JailbreakMe’s Comex gaat stage lopen bij Apple

Apple heeft de jailbreaks van Comex op wel erg bijzondere manier weten te staken: ze hebben de jailbreaker aangenomen als stagiair. Over twee weken begint hij.

JailbreakMe ComexIn Apple’s strijd tegen jailbreakers zijn er al aardig wat middelen te pas gekomen. Zo wordt ieder gat in iOS met de volgende software-update gedicht en stond Apple een tijd terug nog in het Amerikaanse gerechtshof om te zorgen dat jailbreaken illegaal werd verklaard, wat uiteindelijk niet lukte. Het bedrijf heeft nu echter een totaal andere strategie toegepast: ze hebben Nicholas Allega, ook bekend als Comex en maker van de JailbreakMe-hack, aangenomen als stagiair. Wat hij daar precies zal doen is nog niet duidelijk, maar wij vermoeden dat hij zal meewerken aan de beveiliging van iOS.


Dit liet de jailbreaker weten via Twitter. Over twee weken begint hij aan zijn stage bij het computerbedrijf. De reactie van zijn volgers was anders dan hij had verwacht: hij kreeg vooral felicitaties, terwijl hij op kritiek rekende.

Een stage bij Apple is voor Comex de start van een mogelijke carrière, maar ook het einde van zijn jailbreaks. Het is waarschijnlijk dat Apple hem aan de hand van een contract verbiedt om nog verder aan JailbreakMe te werken. Apple is niet de eerste die een hacker aanneemt om zo het bedrijf te versterken en de activiteiten te staken. Microsoft nam het ChevronWP7-team aan, dat zich bezig hield met het jailbreaken van Windows Phone 7. Zij werden kort daarna ingezet om een door Microsoft goedgekeurde vorm van jailbreaken te ontwikkelen. Gezien Apple’s eerdere acties tegen de jailbreak-scene, betwijfelen we dat ze ditzelfde zullen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.