Reacties voor: Kaarten en routes van Google Maps offline opslaan op de iPhone met Maps Offline

Maps Offline is een applicatie waarmee je kaarten en routes uit Google Maps offline kunt opslaan. Je kunt dit op de iPhone zelf doen, of via het desktoptool MapThis. Dit bespaart je extra dataverkeer en is vooral handig als je in het buitenland bent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. 100 mb voor een kaart van de stad?
    Wat is dat voor rare berekening?!

    Dan zou ik met mijn orange abo zonder internet bundel al op de 200 euro zitten bij één keer de stad bekijken. Dat is me toch nog nooit gebeurd.

    Of begrijp ik iets verkeerd?

  2. Eerder 100 kb…

  3. nee, het is echt groot, ik deed het al hiervoor met iets anders, en berlijn is natuurlijk ook groot, het slaat namelijk heel berlijn op, en alle zooms ervan..moet jij ff berlijn gaab bekijken en dan heel berlijn straat voor straat op alle zoom levels…dan heb je echt geen 100 kb maar…

  4. Wat noem jij ‘de stad bekijken’. Zover in-/uitzoomen dat je de hele stad in één keer in je scherm ziet staan? Die 100mb kaart is op een van de laagste zoomniveau’s, je weet toch dat Google Maps bij elke zoomstap een nieuwe serie kaarten inlaadt met een hogere scherpte?

  5. Ja ik weet dat…Maar dit is niet echt een handige app…Wat ik zelf gebruik vind ik veel handiger…iLM heeft het, je moet dan een programma op je pc instaleren waarmee je de maps kunt downloaden en die kun je dan weer omzetten naar iPhone formaat, en op je iPhone zetten in de map dat is bedoeld voor iLM, en wanneer je dat programma opent zie je de maps die je hebt gedownload, en kun je ze linken naar je maps.app en ze offline bekijken…eerste stap duurt ff, het downloaden enzo, maarzodra je ze op je iPhone staat blijven ze daar ook…Erg raadzaam…

  6. @ ASN

    dat kan met dit programma volgens mij ook werkt hetzelfde alleen nu kan je ze ook downloaden via je iPhone.. volgens mij moet je het zo zien. op de site geeft hij ook aan dat je ze op je PC kan downloaden en dan naar je iPhone kan overzetten.

  7. @ASN:

    ik heb dat iLM ook geinstalleerd en op de pc die global map download tool maar als ik de laatset stap doe (converten naar iPhone formaat) crasht de applicatie :s….

    (windows vista 64bit)

  8. @Raymond

    Hmm..Ik had eerst ook een raar probleem, maar deed zelf iets fouts steeds…Je weet toch wel dat je het bestand GMDL\bin\Debug\Global Map Download Tool.exe moet openen..En je moet de maps steeds opslaan in een lege map…Dus wanneer je maps download in een lege map downloaden, en wanneer je ze omzet naar iPhone formaat ook weer een nieuwe lege map…Dan zou het moeten werken, anders is het niet compatible met VistaX64 denk ik…

  9. @ASN thanks, ja die open ik, en iphone formaat doe ik ook naar nieuwe map.
    doe je er nog die _ voor?

    anderen nog problemen icm VistaX64?

    [edit] het lijkt em in mn vistax64 te zitten, heb net op XP geprobeerd en daar lukte de convert naar iPhone wel, thanks anyway!

  10. Hoe kan ik dit op de Mac gebruiken?

  11. Heeft iemand een URL voor dat iLM?

  12. don’t know how to use..

  13. En wat is die GMDL van mapthis dan? Er is een link geplaatst vanuit jullie post.

  14. Hoe krijg ik offline maps werkend. Ik ga een paar dagen naar antwerpen, dus wil ik daar even een kaart voor opslaan. Als ik op ‘importing current maps’ tap dan krijg ik: No Maps Data found in Maps (try to download with Wifi connection).
    Ik heb gewoon een Wifi connection.

  15. Ik snap er ook ni veel van.
    Waar vinden we kaarten om te downloaden?

  16. Maps offline maakt toch geen gebruik van Google maps. Die zien er heel anders uit. Ik ben mijn vakantie aan het voorbereiden, maar het programma kent bijna geen enkele kaart. Oke, Parijs en nog een paar. Maar zelfs bij het zoeken naar zo grote plaats als Nimes zegt hij dat hij niets heeft gevonden. Doe ik wat fout?

  17. Je kan beter xgps gebruiken, dan kan je op je computer maps downloaden van google maps.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.