kinderen-op-ipad

Reacties voor: Kinderen met eigen Apple ID kunnen eenvoudig apps voor volwassenen downloaden

Zelfs als het account minderjarig is
Het blijkt kinderlijk eenvoudig voor iPhone-gebruikers onder de 18 om apps te downloaden die bedoeld zijn voor volwassenen. Het gaat onder andere om datingapps en apps met pornografisch materiaal.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ze moeten gewoon verplichten dat altijd het ouderlijk toezicht aan staat. Dat werkt perfect.

  2. Als mijn kind iets uit de App Store wil, dan moet hij Toestemming vragen en dan kijk ik wel of het ok is of niet.

  3. Als je je kind een iPhone geeft kost het aardig wat tijd om deze leeftijd proof te maken. Ik heb ouderlijk toezicht op de iPhone van mijn zoon aan staan en specifiek op apps zoals Youtube. Je kunt een kind van 10 niet zomaar een iPhone in handen drukken met de mededeling ‘veel plezier’. Hij kan geen app installeren zonder mijn toestemming. Als hij nu toch ongewenste content binnen haalt, kan ik alleen maar een gesprek met hem aangaan. Het blijft mijn kind, dus mijn verantwoordelijkheid.

  4. Onzinnige conclusie. Er is idd een optie om downloaden van apps te beperken. Als ouders die niet opzetten valt Apple toch niks te verwijten?

  5. De beide Apple-id’s van mijn kids zijn opgenomen in het gezin waarbij ik heb aangegeven dat er toestemming nodig is om iets te downloaden of om aankopen te doen. Vervolgens krijgen mijn vrouw en ik daar een melding van en kunnen het dan toestaan of weigeren. Dit lijkt me dus dat het gewoon niet lekker is ingesteld waardoor een extra beveiligingslaag niet actief is. En anders een redelijk groot aandachtspuntje voor Apple.

  6. Daarnaast zal het nog meer beperken van accounts leiden tot het wijzigen van de geboortedatum van een account omdat dat dan de enige manier is om toch een bepaalde app te krijgen die minder risico heeft. Dan ben je nog verder van huis..

  7. Heel simpel, het opvoeden van de kinderen is de taak van de ouders, niet van Apple. Het zou prima zijn als Apple, bij het aanmaken van een kindaccount een waarschuwing geeft dat ook leeftijdsbeperkingen ingeschakeld moeten worden. Maar Apple moet het absoluut niet gaan verplichten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.