Adobe Rush update

Adobe Rush voor iOS kan snelheid van video’s nu professioneel aanpassen

Geen piepstem meer bij video versnellen
Adobe heeft professionele snelheidsfuncties toegevoegd aan de mobiele app Premiere Rush CC. Hiermee kun je gemakkelijk de snelheid van een video aanpassen, net als in de Premiere Pro CC-app voor de desktop. Je kunt een clip uitrekken of laten krimpen.

Adobe Premiere Rush CC update met snelheidsfuncties

Daarbij heb je de keuze uit een bepaald percentage van de snelheid. Je kunt ook binnen een clip de snelheid wijzigen van een bepaald subfragment. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met versnelde actie en eindigen met slow-motion. Je kunt dit heel precies regelen, veel meer dan in gangbare apps. Volgens Adobe is Premiere Rush CC de eerste mobiele app waarmee de snelheidsaanpassingen op zo’n gedetailleerd niveau mogelijk zijn. Er zijn echter apps voor videobewerking die ook wat geavanceerdere opties op het gebied van videobewerking bieden, zoals Muvee.


In Adobe Premiere Rush (1.2) kun je ook de duur van de video en de pitch control aanpassen. Dat laatste zorgt ervoor dat stemmen van de spreker nog steeds normaal klinken, terwijl de video versneld of vertraagd wordt. Normaal leidt het aanpassen van de snelheid vaak tot een Mickey Mouse-piepstemmetje of een heel lage bromstem.

Adobe Rush update

Rush verscheen vorig jaar oktober op de iPhone, nadat het eerst was aangekondigd onder de naam Project Rush. Met de app richt Adobe zich specifiek op gebruikers die video’s willen maken om te delen op social media. Er zitten daarom aparte exportinstellingen in, zodat je bijvoorbeeld een vierkante video kunt maken voor Instagram en een 16:9-video voor YouTube. Adobe maakt daarbij slim gebruik van technieken die het al heeft ontwikkeld voor andere apps. Voor motion graphics wordt bijvoorbeeld technologie geleend van After Effects. En voor het automatisch normaliseren van het geluid (en in het bijzonder ook de stemmen van mensen) in een video, gebruikt het bedrijf zelflerende algoritmes gebundeld worden onder de naam Sensei.

De app vervangt geen bestaande applicaties van Adobe, ook Premiere niet. Premiere Pro CC blijft de professionele montage-app voor de desktop die het altijd al is geweest. Premiere Rush CC wordt echt als aanvulling daarop uitgebracht, voor gebruik op je iPhone of iPad. Sinds oktober is de app ook verschenen op Android. Je kunt Rush CC gratis testen, maar kunt dan slechts drie projecten exporteren. Daarna moet je Adobe Creative Cloud-abonee worden voor zo’n tientje per maand.

Adobe is lekker bezig met veel nieuwe apps voor iOS en updates voor de bestaande apps van macOS. Op één ding zitten we echter nog te wachten: de beloofde professionele versie van Photoshop voor iOS, die bijna alle functies van de desktop-app bevat. Die app werd eind vorig jaar aangekondigd tijdens een groot event in de VS, maar is nog niet verschenen. Wel is er een beta verschenen in mei. Adobe moet ook nog wat aanpassingen aan Photoshop en Lightroom Classic doen, omdat sommige componenten nog niet zijn aangepast voor 64-bit.

Bekijk ook

Adobe Premiere Rush CC maakt videobewerking onderweg makkelijker

Adobe brengt vandaag Premiere Rush CC uit, een app die videobewerking op ieder apparaat mogelijk moet maken. Premiere Rush CC werkt zowel op de iPhone, iPad als Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.