Kaspersky: ‘iOS krijgt malware in 2013’

Volgens Kaspersky-CTO Nikolai Grebennikov zal iOS vanaf 2013 last hebben van malware. Apple zou te nalatig zijn in het beveiligen van hun besturingssystemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kapersky AppleAnti-virusmaker Kaspersky’s CTO Nikolai Grebennikov stelt tegenover Computing dat we in 2013 malware op de iPhone, iPad en iPod touch kunnen verwachten. Apple’s besturingssystemen zijn volgens Grebennikov over het algemeen kwetsbaar voor aanvallen, waardoor het een kwestie van tijd is totdat iemand hier misbruik van maakt.

Grebennikov wijst naar de Flashback Trojan, die 600.000 Macs wist te besmetten. Apple zou de beveiliging van besturingssystemen niet serieus genoeg nemen: “Apple heeft het updaten van Oracle en Java op Mac OS uitgeschakeld, zodat ze zelf updates kunnen uitvoeren. Dit deden ze pas een paar weken geleden, twee of drie maanden na de Oracle patch [die de exploit van de Flashback Trojan oploste]”.

Het gebrek aan malware is voor veel iPhone-gebruikers één van de grote voordelen van iOS. Omdat apps eerst langs Apple moeten voordat ze in de App Store terechtkomen, worden de schadelijke apps tegengehouden. Volgens Grebennikov kan Apple dit beleid echter niet blijven hanteren zonder hulp van beveiligingsexperts.

Hoewel Grebennikov dankzij zijn positie veel weet over de beveiliging van besturingssystemen, moeten we toch kritisch naar zijn uitspraken kijken. Kaspersky verdient immers aan het verkopen van anti-virussoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 16:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kaspersky, malware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.