RTL XL voor iOS heeft een compleet nieuw design

RTL's terugkijkdienst is compleet vernieuwd, met een nieuwe look voor zowel de website als de app. Helaas kun je bij het inloggen op vervelende problemen stuiten.

De online terugkijkdienst van RTL heeft een metamorfose gekregen. Met een vernieuwd logo en een vernieuwd design, is ook de app voor zowel iPhone als iPad aangepast. Zo is de app eindelijk geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6(s) en iPhone 6(s) Plus. Ook is de huisstijl met het zandkleurige bruin ingeruild voor een witte huisstijl met een logo dat wel heel erg vrouwelijk oogt.

Geen hamburgermenu meer, wel lang verticaal scrollen

Het hamburgermenuutje in de linkerbovenhoek is ingeruild voor een menuloos design. De app is nu ingedeeld in drie onderdelen: Gemist, Home en Vooruit. Je wisselt tussen deze onderdelen door naar links en rechts te swipen, waardoor je niet meer op losse onderdelen hoeft te tikken in een uitklapmenu. In het Home-gedeelte vind je twee zoekknoppen die allebei exact hetzelfde doen: rechtsonder en rechtsboven.

RTL XL in het nieuwe overzicht.   Het bekijken van een uitzending in RTL XL.

Op het moment dat je wisselt naar de Gemist-weergave, is de knop rechtsonder ineens veranderd in een knop waar je de dag van uitzending kunt kiezen. Je hebt hier de keuze uit drie dagen: vandaag, gisteren en eergisteren. Deze zelfde knop wisselt op zijn beurt bij de Vooruit-weergave in een XL-knop waar je een Premium-abonnement af kunt sluiten. Dit abonnement sluit je af via je eigen iTunes-tegoed en kost €4,99 per maand. Op de website kost dit echter €3,99 per maand, maar het is op dit moment niet duidelijk of één enkel abonnement voor meerdere apparaten geldt. Voor het afspelen biedt de app nog steeds ondersteuning voor AirPlay en Chromecast. De iPad-app ondersteunt helaas geen Beeld-in-beeld optie.

RTL XL Premium afsluiten.   RTL XL Second Screen-ervaring.

Problemen met inloggen

In de app en website kun je ook inloggen met je bestaande RTL ID-account die je voor meerdere RTL-diensten kunt gebruiken, waaronder RTL Nieuws en Buienradar. Heb je echter een account met een wachtwoord van minder dan acht tekens, dan stuit je op problemen. Om in te kunnen loggen in de app, moet een wachtwoord uit minimaal acht cijfers bestaan. Op de website kun je echter wel gewoon met een wachtwoord van bijvoorbeeld zes tekens inloggen. Als je daar je wachtwoord wil wijzigen in een langer wachtwoord zodat je ook in de app in kan loggen, dan kom je bedrogen uit. De optie om je wachtwoord te veranderen is op dit moment niet mogelijk omdat de knop hiervoor defect is. Ook de email die je krijgt als je aangeeft dat je je wachtwoord vergeten bent, linkt door naar een website waar je op een foutmelding stuit bij het aanpassen van je wachtwoord. Het is te hopen dat RTL deze problemen in de zeer nabije toekomst op kan lossen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2015 om 14:10
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.