Reacties voor: Kommer en kwel: Microsoft maakt minder winst, Apple raakt 1.600 medewerkers kwijt

Apple heeft ongemerkt 1.600 voltijds arbeidsplaatsen in de Apple-retailwinkels afgebouwd. Dat komt door werktijdverkorting bij parttimers. Microsoft moest eveneens maatregelen nemen: 5.000 mensen gingen eruit. Toch maakte het bedrijf voor het eerste keer in de geschiedenis minder winst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. De cijfers staan in geen verhouding tot het aantal mensen dat Microsoft moest ontslaan: 5.000 medewerkers.

    Altijd grappig de sneer van apple mensen naar microsoft. Als je dit soort opmerkingen plaatst (aantal ontslagen staat in geen verhouding tot) is het misschien ook een idee om te kijken naar het aantal werknemers dat een bedrijf heeft? Ik neem aan dat bij MS iets meer mensen werken dan bij Apple….

  2. Origineel geplaatst door Marcel
    De cijfers staan in geen verhouding tot het aantal mensen dat Microsoft moest ontslaan: 5.000 medewerkers. Altijd grappig de sneer van apple mensen naar microsoft. Als je dit soort opmerkingen plaatst (aantal ontslagen staat in geen verhouding tot) is het misschien ook een idee om te kijken naar het aantal werknemers dat een bedrijf heeft? Ik neem aan dat bij MS iets meer mensen werken dan bij Apple….

    Idd! Apart altijd die Apple-fanaten… het lijkt soms gewoon wel een sekte 😛 Apple kan nooit wat fout doen… toch?

  3. Bericht klopt denk ik ook niet helemaal. Nu nog maar 14 000 tov 15 600 “fulltime equivalente” banen. Twee halftijd werkende medewerkers zijn volgens het bericht 1 fulltime werkende medewerker. Oftewel, als ze alleen maar hebben gekort op dat soort parttimers dan zijn er dus 3200 medewerkers verdwenen (en niet 1600 zoals in de titel staat).

    Of zie ik dat verkeerd?

  4. @Eric: Er is niemand ontslagen. Het gaat om werktijdverkorting. Het totaal aantal mensen is niet minder, maar het totaal aantal FTE is met 1600 omlaag gegaan.

  5. Het feit inderdaad dat mensen bij het bedrijf betrokken blijven is positief. Als de economie aantrekt zal deze groep waarschijnlijk weer meer werken als ze dat willen. Wat mij altijd steek is dat invloed van aandeelhouder zo sterk is. Als zij tevreden zijn over besparingen (lees ontslag van personeel) dan gaat het aandeel omhoog terwijl die mensen weg moeten omdat het slecht gaat met productie en verkoop.
    Dus het gaat slecht mensen worden ontslagen en het bedrijf wordt beloond. Aan de oorzaak verandert niets. Sterker nog meer mensen zonder baan levert weer verslechtering van de economie op.
    Apple doet dat dus veel slimmer. Mensen houden hun baan en zo wordt knowhow in huis gehouden, klaar om op volle toeren te draaien zodra dat weer kan.

  6. Origineel geplaatst door Marcel
    Altijd grappig de sneer van apple mensen naar microsoft.

    En ze was eerder zo’n WM fanaat 😉

    Origineel geplaatst door boeiend
    Apart altijd die Apple-fanaten… het lijkt soms gewoon wel een sekte Apple kan nooit wat fout doen… toch?

    Heb je het door 🙂

  7. @ Eric

    1 FTE staat gelijk aan een x aantal uren (bijvoorbeeld 10)

    dus als 10 mensen 1 uur werken is dat ook 1 FTE,

    dus het betekent alleen maar dat er 1600 FTE (uren) in mindering zijn gebracht, en niemand die daarvoor onslagen hoeft te worden.

  8. Hadden Oppenheimer, Schiller, Cook en wat andere Dagobert Ducks de helft van hun bonussen ingeleverd dan hadden er 1600 mensen BIJ gekund met dezelfde besparing.

    Maar je moet nu eenmaal keuzes maken tussen het Dolende Volk en haar Leiders…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.