Kenu Airbase Wireless

Kenu Airframe en Airbase laden je iPhone draadloos op in de auto

Kenu heeft twee nieuwe draadloze opladers voor de auto uitgebracht, die je iPhone opgeladen houden tijdens het rijden. Ze zijn vanaf nu te koop.

Kenu kennen veel mensen wel van de populaire Airframe-houder. Misschien heb je er zelf ook eentje (of een goedkope kloon) aan je ventilatierooster in de auto hangen. De nieuwste Kenu Airframe Wireless gaat nog een stap verder: die houdt niet alleen de iPhone op z’n plek, maar kan ook draadloos opladen. Voor wie liever de houder op het dashboard plakt, is er de Kenu Airbase Wireless.


Beide Kenu-houders zijn Qi-gecertificeerd en laden je toestel met maximaal 10 Watt. De Airframe Wireless steek je zoals gebruikelijk in de lamellen van je ventilatierooster, terwijl je de Airbase Wireless aan het dashboard of de autoruit vastkleeft. Bij voorkeur natuurlijk op een plek die het zicht niet belemmert.

Kenu Airbase Wireless houder op dashboardboard

Voor beide oplossingen valt iets te zeggen: bij de Airframe moet je vaak wat omlaag kijken om het scherm af te lezen, terwijl je voor de Airbase maar net een vlak oppervlak moet hebben. Het is sterk afhankelijk van het dashboard (en persoonlijke voorkeuren) welke oplossing het handigst is. Feit is wel dat houders voor in het rooster in korte tijd erg populair zijn geworden, dus blijkbaar spreekt het een grote groep gebruikers aan.

Kenu Airframe Wireless in het rooster

Beide houders zijn voorzien van een veermechanisme, waar je de iPhone tussen klemt. Dit is geschikt voor toestellen met een maximale breedte tot 11 centimeter. Ook mag je iPhone-hoes niet dikker zijn dan 3mm, dus mensen die hun bookcase dubbelgevouwen achter de iPhone willen wegklappen hebben een probleem (maar dat is logisch). Een 360-graden balgewricht zorgt ervoor dat je je scherm wat naar je toe kunt draaien. Je kunt bovendien makkelijk wisselen tussen portret- en landschapsweergave, iets wat bij de huidige Kenu Airframes alleen handmatig kan, door de houder opnieuw in het rooster te prikken.

Kenu Airframe Wireless in de auto

Ook al zijn het draadloze opladers, je hebt natuurlijk nog wel een kabeltje nodig. Het gemak is dan ook vooral dat je tijdens het autorijden niet hoeft te frummelen met een kabeltje. De houders zijn beschermd tegen oververhitting, ventileren zonder dat er een fan nodig is en herkennen ook vreemde objecten. De houder blokkeert als er een niet-compatibel apparaat op wordt gelegd. Je krijgt er een USB-C-kabel en een 12 Volt-autolader bij. Verder zit er twee jaar garantie op.

Heeft jouw auto een ingebouwd laadmatje, dan heb je een dergelijke lader niet echt nodig. Feit is wel dat er soms wat klachten zijn over dergelijke inbouwladers, bijvoorbeeld dat je toestel erg heet wordt. Bij de Kenu Airframe en Airbase zou dat niet mogen gebeuren, vanwege de ingebouwde beveiligingen.

Nu alleen verkrijgbaar bij Kenu zelf, binnenkort ook bij je favoriete elektronicawinkel. Onder andere Bol.com en Coolblue hebben de Kenu Airframe-houders in hun assortiment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2018, 9:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen autohouder, draadloos opladen, opladen
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.