Secret icon

Geheimenapp Secret doet concurrentie na in grote update

Secret doet Yik Yak na in de laatste app-update in een totaal nieuw ontwerp. Je kunt nu ook op locatie berichten bekijken en privéberichten sturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Secret iconDe geheimen-app Secret heeft een grote update gekregen, waarin een compleet nieuw ontwerp is geïntroduceerd. Met de update kun je berichten bij jou in de buurt zien en privéberichten sturen naar andere Secret-gebruikers. Daarmee lijkt de app erg op concurrent Yik Yak – en daar houden de gelijkenissen niet op. Het nieuwe ontwerp van Secret lijkt namelijk ook rechtstreeks van YikYak overgenomen.

In Secret kun je anonieme berichten bekijken van gebruikers. De berichten die je in de app ziet waren eerst alleen gebaseerd op je vrienden. Je las de anonieme schrijfsels van vrienden en hun vrienden. De laatste update zorgt ervoor dat je ook alle berichten in je directe omgeving kunt bekijken. Door bij een bericht op het icoontje rechtsboven te drukken kun je een privéchat met een andere gebruiker starten.

SecretDe nieuwe functies gaan gepaard met een redesign, wat volgens Secret speciaal is ontworpen voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het lijkt echter eerder een reactie op de concurrentie. TechCrunch wijst bijvoorbeeld op de visuele gelijkenissen tussen het nieuwe Secret en Yik Yak. Er duiken steeds meer geheimenapps op in de App Store, waarvan een groot deel ook steeds succesvoller wordt. Yik Yak is een populaire app op schoolpleinen geworden en Facebook heeft met de nieuwe Rooms-app een alternatief dat ze voor een groot publiek kunnen promoten. Secret kan niet achterblijven en moet daarom in elk geval op gelijke voet komen met de groeiende concurrentie. Het overnemen van functies uit deze andere apps lijkt daar een strategie voor te zijn.

Lees ook: De duistere kant van apps: hoe asociaal zijn sociale netwerken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2014, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.