Journey game thatgamecompany

Ontdek spannende werelden in de game Journey: nu op iOS

De prijswinnende game Journey is nu ook op iPhone en iPad te spelen. Journey verscheen in 2012 op de PlayStation en is gemaakt door Thatgamecompany. Het beste speel je de game zonder er vooraf te veel over na te denken.

Thatgamecompany bracht onlangs al de langverwachte game Sky: Children of the Light uit. Maar ze werkten aan nóg een game voor iOS, namelijk Journey. Er is al veel geschreven over Journey, een game die diverse prijzen heeft gewonnen vanwege de kwalitatief goede insteek. Nu is het tijd om het zelf te gaan spelen. Het duurt ongeveer twee uur om de volledige game van begin tot einde af te ronden.

Journey-game op iPhone en iPad

Apple-programmeur John Siracusa raadt aan om de game alleen te spelen, in het donker, zonder afleidingen. Je kunt de game het beste aan één ruk uitspelen en als je oordopjes in doet, komt de game nog beter tot z’n recht. Tot nu toe kon je het alleen spelen op de PlayStation. Daar kost de game vijftien euro voor de standaardversie en een tientje meer voor de Collectors Edition. Op de iPhone en iPad kun je het voor iets meer dan vijf euro gaan spelen.

Journey kreeg vanaf het begin enthousiaste recensies. Je gaat een oude, mysterieuze wereld ontdekken, zweeft over ruïnes en glijdt over een zandlandschap om de geheimen te ontdekken. Je kunt alleen spelen of met medereizigers, waarbij je gezamenlijk de gigantische spelwereld gaat ontdekken. De graphics zijn prachtig en de muziek won zelfs een Grammy Award. Journey is een geweldige ervaring en is met niets anders te vergelijken. Je kunt je het beste laten verrassen en gaan spelen zonder je eerst in te lezen.

Als je het spel op iOS installeert kun je via de instellingen de resolutie en de refresh rate van het spel omhoog schroeven. Hiervoor ga je naar Instellingen > Journey (dus niet in de game zelf). De zogenaamde ‘RT Resolution’ zet je dan op ‘Very High’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 augustus 2019 om 11:15
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.