iPhone en iPad draaien voorlopig op gescheiden firmware-versies?

The Loop verwacht dat Apple pas in de herfst van 2010 zover is om de firmware van iPad en iPhone op één lijn te brengen. Met iPhone OS 4.0 is het nog niet zover. De iPad blijft op 3.2 en de iPhone zit nu nog op 3.1.3.

ipad iphoneDe huidige iPhone draait op OS 3.1.3 en als de iPad uitkomt zal deze zijn voorzien van iPhone OS 3.2. Twee verschillende besturingssystemen en dat is eigenlijk niet zo verrassend: de iPad is een compleet ander apparaat, dat andere eisen stelt aan de weergave op het scherm. Er wordt zelfs gezegd dat de iPad de standaardapplicaties Aandelen, Weer en Rekenmachine niet meegeleverd krijgt, omdat ze er door de hogere resolutie van het iPad-scherm niet fraai uitzien. Een alternatief in de vorm van Dashboard-widgets lijkt het ook niet te gaan halen.

Als de nieuwe iPhone in juni verschijnt zal deze hoogstwaarschijnlijk op iPhone OS 4.0 draaien. Sommige mensen suggereren dat het een mooi moment is voor Apple om de firmwareversies weer op één lijn te brengen: iPhone OS 4.0 is straks geschikt voor iPad, iPhone en iPod touch. Maar The Loop denkt daar heel anders over.

Zij denken dat Apple pas in de herfst klaar is met het samenvoegen van de verschillende firmwareversies:

iPhone OS 4.0 will include lots of new features, just like you would expect to see from Apple. However, It doesn’t make sense for Apple to unify the two operating systems for 4.0 with the timeline they are working with.

The Loop verwacht dat het in september of oktober pas zover is. Bij die eerste update ná OS 4.0 zullen niet alleen optredende bugs worden verholpen, maar heeft Apple ook rustig de tijd kunnen nemen om één besturingssysteem te maken.

Apple heeft wel eens vaker OS-versies uitgebracht die maar voor één apparaat geschikt waren. In september 2008 brachten ze bijvoorbeeld iPhone OS 2.1.1 uit, alleen bedoeld voor de iPod touch. Er zat ondersteuning voor Nike+ in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2010, 13:55
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.