iPhone tethering in iPhone OS 3.1.3 weer toegevoegd

Met de introductie van iPhone OS 3.1.3 is ook internet-tethering voor veel mensen weer terug. Bij Nederlandse en Belgische operators is de tethering-optie weer zichtbaar, al zijn er ook uitzonderingen.

t-mobile tetheringMensen die de update naar iPhone OS 3.1.3 hebben doorgevoerd, zullen in veel gevallen gemerkt hebben dat de tethering-optie weer terug is. iPhone-gebruikers met abonnementen van Vodafone, KPN, Proximus (BE) en Mobile Vikings (BE) melden dat ze de tethering-optie weer zien verschijnen. Mogelijk geldt het niet voor iedereen, want we kregen ook een melding van een Mobile Vikings-klant die tethering niet ziet verschijnen. Tethering bij iPhones met een T-Mobile-abonnement lijkt helaas voor de meeste gebruikers niet aanwezig te zijn.

Ook bij een gebruiker van een simlockvrije iPhone uit Italië ontbreekt de optie nog steeds. Het is daarom zaak om even goed te controleren voordat je conclusies trekt: je kunt checken of tethering beschikbaar is door te bladeren naar: Instellingen > Algemeen > Netwerk > Stel internet-tethering in. Staat je iPhone op Engels ingesteld, dan moet je hier zijn: (Settings > General > Network > Internet Tethering.

internet-tetheringVoor de nieuwkomers: tethering houdt in dat je je iPhone als modem kunt gebruiken voor je laptop. Je kunt dan overal internetten op je laptop, via de 3G-verbinding van je iPhone. T-Mobile is in Nederland al een paar maanden bezig om een apart tethering-abonnement te ontwikkelen. Tethering verscheen kortgeleden al via een carrier-update van T-Mobile in iTunes, maar dat bleek een foutje. Het werd met een nieuwe carrier-update weer teruggedraaid.

Dat internet-tethering zichtbaar is, wil overigens niet zeggen dat het ook daadwerkelijk geactiveerd en klaar voor gebruik is.

Een aantal reacties die aanvankelijk waren geplaatst bij het algemene artikel over iPhone OS 3.1.3 is naar hieronder verplaatst, zodat alle ervaringen/waarnemingen over internet-tethering bij elkaar staan.

Tipgever: Maurice

Artikel is aangepast met aanvullende informatie over tethering via T-Mobile. Die optie lijkt voor iPhones met T-Mobile in tegenstelling tot een eerdere reactie niet aanwezig lijkt te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2010, 0:07
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.