adam cheyer

Kijktip: Siri-bedenker vertelt over Steve Jobs, ontstaan van Siri en meer

Siri-oprichter Adam Cheyer vertelt over het ontstaan van Siri, de jaren bij Apple, anekdotes over Steve Jobs en andere wetenswaardigheden.

adam cheyerWil je alles weten over Siri, hoe het ontstaan is en wat de technische achtergrond is, dan kun je deze video met Adam Cheyer bekijken. Cheyer is oprichter van Siri en vertelt hoe virtuele persoonlijke assistenten in de loop der tijd zijn veranderd. Tussendoor hoor je leuke anekdotes over Apple, Steve Jobs en andere sleutelfiguren in de ontwikkeling van Siri. Maar het meest bijzonder is een video uit 1987 van Apple, waarin een Siri-achtig apparaat werd voorspeld. Cheyer werkte van 2010 tot 2012 bij Apple, nadat zijn bedrijf was overgenomen. Hij werd Engineering Director in Apple’s iOS-groep. Voormalig Siri CEO Dag Kittlaus vertrok al in 2011 bij Apple.

Siri Inc. was een bedrijfje, opgericht door Adam Cheyer en drie anderen. Het werd de belangrijkste nieuwe functie in de iPhone 4S, ook al bleek later dat Steve Jobs de naam Siri helemaal niets vond. Cheyer werkt nu aan een nieuwe start-up.

In de bijna één uur durende video vertelt hij het allemaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2014, 22:24
Categorie Diensten
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.