Apple huurt topadvocaat van HP in

Apple heeft na 8 jaar een vacature vervuld: HP-topadvocaat Charles Charnas is ingehuurd om zich bezig te houden met intellectueel eigendom en strategische acquisities. Charnas is in bezit van een iPhone en speelt gitaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Charles Charnas topadvocaat bij AppleTelkens wanneer Apple iets bekendmaakt over personeelswijzigingen op de juridische afdeling, kijken we toch met enige bezorgdheid naar de bezoekersstatistieken. Toch niet teveel bezoek uit de VS? Want dat zou erop kunnen wijzen dat Apple’s advocaten onze site in de kijker hebben. Ze hebben toch niet iemand ingehuurd die wel eens even schoon schip gaat maken onder websites die Apple’s merknamen gebruiken? Charles Charnas, voormalig topadvocaat bij HP, is ingehuurd om een al jaren vacante positie in te vullen: hoofd van de zakelijke juridische afdeling. Zijn voorganger Michael Wyatt vertrok al in 2000 en sindsdien was er nog steeds geen opvolger benoemd.

Charnas gaat rapporteren aan general counsel Daniel Cooperman, die ook nieuw op zijn functie zit. De nieuw aangestelde jurist werkte 18 jaar bij HP en regelde de $4,5 miljard kostende aankoop van Mercury Interactive. Hij was ook betrokken bij HP’s strijd bij de aankoop van Compaq in 2001, dat voor $25 miljard werd binnengehaald. Charnas gaat zich bij Apple bezighouden met intellectueel eigendom (oeps…) en strategische acquisities. Mocht Charnas zijn advocaten op ons afsturen, dan kunnen we de zaak misschien nog sussen met een demonstratie van Guitarist: Charnas heeft een iPhone en houdt van gitaarspelen. Op onderstaande video speelt hij een liedje op het pensioneringsfeestje van voormalig HP CFO Bob Wayman. Foto’s van Charnas zijn schaars; Forbes heeft wel een profiel waaruit blijkt dat hij 49 jaar oud is.

Via: Law.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 7:50
Categorie Apple
Onderwerpen advocaten, gitaar, rechten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.