iCulture Forum: iPad-hotspot, back-up simkaart en vuil in de oortelefoonaansluiting

Elke week besteden we op iPhoneclub aandacht aan recente forumberichten. Deze week: gebruiken van je iPad 3 voor tethering, het maken van een back-up van je simkaart en troep in de koptelefoonaansluiting.

ipad tetheringOp iPhoneclub en iPadclub gebeurt meer dan de artikelen die je op de voorpagina ziet. We hebben ook een zeer actief forum, waar iedereen terecht kan om informatie te zoeken en zelf vragen te stellen. Elke week bespreken we een aantal onderwerpen die op het iCulture-forum ter sprake zijn gekomen. Zoals deze week: je iPad 3 gebruiken voor tethering, het maken van een back-up van je simkaart en het weghalen van vuil dat in de oortelefoonaansluiting is terechtgekomen.

Tethering op iPad 3 activeren

De derde generatie iPad kan ook als persoonlijke hotspot gebruikt worden (tethering). In Nederland wordt dat nog niet officieel ondersteund, omdat er nieuwe aanbiederinstellingen voor nodig zijn. Vodafone bracht vorige week nieuwe aanbiederinstellingen uit, die het gebruik als persoonlijke hotspot op de iPhone 4 en iPhone 4S activeren. Maar daar heb je op de iPad in eerste instantie niets aan, want Apple heeft het handmatig laden van ipcc-bestanden via iTunes geblokkeerd. Forumlid timbr schreef een handleiding hoe je dit toch werkend krijgt. Na het uitvoeren van de zes stappen kun je je iPad-dataverbinding beschikbaar stellen aan andere apparaten, bijvoorbeeld je laptop.

Lees verder: iPad 3 + Vodafone en Persoonlijke Hotspot (tethering)

Simkaartgegevens kopiëren naar iPhone

simkaart-backup-simAls je een nieuwe simkaart van je provider krijgt, zul je de oude weg moeten gooien. Veel mensen denken dat er gegevens op het oude simkaartje staan. Vroeger was dat ook zo: je contactenlijst werd bewaard op de simkaart en je moest de contacten exporteren en weer importeren om te voorkomen dat je ze kwijtraakte. We hebben op iPhoneclub ooit wel eens geschreven over tools die je daarvoor kon gebruiken, bijvoorbeeld iSIM. Er waren zelfs apparaatjes te koop, waarmee je een back-up van je simkaart kon maken (zie afbeelding hiernaast). Maar tegenwoordig is dat niet meer nodig. Van al je gegevens kun je via iCloud een online back-up maken. Foto’s worden überhaupt niet op je simkaartje bewaard, want de hoeveelheid opslagruimte is maar beperkt. Ook die foto’s kun je met iCloud veilig opslaan voordat je je simkaartje wisselt. In een recente forumdiscussie wordt dit allemaal uitgelegd.

Lees verder: Simkaartgegevens kopiëren naar iPhone

Vuil in de koptelefoonaansluiting

headsetaansluiting iphoneHeb je last van slecht geluid via je oordopjes, dan kan het zo maar zijn dat er vuil in de oortelefoonaansluiting is terechtgekomen. Forumbezoeker Sluuz had dat probleem: het leek op een propje papier, maar het is er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Met een paperclip, haakje of stofzuiger hielp niet en zelfs na het openmaken van de iPhone bleek het onmogelijk om het vuil eruit te halen. Andere suggesties: een pincet, dun rietje, hol wattenstaafje, secondenlijm, tandenstoker…

Lees verder: Object in koptelefoonaansluiting

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 12:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hotspots, simkaart, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.