Kans op vernieuwde Apple TV op 10 september

De kans is groot dat Apple een nieuwe Apple TV aankondigt op 10 september. Er zijn in augustus grote aantallen settopboxes geleverd aan Apple vanuit China.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple tv hdmiAlles wijst erop dat Apple op het media-evenement van 10 september ook nieuwe Apple TV’s gaat aankondigen. Het blijkt uit informatie van Panjiva, een platform voor wereldwijde handelsinformatie. Panjiva kreeg drie vrachtbrieven in handen, waaruit blijkt dat Apple in augustus drie leveringen van ‘Set Top Boxes’ heeft geaccepteerd van een leverancier uit China. Het gaat daarbij om enorme hoeveelheden: de ladingen hadden een gewicht van 7 tot 18 ton en werden kort na elkaar geleverd op 11, 18 en 25 augustus. De pallets met aanduiding ‘Set Top Box’ of ‘Set Top Box with Communication Function’ waren afkomstig van BYD Precision Manufacture in Shenzhen, China. Afgaande op het huidige gewicht van de Apple TV zou het om bijna 100.000 stuks kunnen gaan. Helaas is er niets bekend over de afmetingen van de producten of het modelnummer.

Het is niet gebruikelijk dat Apple meermaals per maand een levering van Apple TV’s krijgt. Panjiva beweert dat Apple in december 2012 voor het laatst een levering ‘set top box’ kreeg, maar het is mogelijk dat tussentijdse leveringen onder de radar zijn gebleven. Het ging bij de laatst geregistreerde levering om de derde generatie Apple TV met modelnummer A1427, gefabriceerd door Foxconn. Voor het nieuwe tv-product lijkt Apple een andere productiepartner te hebben gekozen. BYD leverde op 18 augustus ook een lading met aanduiding ‘PC portable’.

Het zou hoog tijd zijn om een nieuwe Apple TV op de markt te brengen. De laatste update van de Apple TV was in maart 2012. Wel kwam er een tussentijdse update met een kleinere A5-chip. Bij het nieuwe product is de kans klein dat het om een televisietoestel van Apple gaat. Inspanningen rond de Apple TV waren de afgelopen maanden vooral gericht op uitbreiding van het aanbod, met nieuwe kanalen zoals WatchESPN, HBO GO, Sky News, Crunchyroll en Quello. In augustus werden kanalen van Vevo, the Smithsonian en Disney toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2013, 17:11
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.