Zuludesk-Mac

Jamf neemt het Nederlandse ZuluDesk over

Beheer van iPads en Macs in het onderwijs

Als je het over Apple in het onderwijs hebt, dan komt in Nederland de naam ZuluDesk al snel ter sprake. Deze aanbieder van oplossingen voor inzet van iPads en Macs in het onderwijs is nu overgenomen door een grote Amerikaanse branchegenoot: Jamf.

Jamf is een grote Amerikaanse ontwikkelaar, die software maakt voor het beheer van Apple-producten in organisaties. ZuluDesk doet iets soortgelijks, maar dan gericht op het onderwijs. Deze Nederlandse partij zorgt ervoor dat iPads en Macs in de klas gebruikt kunnen worden. Met het Mobile Device Management (MDM)-systeem van ZuluDesk kunnen beheerders alles centraal regelen, terwijl docenten en ouders toegang krijgen tot allerlei informatie. Overigens was Jamf zelf ook al actief op het gebied van onderwijs, naast andere sectoren zoals de zorg en middelgrote bedrijven.

ZuluDesk overgenomen door Jamf

ZuluDesk is gevestigd in Emmen (Drenthe) en heeft meer dan 6.000 scholen en onderwijsinstellingen als klant. Met de overname wil Jamf, die zichzelf ‘de standaard voor Apple-beheer’ noemt, groeien naar 14.000 scholen en meer dan 9 miljoen Apple-apparaten. Het belangrijkste product van Jamf is Jamf Pro, dat momenteel door meer dan 8.000 scholen wordt gebruikt, zowel voor iOS, macOS als tvOS. Daarnaast heeft het bedrijf een grote gebruikerscommunity onder de naam Jamf Nation.

ZuluDesk apps

Gevolgen voor ZuluDesk

Voor gebruikers van ZuluDesk zal er op korte termijn waarschijnlijk weinig veranderen. Wel krijgen ZuluDesk-klanten in de toegang tot persoonlijke support zoals bij Jamf Pro gebruikelijk is. Het huidige reseller-netwerk en de supportkanalen blijven in Nederland gewoon bestaan. De medewerkers van ZuluDesk zullen onderdeel worden van Jamf en het bedrijf belooft te gaan investeren in ontwikkeling, verbeteringen en support van het ZuluDesk Management System en de apps voor docenten en ouders.

ZuluDesk teacher iPad-app

Meer onderwijs-apps voor Jamf-gebruikers

Omgekeerd is Jamf van plan om ZuluDesk-technologie te gebruiken om apps voor docenten en ouders te ontwikkelen. Zo is er ZuluDesk Teacher, dat aansluit op Apple’s Classroom (Schoolwerk)-app. Docenten kunnen hiermee lessen voorbereiden en berichten naar studenten sturen. Daarnaast is er ZuluDesk Parent, waarmee ouders de toestellen van hun kinderen thuis kunnen beheren. Dit is bedoeld om kinderen te begeleiden tijdens het leerproces. Ze kunnen echter niet de schoolprestaties van hun kinderen inzien of checken of hun zoon of dochter wel braaf huiswerk maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.