Gerucht: chipmaker WPG levert al onderdelen voor nieuwe iPhone

De Taiwanese fabrikant WPG zou al bezig zijn om chips voor het energiebeheer van de iPhone te leveren. Volgens United Daily News gaat de productie omhoog naar meerdere miljoenen chips per maand.

componentenHet regent geruchten in het verre oosten over de nieuwe iPhone. Zo zou de Taiwanese fabrikant van geïntegreerde circuits WPG al bezig zijn om chips voor het energiebeheer van de iPhone te leveren. Volgens United Daily News gaat de productie omhoog naar meerdere miljoenen chips per maand. Het probleem bij dit gerucht, is dat niet zeker is of de miljoenenorder iets met een bestelling van Apple te maken heeft. Wel denkt WPG dat de omzet dit voorjaar met 5 tot 10 procent omhoog gaat. WPG stond niet op de lijst van componentmakers die Digitimes vorige week opstelde: volgens die lijst zouden de betreffende chips door Infineon en NXP worden geleverd.

Eén mogelijkheid is dat WPG gewoon is ingehuurd om de onderdelen namens Infineon, NXP of een ander bedrijf te leveren. Toch is het tijdstip waarop deze geruchten naar buiten komen wel geloofwaardig: om in juni voldoende voorraad te hebben zal Apple al twee maanden eerder moeten beginnen met de productie van nieuwe iPhones.

Meer info: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2009, 10:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen componenten, geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.