Sky game 2019

Langverwachte game Sky: Children of the Light nu te downloaden

Verrassing! Met ruim anderhalf jaar vertraging heeft Thatgamecompany eindelijk de langverwachte game Sky: Children of the Light uitgebracht. Het is speelbaar op iPhone en iPad en later ook de Apple TV.

Tijdens de Apple-keynote in september 2017 kregen we de game al voor het eerst te zien in een demo. Het was toen bedoeld om te laten zien hoe krachtig de Apple TV 4K is. Daarna bleef het lange tijd stil, totdat afgelopen juni een introductiedatum van 11 juli werd genoemd. Met een extra week vertraging is het nu toch gelukt om de game uit te brengen.


In Sky: Children of the Light speel je een van de kinderen en moet zeven werelden onderzoeken, waarin je puzzels oplost. Het gaat erom de gevallen sterren terug te brengen naar hun sterrenstelsels. Later komen er nog nieuwe werelden en seizoensafhankelijke evenementen bij. De game heeft een sociale insteek. Je komt anderen tegen en kun samenwerken tijdens de ontdekkingstocht om bijvoorbeeld schatten te vinden. Je kunt ook je karakters aanpassen, elkaar cadeautjes geven en muziek maken.

Met zo’n lange ontwikkeltijd is het logisch dat er ook iets terugverdiend moet worden. Sky is gratis te downloaden en te spelen, maar bevat wel in-app aankopen. Die variëren van €1,09 tot iets meer dan €50. Het goede nieuws is dat de game ook vriendelijk is voor mensen (en kinderen) met een wat oudere iPhone of iPad: je hebt minimaal iOS 9 nodig en kunt dus ook met een meer dan vijf jaar oude iPad nog steeds meedoen. Sky is dan ook geschikt voor het hele gezin. Wil je op de Apple TV spelen, dan moet je nog even geduld hebben. Die versie voor een Apple TV met tvOS komt later, net als een versie voor Android, Mac, pc en consoles.

Thatgamecompany maakte eerder de titels Journey en Flower.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2019 om 9:44
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.