Reacties voor: Kwartaalcijfers Apple: ruim 20 miljoen iPhones verkocht, groei van 142 procent

Apple heeft kwartaalcijfers over het derde fiscale kwartaal van 2011. Apple heeft ruim 20 miljoen iPhones, ruim 9 miljoen iPads, bijna 4 miljoen Macs en 7,5 miljoen iPods verkocht. Het is het beste kwartaal dat Apple ooit gedraaid heeft.

Reacties: 20 reacties

  1. Apples eigen schuld, moeten ze maar niet zo awesome zijn!

  2. @Bram Groenveld: Die grap (?) vat ik niet.

    (Red.) Aangepast.

  3. Was ook niet anders te verwachten. Zal het ook weer eens naar beneden gaan?

  4. Shareholder meeting, livestream, 23:00.

  5. After hours 5% bijna 400 dollar voor een aandeeltje…

  6. Apple = Goud !
    Apple is al meer waard geworden als Griekenland.
    Toch benieuwd wat ios5 gaat doen en Lion osx. De kracht was en is dat de interface simpel is tot nu toe en daardoor de mensen aanverwante Apple producten gingen kopen.
    Als ios 5 of Lion “moeilijker” wordt dan verliest Apple zijn kracht.
    De toekomst zal het uitwijzen en alles went 🙂

  7. Origineel geplaatst door kees
    Was ook niet anders te verwachten. Zal het ook weer eens naar beneden gaan?

    Dat moet wel, geen bedrijf kan jaar in jaar uit zo waanzinnig blijven groeien en winst maken. Ik vraag me wel af hoe hard de klap dan zal zijn.

  8. iPod heeft geen toekomst meer?

  9. Origineel geplaatst door Eelcovdg
    iPod heeft geen toekomst meer?

    Mijn theorie hierover: De meeste mensen willen apparaten die meer kunnen dan alleen muziek spelen. Daarom een daling bij de iPods en een stijging bij iPhones & ipads.

    Ooit zullen de gewone iPods (nano, shuffle, etc.) verdwijnen. En de iPod touch zie ik nog samensmelten met de iPhone. Deze apparaten waren al bijna identiek en groeien steeds meer naar elkaar toe qua features.

  10. Er worden de komende maanden nog eens 28 winkels geopend buiten de VS. De hele Aziatische markt ligt nog open voor Apple

    22% meer klanten in de winkes dan het jaar ervoor.

    Er zit nog genoeg groei in.

  11. Van het moment dat Apple niet meer uniek is lees massa product dan is het gedaan

  12. Apple mag wel een keer een eigen netwerk beginnen binnen kort gaan alle provider KPN/hi achterna en dan word de iPhone nix meer aan *** KPN

  13. @kd: Met die nieuwe abonnementsprijzen van KPN wordt de iPod Touch juist weer interessant. Veel goedkoper dan een iPhone en bijna dezelfde functionaliteiten.

  14. @BT: Het is al een massaproduct.

  15. Wat ik persoonlijk het meest interssant vind is dit gedeelte in de Q & A:

    “Q: 12% downtick in revenue guidance is more than usual. Why?
    A: Let me start with the units. For education buying season, September is weighted toward higher education, and we expect increases there. We also expect increases in iPhone, etc. There is also a future product transition that we are not going to talk about today. Those factors are already in our guidance. Confident in our pipeline. Tim Cook talking about some cannibalization of Mac by iPad. But also cannibalizing Windows. Very happy with 14% growth in Mac.”.

    Dat is volgens mij het interessantste stuk om over te speculeren. De “product transition” beivloedt het resultaat van Apple’s vierde kwartaal dus negatief. Procuct transition klinkt nogal groots. Het zou dus kunnen dat Apple een verrassing in petto heeft maar waarschijnlijk gaat het over de overgang naar de iPhone 4S/5.

    Even logisch nadenken nu: kwartaal 4 wordt hierdoor negatief beïnvloedt. Apple’s belangrijste inkomstenbron is de iPhone. Het moet dus ergens over gaan wat het resultaat direct kan beïnvloeden. Conclusie: het gaat inderdaad over de iPhone.

    Kwartaal 4 begint 26 juni en eindigt 25 september. Er volgt alleen een (grote) daling in de verkopen als het grote publiek weet dat er een nieuwe iPhone aankomt en dus wacht met de aanschaf van een telefoon. Traditioneel kan Apple de eerste weken na de introductie van een nieuwe iPhone de vraag niet aan. Dat zal nu niet anders zijn.

    Conclusie: de nieuwe iPhone wordt wel dit kwartaal gepresenteerd maar niet (op grote schaal) verkocht. Dat betekent dat de nieuwe iPhone er zeker niet in juli of augustus gepresenteerd wordt maar waarschijnlijk begin september en dat Apple pas in oktober verwacht dat verkopen weer in volle gang zijn.

    Ik zet mijn geld op de presentatie van de iPhone 5 begin september en de lancering kort erna (vanaf de 21e ongeveer). Van iOS 5 werd gezegd dat het in de herfst zou uitkomen. Strict genomen is begin september nog zomer maar een lancering nog later dan medio september acht ik onwaarschijnlijk.

    In het weer is het al herfst dus ik zeg laat maar komen die iPhone!

    Nog een interessante uit de Q & A:

    Q: Why don’t we have more movie titles on iTunes at this point?
    A: Broad library of movies and TV shows particularly in the US. Adding more content internationally each quarter. Look for more content later this quarter across the various stores. We have some neat stuff coming.

    Hopelijk komt Nederland nu eindelijk eens aan de beurt (boeken en films)

  16. Apple zal toch een keer met z’n prijzen moeten gaan dalen. Nu willen mensen nog geld uitgeven voor een apparaat dat veel prettiger werkt dan al het andere maar daar zit natuurlijk een plafond in. Zeker als je dit soort cijfers blijft produceren.
    Er zal toch ook wel eens een keer een concurrent opstaan die Apple van repliek gaat dienen.

  17. @Erelid: Apple rekent al jaren zeer hoge bruto winstmarges. Je betaalt dus eigenlijk gewoon te veel voor een Apple product. Toch gaat dit al jaren en jaren zo dus ik zie niet in waarom dat plotseling zal gaan veranderen. Er zit inderdaad wel een plafond in en die is met de iPhone 4 wel bereikt. Mensen gaan niet (veel) meer betalen voor een iPhone 5 dan dat nu de iPhone 4 kost. Je ziet nu dat Apple bij elke versie de prijs verder heeft opgerekt (met uitzondering van de originele iPhone naar de iPhone 3G, maar dat had meer met carrier subsidies en dergelijke te maken dus eigenlijk niet te vergelijken met de situatie nu).

    Ik verwacht een aanzienlijke daling van de prijzen voor de iPhone 4 en misschien wel zelfs de 3GS en ongeveer dezelfde prijs voor de iPhone 5/4S. De 3GS wordt dan het budget model, de iPhone 4 een goedkoper alternatief en de 5/4S een premium product.

    Stiekem hoop ik eigenlijk op een iPhone nano achtig apparaat. De afgeprijsde 3GS variant zou echter een beter verdienmodel betekenen (zeer lage productiekosten).

  18. Ik draag gelukkig niet meer bij aan die krankzinnige hoge marges die iphone behaald. Het apparaat is veel te duur en ook nog overal voor betalen. Ik heb sinds kort een galaxy s2 en deze werkt niet alleen veel sneller en beter (beeld, foto’s en gemak) en scheelt me de helft van het geld. Ook al komt de apple met een enorme koelkast op de markt, dan noch lopen de apple-fans er helemaal mee weg. Merkwaardige consumenten zijn er toch.

  19. @Frank: Ik moest €200 bij betalen…. 2jarig contract dat ia niet goedkoper maar wel beter

  20. @Erelid: Kun je dan uitleggen waarom ze met hun prijzen moeten dalen? Als steeds meer mensen hun producten willen/gebruiken, is er geen node om de prijs te laten zakken!
    En natuurlijk komt er ooit een concurrent product! Gelukkig! maar voor nu is Apple flink aan het groeien, en hebben ze nog lang geen overheersend marktaandeel! Wel hebben ze top producten die een bench Mark zijn op de tablet en smartphone markt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.