe android telefoons. Die draaien op 1 mHz processoren.

  29. @Rogier Colijn:

    1 mHz is een beetje langzaam vindt je niet, zou het dan toch 1 gHz moeten zijn? 😉

  30. Origineel geplaatst door Jowieh!
    Ik ben van mening dat dit inderdaad roddels opwekken is. Werd vandaag gebeld door mdw van TM met een super aanbieding (eh not!) dat ik nu al kon verlengen als speciaal geselecteerde abonnee die een van de eerste iPhones heeft gekocht (ook niet waar). Ik zou 2 jaar mogen bijtekenen en dan hoefde ik niets te betalen. Nou die 5 tientjes halen mij echt niet over. Toen ik aangaf rustig af te wachten tot de zomer zei de man “Wij hebben nog geen informatie over nieuwe iPhones meneer” waarop mijn antwoord was dat ik dat ook niet zei. Als jarenlange trouwe Mac gebruiker weet ik niet beter of om de zoveel tijd volgen de updates in de producten. Dat kan niet anders zijn voor de iPhone.Ik denk dat TM nu een noodsprongetje maakt om zoveel mogelijk snelle beslissers te pakken te nemen. Want ja, met een nieuwe iPhone op de markt zullen veel mensen wel weer de nieuwste willen hebben. Mgoed, lang verhaal kort, ik ben het er mee eens dat het stoken is…

    AMEN!!!

  31. komt toch weer een bullshit update

  32. @Mhz vs Mhz comments; De ene processor is de andere niet het is appels met peren vergelijken! Ga lekker de vhs uit de kast halen en genieten van 1996 … toen was 1Ghz sneller dan 800Mhz.

  33. Ik werd vandaag ook gebeld door TMobile, bij nu verlengen, gratis 3GS, ik heb nu de 3G. Doen of niet? Je weet natuurlijk niet wanneer de 3GS komt… Lastig… Kan misschien beter afwachten en dan verlengen als de nieuwe iPhone er is?

  34. Origineel geplaatst door Jowieh!
    Ik ben van mening dat dit inderdaad roddels opwekken is. Werd vandaag gebeld door mdw van TM met een super aanbieding (eh not!) dat ik nu al kon verlengen als speciaal geselecteerde abonnee die een van de eerste iPhones heeft gekocht (ook niet waar). Ik zou 2 jaar mogen bijtekenen en dan hoefde ik niets te betalen. Nou die 5 tientjes halen mij echt niet over. Toen ik aangaf rustig af te wachten tot de zomer zei de man “Wij hebben nog geen informatie over nieuwe iPhones meneer” waarop mijn antwoord was dat ik dat ook niet zei. Als jarenlange trouwe Mac gebruiker weet ik niet beter of om de zoveel tijd volgen de updates in de producten. Dat kan niet anders zijn voor de iPhone.Ik denk dat TM nu een noodsprongetje maakt om zoveel mogelijk snelle beslissers te pakken te nemen. Want ja, met een nieuwe iPhone op de markt zullen veel mensen wel weer de nieuwste willen hebben. Mgoed, lang verhaal kort, ik ben het er mee eens dat het stoken is…

    Ik ben ook gebeld en ik heb ook gezegd dat ik nog tot de zomer wacht (oftewel op de nieuwe iPhone). Toen durfde de verkoper gewoon te zeggen dat hij die dag er voor bij een Apple event was geweest en daar had gehoord dat de nieuwe iPhone in 2011 kwam. Schandalig toch…

    Ik ben het volledig met je eens!!

  35. Ik ben zelf in het bezit van een 3GS en heb het verschil met een 3G van een bekende goed kunnen beoordelen. Ondanks de grote vooruitgang zou ik nu geen nieuw TM contract aangaan. Ik verwacht namelijk dat het verschil tussen de 3GS en zijn opvolger groter gaat zijn dan tussen de huidge toestellen. Neem je nu zo’n nieuw contract dan zit je er weer 2 jaar aan vast en dan heb je tegen de tijd dat er weer een nieuwe iPhone komt (binnen nu en een jaar? vast wel) nog weer te kampen met het feit dat je van early adeptor opeens achter de muziek aan loopt met je verouderde iPhone.

    Het verschil tussen de huidige phone’s is nog acceptabel. Gewoon contract af laten lopen en even een paar maanden een goedkoop abbo afsluiten om te wachten op de nieuwe release….. Vanaf dan ben je weer helemaal bij en moet ik nog een jaar wachten tot ik ook de nieuwe kan aanschaffen (als ik dat dan nog wel wil, ben benieuwd hoe snel apple er nu weer in slaagt zijn grote marktaandeel en voorsprong te verkwanselen).

  36. TM is gewoon sjarriewarrie! Dat bellen doen ze bij iedereen idd snel even wat oude rommel voor een hoop geld verkopen terwijl ze weten dat de 4g er aan zit te komen. De meeste mensen moeten nog een maand of 5 a 9 met de 3g aan de slag en de happers hebben dan voor 2 1/2 jaar zo’n 3gs, terwijl de mensen die geduldig wachten straks een 4g hebben met ichat een supercamera en normaal youtube (tenminste zo hoop ik dattie er uit gaat zien haha). MENSEN NIET DOEN!!

  37. moooi, hopen dat hij van de zomer uit komt, kan niet wachten op de 3Gturbo

  38. Wanneer komt die 4g denken jullie, deze zomer nog? Welke periode zit er meestal tussen de geruchten en het uitkomen van een nieuwe iphone? Ik kan in juli namelijk een nieuw abo afsluiten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.