KPN ondersteunt Bellen via Wi-Fi op de iPhone

Met ingang van iOS 12.1
Zit je bij KPN? Dan profiteer je nu ook van Bellen via Wi-Fi. Dankzij Wi-Fi-bellen kun je ook gesprekken voeren op plekken waar het bereik minder is. KPN-klanten profiteren hiervan sinds de komst van iOS 12.1.

Zit je bij KPN maar is je bereik op werk of thuis te slecht voor een fatsoenlijk telefoongesprek? Dan is het de moeite waard om iOS 12.1 te installeren, want vanaf die versie biedt KPN ondersteuning voor Bellen via Wi-Fi. Als je internetverbinding snel genoeg is, is ook de geluidskwaliteit beter.

KPN met Bellen via Wi-Fi

De iPhone ondersteunt al heel wat jaren Wi-Fi bellen, maar de providers moeten dit wel ondersteunen. In Nederland werkte dat al met Vodafone en Tele2, maar vanaf nu kan dit ook bij KPN. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is iOS 12.1 en de nieuwste aanbiederupdate. De update haal je op via de instellingen van je iPhone. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Info. De melding verschijnt automatisch in beeld.

KPN Bellen via Wi-Fi.

Zorg er wel voor dat je eerst iOS 12.1 geïnstalleerd hebt, die onlangs uit kwam. Heb je dat gedaan, dan kan je Wi-Fi bellen inschakelen. Dit doe je ook in de Instellingen-app via Telefoon > Bellen via Wi-Fi. Hou er rekening mee dat deze functie niet werkt als je in het buitenland bent. Je hebt bovendien een iPhone 6 of nieuwer nodig. Het lijkt erop dat KPN de functie nog aan het uitrollen is. We krijgen meerdere reacties van lezers waarbij de functie nog niet beschikbaar is. Probeer het in dat geval op een later moment nogmaals. Volgens KPN moet de functie medio november sowieso voor iedereen beschikbaar zijn.

Dankzij de functie kun je ook met een slecht bereik gewoon telefoongesprekken voeren. Je belminuten gaan gewoon van je KPN-bundel af, dus dat betekent niet dat je ineens onbeperkt kan bellen en sms’en als je de functie gebruikt. Het Wi-Fi-netwerk wordt alleen gebruikt om de verbinding met de andere persoon en het KPN-netwerk te maken. Er zijn verder geen kosten verbonden aan het bellen via Wi-Fi. Meer over deze functie lees je in ons uitlegartikel over Bellen via Wi-Fi. KPN ondersteunde wel al 4G-bellen.

Bekijk ook

Bellen via wifi: alles wat je moet weten

Bellen via wifi is een functie op de iPhone waardoor je via je eigen wifi-verbinding contact maakt met het netwerk van je provider. Zo kun je ook bellen als je bijvoorbeeld slecht bereik hebt. Bij welke providers werkt het en wat heb je nodig? Je leest het hier.

Met dank aan de tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 31 oktober: Extra opmerking over beschikbaarheid toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2018 om 14:00
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.