Gerucht: Apple bestelt buigzame iPhone-schermen

Geruchten wijzen er op dat Apple veel buigzame schermen voor de volgende iPhone heeft besteld bij Samsung. Hierdoor kan de iPhone bijvoorbeeld opvouwbaar of oprolbaar worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Buigbaar OLED schermThe Korea Times komt met een opmerkelijk gerucht over de nieuwe iPhone: Apple zou bij Samsung een groot aantal buigzame smartphone-schermen hebben besteld. Samsung’s vice-voorzitter Kwon Oh-hyun zou hebben gesuggereerd dat veel smartphone-makers de nieuwe schermen inkopen. Eén van deze kopers is volgens bronnen van de Koreaanse site Apple. Apple zou het eerste bedrijf zijn dat volledig inzet op de flexibele displays.

Apple zou een buigzaam scherm op verschillende manieren kunnen gebruiken. Zo zou het scherm de volledige iPhone buigzamer kunnen maken, wardoor je hem bijvoorbeeld kunt dichtvouwen of neer kunt zetten door hem in een halve cirkel te buigen. Apple zou er echter ook voor kunnen kiezen om een licht gebogen scherm op een massieve iPhone te plaatsen, zodat hij lijkt op bijvoorbeeld het scherm van de Galaxy Nexus.

De mogelijkheden van een gebogen scherm zijn interessant, maar op het moment nog maar een gerucht. Zowel Apple als Samsung hebben niet gereageerd op de beweringen van The Korean Times. Ongeacht Apple’s plannen zullen we de schermen binnenkort wel in smartphones gaan zien: een gespecialiseerde fabriek van Samsung moet voor het einde van dit jaar 960.000 displays hebben geproduceerd.

We kunnen niet zeggen hoe betrouwbaar de bronnen van The Korea Times zijn. Wij schreven voor het laatst over de website in 2007, toen ze met een Koreaanse operator spraken over de mogelijke introductie van de iPhone. De kans bestaat daarnaast ook dat Apple enkel de schermen inkoopt om te experimenteren voor een ander toekomstig product.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 16:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen oled, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.