Reacties voor: Kaspersky: ‘iOS krijgt malware in 2013’

Volgens Kaspersky-CTO Nikolai Grebennikov zal iOS vanaf 2013 last hebben van malware. Apple zou te nalatig zijn in het beveiligen van hun besturingssystemen.
Lees het complete artikel → Kaspersky: ‘iOS krijgt malware in 2013’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Gaat Kaspersky misschien zelf ‘Malware’ creeëren om ook een graantje te kunnen meepikken van het succes van iOS ?

  2. Naar mijn mening storm in een glas water. De gaten in iOS zijn nihil en niet snel te vinden. Los van de slide to jailbreak zijn er niet veel gaten in iOS die misbruikt kunnen worden zonder extra software te installeren via een computer.

    Ik ben van mening dat anti-virusmakers Mac OS X en iOS naar beneden halen om zo meer angst te creëren. Mensen in angst willen dan nog wel eens een anti-virus software pakket aanschaffen…

    iOS Apps hebben alleen toegang tot bepaalde frameworks. Buiten hun eigen apps kunnen ze vrij weinig doen. Opnieuw de kans op malware is vele male kleiner dan bij Android. Android dat veel meer open staat voor customizing op het systeem in tegenstelling tot iOS maakt zich daarmee kwetsbaar. En daarom denk ik dat het een storm in een glas water is.

  3. Eerst goed bang maken zodat we er geld kunnen uitslaan.
    Zielig

  4. En de eerste malware is nu al een feit.. Kaspersky is heel toepasselijk veranderd in Kapersky.. Een ludieke grap…..

  5. Het is al lang bekend dat Kaspersky helemaal niet door Apple uitgenodigd is.

  6. Ik vind persoonlijk dat Apple wat nonchalant omgaat met de beveiliging van zijn OS-sen. Het dichten van lekken duurt ook veel te lang. De apps zijn misschien wel gechecked, maar niet door beveiliginsexperts. Apple’s eigen Safari is trouwens ook niet de meest veilige browser, ook de desktopversie niet. Tijdens hackwedstrijden als pwn2own worden IE en Safari op dag 1 al gehacked.

  7. Nu krijgen we waarschijnlijk weer een flamewars over iOS/Android/OSX/Windows, maar ik gebruik al 5 jaar dagelijks OSX zonder ook maar ooit last te hebben gehad van virussen, en onlangs kreeg ik een bedrijfslaptop met Windows, en daar had ik na 2 weken al virusmeldingen van de voor-geinstaleeerde MacAfee.

    Alles is te hacken & besmetten, dus ook OSX en iOS… maar ik merk tot op heden niets van al die ongein.

  8. Zoiets van “Wij van WC eend”!!!

  9. Kapersky waar blijft jullie beveiligings tool voor IOS, te beginnen met een spamfilter…

  10. Origineel geplaatst door Yoeri
    Gaat Kaspersky misschien zelf ‘Malware’ creeëren om ook een graantje te kunnen meepikken van het succes van iOS ?

    Precies hetzelfde wat ik ook dacht… Tuurlijk, er zijn gaten anders was jailbreaken niet mogelijk maar kijk eens hoeveel moeite die gasten ermee hebben… Lijkt mij BS.

  11. Wij van WC eend adviseren WC eend, dat deden ze ook al bij het Flashback.
    Snel brachten ze een tooltje uit wat resulteerde dat gebruikersinstellingen worden verwijderd, waaronder o.a. de opstartinstellingen.
    Nee lekker betrouwbaar…

  12. @FDJ: Da’s nogal logisch. De melding die je krijgt is van je virusscanner. Als je op OSx geen virusscanner hebt, zal je die melding ook nooit krijgen.

  13. Als ze daar toch al weten dat het 2013 wordt kunnen ze ook net zo goed meteen de datum en de tijd geven….. Typisch gevalletje van we komen binnenkort met een virusscanner voor iOS en we willen graag dat u hem gaat kopen

  14. Ik heb zo maar het vermoeden dat Kaspersky met een anti-virus app wil komen. En om daar behoefte aan te creëren (en druk op Apple om’m toe te laten in de AppStore), zijn dit soort onzinverhalen natuurlijk begrijpelijk. Hoe weet mijnheer Kaspersky overigens nu al hoe kwetsbaar iOS6 is?

    Zielig.

  15. @Rop: OSX heeft sinds snow leopard een zeer uitgebreide virusscanner, deze kan je echter alleen in de console terugvinden. (je krijgt er dus niets van te zien, wat ook niet nodig is)

  16. @Ferry: Ah, dat wist ik niet. Maar dan nog zeggen de hoeveelheid virusmeldingen niet zoveel over de veiligheid van het OS. Ik beheer een Windows netwerk en we gebruiken een centraal anti-virus management systeem. 99 van de 100 virus meldingen zijn van gebruikers die besmette bestanden via internet downloaden, of via USB disks en -sticks mee van huis brengen. Dit zijn dus geen besmettingen, maar detecties van virussen.

  17. Ik zou ook dergelijke berichtgeving in de wereld gooien als ik een anti-virus software zou verkopen.

    En ik zou dit zeker roepen over nieuwe markten zoals IOS waar je eigenlijk nog weinig producten voor verkoopt.
    Lekker de sales omhoog knallen door alvast de consument bang te maken zodat je een product kan verkopen.

  18. Te vaak mee gemaakt dat juist het anti-virus programma (bij anderen, op windows PC’s) het probleem veroorzaken.
    Geen internetverbinding. Als je het anti-virus programma er af kinkelt, draait het weer als een zonnetje.

    Hoe lang is met Windows altijd de vraag maar dat is voor mij een reden om nóóit geen vertragende viruspakketten te installeren. Aangezien dit op een PC niet slim is, blijf ik fijn bij mijn Mac’je.

  19. Ka iemand mij vertellen welke miljoenen schade die 600.000 mac hebben gehad? heb er niks meer over gehoord, is het dan opgelost? zou de beveiliging van besturingssystemen niet serieus genoeg nemen?? Met 3 verschillende firewalls, en dan niet serieus nemen? was blijkbaar ook niet nodig dus..

  20. @Ferry: Dat wist ik ook niet en ik heb destijds na de upgrade van Leopard naar Snow-Leopard geen achteruitgang in snelheid gemerkt.
    Dat is bij de vrienden van Bill Gates wel eens anders.

  21. Apple’s os’en onveilig bla bla bla… Nu al ruim 7 jaar probleemloos over op OSX na jarenlang ellende op windows.

  22. Kaspersky zeer fout..!!!

  23. Origineel geplaatst door geertskigek
    Kapersky waar blijft jullie beveiligings tool voor IOS, te beginnen met een spamfilter…

    Dat kunnen ze niet bouwen, dat zou betekenen dat hun app de standaard Mail-app (ik neem aan dat je een email spamfilter bedoelt) kan beïnvloeden en dat is absoluut niet toegestaan.

    Origineel geplaatst door Ferry
    @Rop: OSX heeft sinds snow leopard een zeer uitgebreide virusscanner, deze kan je echter alleen in de console terugvinden. (je krijgt er dus niets van te zien, wat ook niet nodig is)

    Je doelt op de zeer beperkte malware-bescherming die sinds Snow Leopard ingebouwd zit? 🙂

    Origineel geplaatst door Rop
    @Ferry: Ah, dat wist ik niet. Maar dan nog zeggen de hoeveelheid virusmeldingen niet zoveel over de veiligheid van het OS. Ik beheer een Windows netwerk en we gebruiken een centraal anti-virus management systeem. 99 van de 100 virus meldingen zijn van gebruikers die besmette bestanden via internet downloaden, of via USB disks en -sticks mee van huis brengen. Dit zijn dus geen besmettingen, maar detecties van virussen.

    Ah dus virussen downloaden is geen besmetting? Verklaar jij mij even hoe het dan mogelijk is dat een computer besmet wordt – magie?

    Origineel geplaatst door 4lco
    Ka iemand mij vertellen welke miljoenen schade die 600.000 mac hebben gehad? heb er niks meer over gehoord, is het dan opgelost? zou de beveiliging van besturingssystemen niet serieus genoeg nemen?? Met 3 verschillende firewalls, en dan niet serieus nemen? was blijkbaar ook niet nodig dus..

    Gewoon Software Update runnen 😉 Apple heeft na zo’n 6 weken een patch uitgebracht. Mocht je computer besmet zijn, dan kun je een verwijderingstool downloaden vanaf apple.com

  24. iOS en MacOS zijn toch twee verschillende besturingssystemen? Oké, ze gaan steeds meer op elkaar lijken maar ze blijven twee soorten os’en. Eentje is een ‘closed’ ecosysteem en de ander een ‘open’ ecosysteem.

  25. @iMa: iOS is afgeleid van OSx – ze delen dezelfde Darwin kernel. Dus in de basis zijn ze gelijk. De GUI en apps verschillen natuurlijk wel.

  26. Origineel geplaatst door Rop
    @FDJ: Da’s nogal logisch. De melding die je krijgt is van je virusscanner. Als je op OSx geen virusscanner hebt, zal je die melding ook nooit krijgen.

    OSX heeft een ingebouwde virus scanner.

  27. Origineel geplaatst door Harry
    OSX heeft een ingebouwde virus scanner.

    OS X heeft een ingebouwde beperkte anti-malware functie.

  28. Ik ben al een tijdje helemaal klaar met Kapersky vanwege hun doorzichtige verkapte apple-doom-marketing benadering. Daar kan dit bericht dan ook wel bij. Ze zijn hard op weg het symantec/mcafee van 2012 te worden.

  29. Origineel geplaatst door Bubbly
    Origineel geplaatst door HarryOSX heeft een ingebouwde virus scanner.OS X heeft een ingebouwde beperkte anti-malware functie.

    Daarnaast is er voor MacOSX al een poos (gratis) antivirus software te krijgen. Ik gebruik al weer een heel poos F-Secure. Van Sophos is er een gratis oplossing verkrijgbaar. Maar goed, dit helpt niet voor iOS, al lijkt me dat Kaspersky schromeloos overdrijft.

    Zolang Apple apps via de Appstore laat verspreiden heeft ze een goed controlemechanisme. De stelling dat dit proces specifieke beveiligingsexpert vereist lijkt me redelijk voor de hand liggend. Hoe weet Kaspersky dat dit nu al niet standaard onderdeel is van het proces? Als men meer informatie heeft over dat het app-goedkeuringsproces lek is dan mag men dit wel eens ondersteunen met cijfers/feiten. Put your money where your mouth is, zou ik zeggen.

  30. Mmm, een softwaremaker wiens hele inkomst steunt op het aanwezig zijn, of het denken van aanwezig zijn van virussen/malware etc. zegt dat er malware/virusses etc. gaan aankomen? We kunnen maar beter allen hun software kopen want… zzzzzzzzzzz

  31. Origineel geplaatst door Bubbly
    Ah dus virussen downloaden is geen besmetting? Verklaar jij mij even hoe het dan mogelijk is dat een computer besmet wordt – magie?

    Nee, geen magie. 😉 Een virus wordt actief doordat het uitgevoerd wordt. Dus dit is vaak een gebruikersactie, of via een exploit in het OS of het gebruikte programma. (webbrowsers, mailclients) Wat hier vaak voorbij komt zijn besmette bestanden in de temporary internet files. Niet in het werkgeheugen dus.

  32. Kasverrektsky? Was da nie die ongelooflijke lompe virusspammer die u doodleuk mededeelt dat er een keylogger wordt geïnstalleerd omdat een keylogger nou eenmaal niet als een bedreiging werd of nog word gezien? Uhu! Morgen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.