Reacties voor: iWork exporteert boeken naar iPad-compatibel ePub-formaat

iWork, de kantoorsuite van Apple, kan voortaan tekstbestanden exporteren naar ePub-formaat, zodat je ze in iBooks op de iPad kunt lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Hiermee wordt het leven weer een stukje makkelijker! In .pdf in iBooks was al een goede stap, maar ePub komt toch mooier over.

  2. Hopelijk maken ze dit ook nog mogelijk in Pages voor de iPad … 😉

  3. Hier had ik Apple al direct om gevraagd maar dan voor de iPad. Nu straks toch nog een MacBook aanschaffen? Het is heel slim, scholen, universiteiten, opleidingen kunnen hun content makkelijk beschikbaar stellen. Nog leuker, een schrijver biedt rechtstreeks boeken in de AppStore aan. Op dezelfde manier als apps.

  4. Het zou inderdaad mooi zijn als schijvers zelf boeken als apps gaan toevoegen. Want de Nederlandse boeken zijn nog steeds niet via itunes te verkrijgen. Want ik overigens nog steeds raar vind.

  5. Ja, mee eens, het schijnt via txtr wel te kunnen, maar heb ik nog niet geprobeerd. Weet wel dat in mijn omgeving men nu begint met boeken in epub formaat illegaal te downloaden via bit torrent en andere sites. Zo wordt een mooi concept, waar schrijvers en ontwikkelaars redelijk betaald worden vroegtijdig om zeep geholpen. Men wil best een redelijke prijs betalen dat zie je aan de apps. Iedere iPad bezitter is op zoek naar Nederlandse boeken, lezen uitgevers dit niet, wordt er niet geleerd van de muziek?

  6. Origineel geplaatst door Bram
    Hopelijk maken ze dit ook nog mogelijk in Pages voor de iPad …

    Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn….

  7. @Wim van der Schouw:

    Inderdaad bijzonder. Lijkt me dat je er qua rechten wel uit moet komen. Ik heb er geen verstand van, maar als Bol.com bijvoorbeeld hun DRM aanpast, hebben ze weer een stukje van de markt. Daar hoeft Apple toch verder niet tussen te komen?

  8. hoop dat ze ook mogelijk maken dat je van Keynote naar Powerpoint kan exporteren, dan kan ik Keynote eindelijk ook gaan gebruiken

  9. Ben ook benieuwd hoe een iWork Pages gegenereerd ePub bestand er in Kindle uit komt te zien.

    ePub is (voor zover ik weet) het aangeraden formaat voor het aanleveren van boeken aan de Amazon.

  10. @Marc

    Is er al lang. In Keynote:
    Archief -> Exporteer -> PPT

  11. @Jeroen:
    Op de iPad????

  12. Het gaat hier over de desktop software iWork, dus waarom heb je het over Keynote op iPad?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.