Google Trips app definitief gestopt, dit zijn je alternatieven

Google is definitief gestopt met de veelgeprezen Google Trips-app. Met de mobiele app kon je gemakkelijk een vakantie plannen. Je bent nu aangewezen op alternatieve apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google Trips gaat stoppen

Google trekt regelmatig de stekker uit diensten. Soms heeft het te maken met te weinig interesse vanuit het publiek (bijvoorbeeld Google+), omdat het bedrijf geen tijd meer in een app wil investeren of andere redenen. Helaas is nu ook het doek gevallen voor Google Trips, de app waarmee je je vakantie kon plannen. De app maakte automatisch een reisschema op basis van informatie uit je mailbox. Dat alles in een simpele en mooie interface, waarmee je alle benodigde informatie over vluchten, hotels en huurauto’s bij de hand had. Vooral op stressvolle momenten zoals aan de balie van een hotel of verhuurbalie, kan dat handig zijn.

Alternatieven voor Google Trips

Zoek je een vervangende app voor het plannen van je vakantie, kijk dan eens naar deze:

  • TripIt
  • TripCase
  • Culture Trip
  • Lonely Planet Guides
  • Sygic Travel (meer info)

Er waren al aanwijzingen dat Google zou gaan stoppen met Google Trips. De website Android Police vond in de code van de app al de nodige hints. In een supportdocument legt Google uit dat Google Trips vanaf 5 augustus 2019 niet meer werkt. Daarin is ook te lezen dat een aantal functies van Google Trips hun weg vinden naar de Zoek- en Maps-apps.

Trips schraapte info over vliegtickets en hotelboekingen en dergelijke automatisch bij elkaar. Op basis daarvan werd een ‘Trip’ gemaakt die je inclusief alle details offline kon opslaan. Ook kon je een offline stadsgids voor je bestemming downloaden, met tips welke bars en restaurants de moeite waard zijn en welke lokale bezienswaardigheden je vooral moest gaan ontdekken. Tegenwoordig kun je ook in Google Maps allerlei locatie-informatie vinden, zoals restaurants in de buurt. Maar het werkt toch net even anders. Je moet daarvoor steeds actief gaan zoeken en je hebt een internetverbinding nodig. Voordeel is wel dat de informatie vaak actueel is omdat heel wat mensen foto’s en reviews toevoegen.

Google-Trips

Er zat dan ook nog genoeg potentie in de Google Trips-app: het inlezen van lijstjes die je had gemaakt zou de app nog beter hebben gemaakt. Google hoopt dat je voortaan de website google.com/travel in je browser gaat bezoeken. Die werkt uiteraard alleen als je een internetverbinding hebt en je bent ook verplicht om je locatie continu te delen. Ook op het punt van privacy ga je er dus op achteruit. Voor Google heeft het als voordeel dat ze je makkelijker hotelboekingen en vliegtickets kunnen verkopen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 06 augustus: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 augustus 2019 om 12:18
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.