Reacties voor: John Gruber: ‘iPad krijgt geen widgets’

De iPad zal geen gebruik maken van widgets, voorspelt John Gruber. Applicaties zoals Weer en Aandelen zijn voorlopig niet beschikbaar op de iPad. Ze zijn ontworpen voor het kleine iPhone-scherm en zien er op de iPad niet uit.
Lees het complete artikel → John Gruber: ‘iPad krijgt geen widgets’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Gruber zegt zoveel.

    Maar het kan ook zomaar zijn dat Apple slimme manieren heeft gevonden om mini-apps snel te raadplegen (widget-achtig) en evt. aan te tikken voor meer en schermvullende info.

    Beetje out of the box denken, mr. Gruber.

  2. Dat zie je al bij iCal die is ook herontworpen en ziet er nu wel fancy uit.

    Als het weer en de rekenmachine pas in een volgende release komen dan is dat voor mij weer een teken dat het uitbrengen van de iPad een marketing gedreven haastklus is geweest.

    Het homescreen vind ik er echt niet uitzien. Van Apple ben ik veel beter gewend.

    Eerst OS 4.0 zien en dan eens kijken of we dat ding gaan kopen. Met de 3G voelde ik me al beta-tester, dat doen we niet nog eens.

  3. @aus: Ik vind die home screen ook spuuglelijk.

  4. eens. dat home screen daar moeten ze nog wel wat aan gaan doen. ze roepen terecht dat je niet zo maar elke interface op elk apparaat los kan laten. dat dat speciaal er voor ontwikkeld moet zijn om het maximale eruit te halen.

    dan zou het me erg verbazen als het home screen echt wordt zoals we gezien hebben. juist ruimte om of meer apps erop te zetten of anders te ordenen of iets met extra functie erop. wat ook. er is nu ruimte voor. doe er wat nuttigs mee denk ik dan.

    net zo zeer als dat er nu ruimte is om op het gelockde scherm dingen te laten zien. in de dock laten opladen als fotolijstje is prima. maar dan wil ik ook meer. de tijd de datum buienradar realtime aandelen. you name it

  5. Alsof een nieuwe rekenmachinetje, een nieuwe weerapplicatie, een nieuwe kalender en een nieuwe klok zo moeilijk te designen en programmeren is voor Apple. Die kunnen dat toch makkelijk opnieuw designen, zodat het er gewoon GOED uit komt te zien.

  6. ehemm.. iPhone OS 4.0 rond de zomer? wat heb ik gemist?

  7. Zijn toch al veel betere apps voor? EN apple heeft er geen werk mee EN Apple verdient dmv de app store

  8. Hoeft ook niet door Apple geleverd te worden, als ze dat niet doen komt er wel een jailbreak toepassing voor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.