Reacties voor: Kwartaalcijfers van Apple: meer Macs, minder iPods en iPhones?

Apple gaat om 23:00 uur Nederlandse tijd de resultaten van het afgelopen kwartaal bekendmaken. De verwachting is dat de verkoop van Macs is gestegen, maar dat de verkoop van de iPhone door leveringsproblemen wel eens kan tegenvallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Je vergeet nog iets belangrijks te melden Gonny: voor het eerst zullen in deze kwartaalcijfers de zgn. revenues worden gerapporteerd; iPhone gerelateerde verdiensten vanuit AT&T en andere partners wereldwijd. Eerder mocht dit alleen bij de jaarlijkse rapportage maar door een recente wetswijziging mag dit nu ieder kwartaal gerapporteerd worden.

    Verder: natuurlijk worden op keynotes conservatieve cijfers gerapporteerd; het zijn geen officiele kwartaalrapportages. Accurate voorspellingen e.d. zouden uitgelegd kunnen worden als manipulatie van de markt met de daarbij behorende boetes van de beurswaakhond.

  2. ik verwacht minder macs en ipod en meer iphones

  3. Wel grappig dat in alle vergelijkingen ze het hebben over de iPhone (das dus 1 telefoon) en Android (een OS), of Windows Mobile (das een OS), of Symbian (das een OS), of RIM (das een OS). In dergelijke vergelijkingen zal de iPhone het uiteindelijk altijd afleggen.
    Aan de andere kant zie je daar wél van af, dat Apple de mobiele telefonie dusdanig op zijn kop heeft gezet, dat reguliere vergelijkingen niet eens mogelijk zijn. Stel je eens voor: iPhone versus Nokia N96, of iPhone versus Motorola Droid, of versus SE Xpedia… Die vergelijkingen kosten heel veel tijd én vallen altijd in het voordeel van de iPhone uit. Voor de kritikasters van de iPhone is dat gegeven iets om over na te denken.

  4. Origineel geplaatst door iPieter
    … voor het eerst zullen in deze kwartaalcijfers de zgn. revenues worden gerapporteerd; iPhone gerelateerde verdiensten vanuit AT&T en andere partners wereldwijd.

    Aha, dan hoop ik dat ze het uitgesplitst naar land doen, met niet alleen de bedragen, maar ook de verkoopcijfers. Dat kan nog een lange zit worden, maar dat heb ik er wel voor over om eens te weten wat T-Mobile nou werkelijk heeft verkocht en hoe groot de schep geld is, die richting Apple gaat.

    Ik had juist begrepen dat die cijfers conservatief werden in geschat, juist om straks de markt te verrassen zodat de koers omhoog schiet. En dat is dan geen koersmanipulatie? 😉

  5. Origineel geplaatst door yingie
    In dergelijke vergelijkingen zal de iPhone het uiteindelijk altijd afleggen.

    Nou nee, want in dit soort vergelijkingen tellen ze vaak iPhone OS in het algemeen. Dus als je niet het onderzoeksrapport opvraagt en het gaat zitten napluizen weet je nooit zeker of ze ook de iPod touch hebben meegeteld. Ik neem die statistieken altijd met een schep zout.

  6. Analisten zoals Gartner verwachten dat Android in 2012 populairder is dan de iPhone. Ze houden daarmee rekening met 71,5 miljoen iPhones, dus Apple heeft met het huidige aantal van 30 miljoen nog ruimschoots een verdubbeling voor de boeg.

    Ik neem aan dat Apple niet tot 2012 gaat zitten wachten met een nieuwe serie iPhones die een stapje voor blijft op Android-modellen.

  7. Tot nu toe is de Android al een gemiste poging waar niemand van gehoord heeft. Dus ze doen wel iets fout.

  8. volgens mij is het heel simpel te vergelijken als je Puur naar de OSen kijkt.
    @yingie:

    Het iphone OSX is gelsoten en bied je een hoop mogelijkheden. (meer als je jailbraked)
    Palm met zijn Web OS ook maar die heeft al wat meer vrijheid.

    Met android gebaseerde telefoon heb je alle vrijheid direct uit doos.
    Plus je hebt nog keuze in welke hardware je wil.

    Windows mobile is een klasse apart. dat loopt gewooon hopeloos achter
    en symbian is waarschijnlijk veel krachtiger dan het nu naar voren komt. omdat het heel omslachtig in elkaar zit wat bediening betreft.

    Elke andorid telefoon is in basis het zelfde.

  9. Arme Apple!
    Nou toch maar een iPod kopen dan.

  10. ligt eraan: als ze het hebben over ‘aantallen verkochte danwel te verkopen iphones’ lijkt het me vrij duidelijk dat ze het niet over het iPhone OS hebben maar over de daadwerkelijke iphones zelf.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door yingieIn dergelijke vergelijkingen zal de iPhone het uiteindelijk altijd afleggen.Nou nee, want in dit soort vergelijkingen tellen ze vaak iPhone OS in het algemeen. Dus als je niet het onderzoeksrapport opvraagt en het gaat zitten napluizen weet je nooit zeker of ze ook de iPod touch hebben meegeteld. Ik neem die statistieken altijd met een schep zout.

  11. Het gaat me niet om een kwalitatieve vergelijking van OS’en maar om het simpele gegeven, dat Apple maar een mobiele telefoonmodel uitbrengt tegen de tientallen modellen van Nokia, Samsung, HTC, LG, Sony Ericsson etcetera. In vrijwel alle onderzoeken wordt de telefoon iPhone afgezet tegen de telefoonplatforms Android, Symbian, Windows en RIM: alle telefoonmodellen dus van voornoemde fabrikanten. Derhalve legt de iPhone het altijd af in dergelijke onderzoeken.

    Origineel geplaatst door 4saus
    volgens mij is het heel simpel te vergelijken als je Puur naar de OSen kijkt.
    @yingie: Het iphone OSX is gelsoten en bied je een hoop mogelijkheden. (meer als je jailbraked)
    Palm met zijn Web OS ook maar die heeft al wat meer vrijheid.Met android gebaseerde telefoon heb je alle vrijheid direct uit doos.
    Plus je hebt nog keuze in welke hardware je wil.Windows mobile is een klasse apart. dat loopt gewooon hopeloos achter
    en symbian is waarschijnlijk veel krachtiger dan het nu naar voren komt. omdat het heel omslachtig in elkaar zit wat bediening betreft.Elke andorid telefoon is in basis het zelfde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.