‘Apple werkt achter de schermen aan opvolgingsplan Steve Jobs’

Apple zou achter de schermen werken aan een opvolgingsplan voor Steve Jobs, mocht deze van plan zijn om op te stappen als CEO. De informele gesprekken over Jobs' opvolging zijn de afgelopen tijd geïntensiveerd.

steve jobs vooruitblikVolgens de Wall Street Journal is Apple achter de schermen informeel bezig met de opvolging van Steve Jobs. Het bedrijf wil daarmee voorbereid zijn op het moment dat Steve Jobs permanent terugtreedt uit zijn positie als CEO. Steve Jobs is momenteel op ziekteverlof, maar verschijnt wel in het openbaar om bijvoorbeeld aankondigingen voor nieuwe producten te doen. Zijn meest recente optreden was tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie. Sinds Jobs afgelopen winter op ziekteverlof ging zouden bestuursleden van Apple gesprekken hebben gevoerd met recruitmentmedewerkers en met minstens één topman van een bekend technologiebedrijf. Het ging daarbij overigens niet uitsluitend om het invullen van de CEO-rol en het zou vooral gaan om informele verkenningen.


Overigens zou de opvolging van Jobs de afgelopen 12 jaar al regelmatig op de agenda hebben gestaan bij de onafhankelijke bestuursleden, ook zonder dat Jobs er zelf bij betrokken is. “Het is een best practice”, zou een insider gezegd hebben. “Alle aanwezigen in de kamer moeten geheimhouding zweren over het opvolgingsplan”. Maar nu zouden de gesprekken toch iets verder zijn gegaan dan de routinematige afspraken die de partijen met elkaar hebben. Tim Cook, die als COO Steve Jobs vervangt, is nog steeds een van de beoogde opvolgers van Jobs maar er wordt ook naar andere opties gekeken. Zelf heeft Jobs nog niet aangegeven dat hij wil opstappen.

Steve Jobs gaf overigens een persoonlijke reactie op het artikel van Wall Street Journal: “I think it’s hogwash”, zei hij.

Fotocredits: joi op Flickr

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.