John Gruber: ‘iPad krijgt geen widgets’

De iPad zal geen gebruik maken van widgets, voorspelt John Gruber. Applicaties zoals Weer en Aandelen zijn voorlopig niet beschikbaar op de iPad. Ze zijn ontworpen voor het kleine iPhone-scherm en zien er op de iPad niet uit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipadWe hebben het er wel eens eerder over gehad: er ontbreken enkele standaardapplicaties op de iPad, zoals Aandelen, Weer en Rekenmachine. De suggestie werd toen gewekt dat die applicaties als widgets zouden terugkomen op de iPad. Recent kwam dat gerucht weer boven water: met een bepaalde vingerbeweging kon je het ‘geheime’ Dashboard met widgets tevoorschijn halen. Niets van waar, zegt John Gruber van Daring Fireball. De iPad krijgt geen widgets.

Volgens Gruber heeft dat te maken met het uiterlijk van de applicaties: als ze worden ‘opgeblazen’ tot de resolutie van de iPad ziet dat er niet fraai uit. Apple moet de applicaties opnieuw ontwerpen, waarbij de aandelenapplicatie bijvoorbeeld meer gedetailleerde informatie laat zien.

De iPhone-versies zijn ontworpen om op een klein oppervlak zoveel mogelijk informatie te laten zien. Bij de iPad is dat niet nodig: je hebt een veel groter schermoppervlak en hoeft dus minder zuinig met de ruimte om te gaan.

widgets

Gruber schat in dat de applicaties in een toekomstige versie van het iPhone OS weer terugkomen, bijvoorbeeld in iPhone OS 4.0 rond de zomer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen widget, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.