Reacties voor: Klacht: ‘Koptelefoonadapter van iPhone 7 slijt snel’

De koptelefoonadapter die bij de iPhone 7 wordt geleverd blijkt ook gevoelig voor slijtage, zo blijkt uit ervaringen op Reddit. De oplossing: omruilen bij de Apple Store voordat het te laat is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Bij mij heeft die het zeker wel een week uitgehouden!

  2. Ik vergeer dat klote ding altijd. Avonds gebruik ik hem voor Mn oortjes en ochtends wil ik weg met de auto en vergeet ik hem voor de Aux of andersom. Snap sws nier hoezo ze die Aux hebben weggehaald

  3. Daar was ik al bang voor. Die van mij zit gelukkig nog in de doos evenals de EarPods; gebruik al jaren Bluetooth hoofdtelefoons. Eigenlijk gebruik ik geen enkele origineel acccessoire (3 meter gevlochten lightning kabel, lader van Belkin), nu ik er over nadenk.

  4. Komt omdat ze die kabels er aan de kabel uit de telefoon trekken.
    Ik heb nog nooit een kapotte kabel gehad, en ik gebruik al 10 jaar iPods iPads en iPhones.
    Of krijg alleen ik kwaliteits kabels meegeleverd ?

  5. Juist Edward, als je ze gewoon normaal behandelt vind ik het wel meevallen.

  6. Via Kickstarter deze oplossing gevonden! Wordt in januari 2017 geleverd. Kun je tegelijkertijd opladen en je oordopjes gebruiken. Kost me omgerekend naar euro’s zo’n 11,- eurie

  7. Sporadisch gebruik, my ass. Ik gebruik de adapter dagelijks en hij is nog als nieuw.

  8. Origineel geplaatst door Edwin
    Komt omdat ze die kabels er aan de kabel uit de telefoon trekken.

    Ik heb nog nooit een kapotte kabel gehad, en ik gebruik al 10 jaar iPods iPads en iPhones.

    Of krijg alleen ik kwaliteits kabels meegeleverd ?

    Dat zou kunnen, maar je kan dit natuurlijk niet bij de gebruiker neerleggen. Die kabels van de oordopjes en laadkabels van alle andere merken gaan gewoon niet stuk. Die van Apple altijd. Dat is bij de meeste mensen het geval.

    Maar ik ben het wel met je eens dat het helpt als je de connector goed vastpakt als je de kabel uit je telefoon wilt halen. Maar het is belachelijk dat we daar over na moeten denken. Het hoort gewoon een duurzaam product te zijn en niet stuk te gaan bij normaal gebruik.

  9. @Lerra: Ik zou er nog eentje halen en deze constant aan je apparaat houden.

  10. Ik hoor continue een soort tikje tijdens het luisteren via dat kabeltje. Echt super vervelend. Meer mensen last van?

  11. Van mij nog keurig heel 🙂

  12. @Robin: Ja wel handig haha…

  13. Apple maakt structureel de slechtste kabels. Ik ken geen andere fabrikant die ze nog slechter maakt.

    Kennelijk verdienen ze daar juist veel aan.., een kabeltje vervangen kost toch weer een hoop centen!

  14. Wie hoort nog meer zo een heel licht tikje bij het gebruik van de lightening earpods. Voornamelijk als je iets opent of een andere handeling doet??

    Ben benieuwd..

  15. Origineel geplaatst door Edwin
    Komt omdat ze die kabels er aan de kabel uit de telefoon trekken.

    Ik heb nog nooit een kapotte kabel gehad, en ik gebruik al 10 jaar iPods iPads en iPhones.

    Of krijg alleen ik kwaliteits kabels meegeleverd ?

    Ik heb precies hetzelfde, de kabels gaan bij mij zelden tot nooit stuk! Kwestie van NORMAAL gebruiken, dus de kabel eruit trekken bij het harde gedeelte, en altijd dmv een knoopje de kabels opruimen.

    Best wel grappig eigenlijk, ik hoor van heel veel mensen klachten over de kabeltjes, maar ik weet zeker dat ze er gewoon niet goed mee omgaan… 😂

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Apple maakt structureel de slechtste kabels. Ik ken geen andere fabrikant die ze nog slechter maakt.

    Kennelijk verdienen ze daar juist veel aan.., een kabeltje vervangen kost toch weer een hoop centen!

    BS

    Ik heb zelf m’n kabels van m’n oude 4S nog en zijn nog prima. Gebruik zelf elke dag in de auto een kabel, thuis soms en vaak op het werk maar na twee jaar zien ze er nog als nieuw uit.

    Denk eerder dat men er verkeerd mee omgaat dan dat de kwaliteit slecht is.

  17. Mooi en wel maar wil ik vandaag dat ding voor het eerst gebruiken omdat ik even via iPhone koptelefoon geluid over mijn laptop nodig had op mijn werk, kom ik daar mooi bedrogen uit. Niet aan gedacht dat het enkel 1 kant opgaat. Moet dus standaard twee oordop setjes meenemen.

  18. Alle kabels hier in huis zijn nog steeds de eerste lighting kabels. De nieuwere nog steeds nieuw in de doos. Zelf mijn eerste oordopjes gebruik ik nog. Gebruik ze best vaak, maar iedereen is dus hier zuinig op zijn spullen.
    Hoe ik soms zie hoe mensen met hun spullen omgaan. Ik denk dat meer van de helft van de gevallen gewoon eigen schuld is.

  19. Inderdaad voorzichtig mee omgaan. Niet te veel klagen. Je hoeft ze niet te gebruiken.

  20. Apple heeft nog nóóit behoorlijke kabeltjes gemaakt. Hoewel ik er enorm voorzichtig mee ben, zijn ze binnen een aantal maanden kapot. En niet alleen bij mij, ook bij mijn kinderen en iedereen die ik ken.

  21. Ik heb zelf in de afgelopen 6 jaar maar 1 kabeltje kapot…en die was volledig door eigen fout (iets met het usb-blokje van een e-sigaret gebruiken om mijn telefoon te laden…een flits, een klap, een metaalsmaak voor de rest van de dag en een compleet gefrituurde usb aansluiting)…dat heb ik bij een heleboel kabels wel anders gehad (vooral van hoofdtelefoons; Beats (Monster) en Sony, allebei binnen een maand of 3)

  22. Mee eens met velen. Er is niks mis met de Apple kabels. De kabel van Mn iPad mini 2 gebruik ik al 3 jaar dagelijks en m’n gouwe ouwe iPhone 4 met de grotere connector al 6 jaar. Gewoon een kwestie van normaal gebruiken (bij de connector vastpakken dus).

  23. Apple-shit. Telefoon is net uit en nu al slijtage bij een bijgeleverde accessoires.

  24. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Apple heeft nog nóóit behoorlijke kabeltjes gemaakt. Hoewel ik er enorm voorzichtig mee ben, zijn ze binnen een aantal maanden kapot. En niet alleen bij mij, ook bij mijn kinderen en iedereen die ik ken.

    Dat ligt dan misschien aan jouw perceptie van ‘enorm voorzichtig’. Bij mij nog nooit een Apple-kabeltje hoeven vervangen.

  25. Het is gewoon erg jammer dat ze die Jack aansluiting er niet meer is. 😔

  26. Ze moeten ergens tegen kunnen niks netjes doen.
    Apple maakt de iphone ook snel dan moeten de accessoires ook snel erin of eruit gaan. Maak gewoon een degelijke kabel klaar zucht lange zucht

  27. @Edwin, ja erg triest, en me cassette bandje krijg ik ook al nergens meer in, vrees dat ik over een jaar ook geen cd meer ergens in kan stoppen! Triest hè 😂

  28. @Adri: Erger nog…de USB type A aansluitingen op nieuwe laptops beginnen zo langzamerhand ook een historisch begrip te worden, nu type-C ‘hot’ is.
    Ya betta catch that train, before….!!!
    Carpe diem!

  29. ‘Sporadisch’ ja bewaar je hem bij je gereedschap dan?
    Ik heb destijds met de i5 er een jaar mee gedaan zonder slijtage… en dat was met intensief gebruik!
    Gewoon niet bij je sleutels in de zak doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.