Knutseltip: maak zelf Angry Birds-kerstballen (of koop merchandise)

Angry Birds-kerstballen maak je gemakkelijk zelf van goedkope kerstballen, verf en een stuk vilt. Ook kun je de pluche Angry Birds-poppen nu per direct bestellen of ze in een shop van Rovio Mobile aanschaffen.

angry birds kerstbalAngry Birds en kerst: een gouden combinatie. Met goedkope kerstballen, acrylverf, metalen hangertjes en een stuk vilt maakt je zelf de kerstballen op de foto hiernaast. Je hebt in ieder geval groene ballen nodig om varkentjes te maken en voor de vogels kun je kiezen uit zwart, wit, blauw, rood of geel. De kerstmutsen van de vogels maak je van gekleurd vilt. Vervolgens bevestig je er een metalen hangertje aan en je Angry Birds-kerstballen zijn klaar om in de boom te hangen. Zie je het niet zitten om de komende dagen – al dan niet met kinderen – te gaan knutselen, dan is er genoeg ander moois rond Angry Birds te koop.

pluche varkenAl eerder schreven we over de pluche Angry Birds-poppen die bij online winkelier ToyWiz te koop zijn. Deze poppen zijn inmiddels in prijs verhoogd naar $19,99 per stuk (voorheen $14,99) maar ze zijn nu wel per direct leverbaar. Rovio Mobile is zelf ook gestart met een winkeltje voor Angry Birds-poppen: via angrybirds.myshopify.com zijn de poppen voor $14,99 te bestellen, maar ze worden pas in januari geleverd. Je hebt zelfs keuze uit vijf vogels en vier verschillende varkens.

angry-birds-hoesjesNog meer merchandise: de Angry Birds-cases waar we eerder over schreven. Hoesjesmaker GEAR4 heeft de iPhone-cases met Angry Birds-opdruk nu beschikbaar gesteld op de website. Ze zijn bedrukt met drie karakters uit de game: de rode vogel, gele vogel en de varkenskoning. Eerst leek het erop dat de operator O2 de cases zou gaan verkopen, maar ze zijn nu wereldwijd beschikbaar via de website van GEAR4. Ze kosten £24,99 per stuk en hangen ook in de Apple Stores.

Nog een ander idee: stel je voor dat Angry Birds 20 jaar geleden was gemaakt, als spelletje voor de Game Boy of SNES. Hoe zou zo’n game er dan uit zien? Penney Design heeft een aantal schermen gemaakt van een retro-versie van Angry Birds in 8-bit graphics. Interessant detail is dat een game zoals Angry Birds maar moeilijk niet naar apparaten zoals de Game Boy overgezet kan worden. Uitgangspunt bij de game was bediening via het touchscreen en dezelfde ervaring is met knoppen onder het scherm onmogelijk.

angry birds retro

Angry Birds is tegenwoordig bijna dagelijks in het nieuws, bijvoorbeeld omdat het 50 miljoen downloads heeft gehaald (waarvan 10 miljoen op het Android-platform). Angry Birds is daardoor te vergelijken met games als Bejeweled (50 miljoen) en Legend of Zelda (59 miljoen). Wellicht telt de gratis lite-versie mee in de cijfers. Voor de toekomst staan versies voor pc, Mac en gameconsoles gepland, er komt een opvolger van de originele game en er is een Halloween-versie die is omgebouwd tot kerstversie.

Recent werd al eens de suggestie gedaan dat Angry Birds de nieuwe PAC-MAN is: de game is enorm populair en je ziet het overal. Tussen augustus en november werd de iPhone-versie van Angry Birds 3,5 miljoen keer verkocht en levert dus zo’n $1,2 miljoen per maand op. Rovio Mobile verwacht echter, dat de gratis versie voor Android aan het eind van het jaar meer oplevert. De advertenties in de game leveren straks meer dan $1 miljoen per maand op. Omdat ‘ie gratis is wordt de Android-versie ook veel meer gedownload: 7 miljoen keer in de maand na de lancering.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2010, 10:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen angry birds, kerst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.