Reacties voor: iTunes biedt optie voor meer ruimte op iPhone

In iTunes zit standaard een optie om je muziek te downsamplen naar een lagere bitrate van 128 kbps AAC. Zo past er meer muziek op je iPhone of iPad.
Lees het complete artikel → iTunes biedt optie voor meer ruimte op iPhone
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. dus als ik het goed begrijp wordt gewoon de muziek op je iphone gedownsampled?

    maar dit heeft dan toch een grote invloed op de duur van de synchronisatie?

  2. Ziet er handig uit! Kan je trouwens niet meer dan 11 volle pagina’s hebben? Ik krijg er geen apps meer bij!

  3. Dit lost helaas nog niet het probleem op van te weinig beschikbare pagina’s voor apps (11), terwijl ik genoeg ruimte over heb voor meer apps…

  4. Ja uiteraard (dat het langer duurt). Maar die ene keer dat je dat doet, is toch niet zo heel erg. En ligt natuurlijk aan hoeveel je (nieuw) naar je iPod/iPhone stuurt.

  5. ik dacht dat dit er al in zat bij de vorige update,
    net als ringtonen downloaden voor je iphone …

    voorlopig nog niet nodig gehad 🙂

  6. Omdat er met een eerdere versie van dit artikel iets misging hebben we het artikel opnieuw gepubliceerd. Alle eerder geplaatste reacties zijn daardoor wel verdwenen (maar dat waren er toch maar 3).

  7. Geweldig! Ik krijg zowiezo nooit al mijn muziekbestanden op mijn 3g 16G, maar een beetje meer ruimte is absoluut welkom.

  8. Kleine opmerking in de eerste versie van itunes 9.1.1 (11) zat een bug die met deze vink bleef hersyncen van alle gecomprimeerde nummers, alsof hij de nummers op de iphone niet meer herkende.

    Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website. Deze versie werkt wel naar behoren.

    (ik had dit probleem overigens op mijn mac)

  9. Dit zat al vanaf het begin in de iPod Shuffle.

    Vroeg me altijd al af waarom het niet voor ‘gewone’ iPods en iPhones toepasbaar was.
    Maar mooi dat het nu wel kan.

  10. Mooie functie, maar als je 10 gig aan muziek op je iPhone hebt, kun je hem beter ‘s avonds voordat je naar bed gaat aanzetten, want het duurt echt uuuuren….

  11. Origineel geplaatst door Sjaak
    Dit zat al vanaf het begin in de iPod Shuffle.Vroeg me altijd al af waarom het niet voor ‘gewone’ iPods en iPhones toepasbaar was. Maar mooi dat het nu wel kan.

    Het kon altijd al, alleen is het nu prominenter in beeld, zoals in het artikel al geschreven staat.

  12. Ik vind het wel grappig : eerst extra betalen voor iTunes Plus met 256kbs bitrate en daarna ze terug downsampelen naar 128kbs

  13. Origineel geplaatst door alchemist
    Dit lost helaas nog niet het probleem op van te weinig beschikbare pagina’s voor apps (11), terwijl ik genoeg ruimte over heb voor meer apps…

    Dit word opgelost in os4 (mappen)

  14. Origineel geplaatst door itsme
    Kleine opmerking in de eerste versie van itunes 9.1.1 (11) zat een bug die met deze vink bleef hersyncen van alle gecomprimeerde nummers, alsof hij de nummers op de iphone niet meer herkende.Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website. Deze versie werkt wel naar behoren.(ik had dit probleem overigens op mijn mac)

    na iTunes update naar de laatste versie blijft ik dit probleem ook hebben 🙁 steeds dezelde cd die telkens gesyncht wordt. ook al cd verwijderd en opnieuw geript, probleem blijft.

    heb nu voor iphone in itunes de volgende info: 559 mb audio, 453 mb video, 855 mb fotos, 11,13 Gb apps, en 406 mb “overige”. iemand een idee wat die “overige” kan zijn ?

  15. @anna: “overige” is waarschijnlijk het OS van de iPhone.

  16. Deze functie was mij inderdaad ook opgevallen. Ik had hem alleen nog niet gebruikt vanwege de angst dat het dan voor je hele bibliotheek zou gelden, maar nu weet ik dus beter…. Thanx!

  17. Origineel geplaatst door alchemist
    Dit lost helaas nog niet het probleem op van te weinig beschikbare pagina’s voor apps (11), terwijl ik genoeg ruimte over heb voor meer apps…

    Dit is toch niet een echt probleem? Gewoon app zoeken met spotlight.
    Mooi dat dit nu duidelijk staat weergegeven. Handig voor mensen die telkens met te weinig schijfruimte zitten…

  18. als je de standaard oordoppen van de iPhone gebruikt, zal je het verschil inderdaad niet horen, die zijn toch niet echt geweldig.

  19. Deze optie zorgt wel voor veel problemen.
    Bij mij werden bij elke synchronisatie telkens weer 290 nummers herberekend wat eindeloos duurde en dus het geheel onbruikbaar maakte.
    Het lijkt te gaan om nummers waar lyrics aan zijn toegevoegd.
    Hopelijk komt er snel een oplossing.

  20. Handig om te weten. Nooit geweten dat zoiets mogelijk was. Alleen iederee heeft het over iTunes 9 en dan weer dathet altijd al kon. Is het dusgewoon zo dat dit voor mij ook mogelijk is iTunes 8?

  21. Dit is wel een drastische verandering van kwaliteit! Zoiets als je HD-videos omzetten naar videoband kwaliteit..

  22. Ikzelf heb dit onmiddelijk gedaan toen ik de optie voor de eerste keer zag. Mijn 9GB aan muziek nam zo ongeveer nog 5,5GB in beslag. Ik gebruik zelf Senheiser oortjes van topkwaliteit en ik hoorde nauwelijks verschil. Al moet ik er wel meteen bijzeggen dat ik niet echt een audiofiel ben (had de oortjes cadeau gekregen). De bastonen leken soms iets minder vol, en het geluid bij sommige liedjes leek wat minder klaar (het geheel klonk precies wat doffer). Maar dat is naar mijn mening muggeziften. De liedjes klinken nog steeds fantastisch.
    Het converteren duurde trouwens een half uurtje (met Quadcore 3,6GHz en Win7).

  23. 128 kbit is prima zat.
    als het 20% ruimte oplevert is het nog intressant.
    maar wie gaat dit in de praktijk testen?
    heb zelf al 12 gb muziek op mijn phone staan.
    ga nu niet dit omzetten dan doe ik het wel bij nieuwe FW en dan restoren.

  24. Het duurt wel even, dat converteren.. Hij haalt eerst alle muziek van de iPhone af, en gaat het dan converteren en dan weer terug zetten…
    Zeker voor mensen met wat langzamere computers en USB poorten, kan dit nog even gaan duren..!

  25. Lijkt me echt een handige functionaliteit, maar helaas blijf ik een foutmelding krijgen bij 1 nr.
    Ook na de recente update van iTunes. Helaas bevindt nr. zich in het begin van mijn lijst waardoor ik niet erg veel zin heb om dat ene nr. te verwijderen. Kans is immers groot dat er verderop weer problemen ontstaan.
    Weet iemand een oplossing voor die foutmelding wanneer je de compressie inschakelt?

  26. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door itsmeKleine opmerking in de eerste versie van itunes 9.1.1 (11) zat een bug die met deze vink bleef hersyncen van alle gecomprimeerde nummers, alsof hij de nummers op de iphone niet meer herkende.Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website. Deze versie werkt wel naar behoren.(ik had dit probleem overigens op mijn mac)na iTunes update naar de laatste versie blijft ik dit probleem ook hebben steeds dezelde cd die telkens gesyncht wordt. ook al cd verwijderd en opnieuw geript, probleem blijft.heb nu voor iphone in itunes de volgende info: 559 mb audio, 453 mb video, 855 mb fotos, 11,13 Gb apps, en 406 mb “overige”. iemand een idee wat die “overige” kan zijn ?

    ik heb ook overig staan, alleen is die 2,5 Gb!!! Wat kan dat zijn dan?

  27. @alchemist:
    Niet zo zeuren, in OS 4.0 krijgen we folders.

  28. Hoeveel ruimte zal het ong schelen met 23 gig aan muziek????

  29. Dat het de eerste keer lang duurt vind ik niet zo erg, maar iTunes blijft stug iedere keer als ik m’n iPhone synchroniseer 800 nummers opnieuw converteren. Synchroniseren duurt dus op deze manier ruim anderhalf uur. 🙁 Best jammer want ik ging van 10 GB muziek naar 4 GB… (mijn iTunes heeft dan ook voornamelijk 256 kBps tot 320 kBps bestanden).

    Overigens geen nieuw probleem, want volgens mij deed mijn iPod shuffle (die de functie inderdaad al sinds het begin heeft) dit ook al, alleen toen ging het natuurlijk om max. 1 GB aan muziek, dus dat valt nog te overzien. Bovendien hoefde ik die niet dagelijks te syncen.

    Een nieuwe build van iTunes downloaden verhelpt dit overigens helaas niet… 🙁

  30. Ik heb laatst deze functie aangezet en iTunes heeft er echt uren over gedaan om een stuk of 1600 nummers te comprimeren. Nu vraag ik me af wat gebeurd er als er een update komt voor de OS? Ik ben bang dat al je muziekbestanden dan weer opnieuw gecomprimeerd moeten worden!

  31. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door itsmeKleine opmerking in de eerste versie van itunes 9.1.1 (11) zat een bug die met deze vink bleef hersyncen van alle gecomprimeerde nummers, alsof hij de nummers op de iphone niet meer herkende.Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website. Deze versie werkt wel naar behoren.(ik had dit probleem overigens op mijn mac)na iTunes update naar de laatste versie blijft ik dit probleem ook hebben steeds dezelde cd die telkens gesyncht wordt. ook al cd verwijderd en opnieuw geript, probleem blijft.heb nu voor iphone in itunes de volgende info: 559 mb audio, 453 mb video, 855 mb fotos, 11,13 Gb apps, en 406 mb “overige”. iemand een idee wat die “overige” kan zijn ?

    Via ‘Software Update’ of vanuit het programma iTunes op de Mac kijkt hij alleen naar het versie nummer of hij up to date is, in dit geval 9.1.1. Waarschijnlijk was buildversie 11 de meest recente toen jij iTunes had ge-update. Als je versie 12 wilt hebben, moet je deze downloaden via Apple’s downloadsite, en deze installeren. Bij versie 12 is het probleem echt opgelost.

  32. Handig! Ga ik er toch eens meer muziek op zetten.

    @Ralph en @alchemist: ik zag laatst op een blog een mogelijke oplossing voor als je 11 schermen te weinig vindt (geen jailbreak nodig). Ik heb het zelf nog niet getest:


    http://www.youtube.com/watch?v=IHHCus9RjQ0

  33. De truuk kende ik al, alleen heb ik ‘m weer teruggedraaid. Een behoorlijk deel van mijn, eigen gemaakte, beltonen werden niet meer op de iPhone gezet.
    Zal wel met die bits te maken hebben.

  34. Slaat iTunes deze AAC’s als extra GB’s op de computer op?

  35. Origineel geplaatst door kees
    Dit is wel een drastische verandering van kwaliteit! Zoiets als je HD-videos omzetten naar videoband kwaliteit..

    Overdrijven is ook een vak

  36. Origineel geplaatst door Ruud
    Origineel geplaatst door annaOrigineel geplaatst door itsmeKleine opmerking in de eerste versie van itunes 9.1.1 (11) zat een bug die met deze vink bleef hersyncen van alle gecomprimeerde nummers, alsof hij de nummers op de iphone niet meer herkende.Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website. Deze versie werkt wel naar behoren.(ik had dit probleem overigens op mijn mac)na iTunes update naar de laatste versie blijft ik dit probleem ook hebben steeds dezelde cd die telkens gesyncht wordt. ook al cd verwijderd en opnieuw geript, probleem blijft.heb nu voor iphone in itunes de volgende info: 559 mb audio, 453 mb video, 855 mb fotos, 11,13 Gb apps, en 406 mb “overige”. iemand een idee wat die “overige” kan zijn ?Via ‘Software Update’ of vanuit het programma iTunes op de Mac kijkt hij alleen naar het versie nummer of hij up to date is, in dit geval 9.1.1. Waarschijnlijk was buildversie 11 de meest recente toen jij iTunes had ge-update. Als je versie 12 wilt hebben, moet je deze downloaden via Apple’s downloadsite, en deze installeren. Bij versie 12 is het probleem echt opgelost.

    heb 9.1.1.12, clean install gedaan, probleem blijft…

  37. Op volgende site staan 2 audiofragmenten, eentje is er op 128 kbps en de ander op 320. Nou is die van 320 kbps natuurlijk van de beste kwaliteit. Maar kun jij horen welke dat dan is?

    http://www.mp3ornot.com/

  38. @anna:

    Da’s vreemd, bij mij was het probleem bij versie 12 verdwenen. Blijft hij telkens opnieuw converteren bij elke synchronisatie, of heb je nog maar 1 keer gesynchroniseerd na installatie van versie 12 (misschien moest hij nog één laatste keer converteren)?

  39. Scheelt best veel aan ruimte, alleen jammer idd dat zelfgemaakte beltonen ook worden vervangen en dan niet meer werken.

  40. Origineel geplaatst door itsme
    Oplossing was om 9.1.1 (12) opnieuw te downloaden vanaf de website.

    Zo zie je maar: als er een update uitkomt, eerst rustig afwachten, dan in één keer de goede versie installeren.

  41. Is de kwaliteit van de muziek dan zoveel slechter of valt dit mee?

  42. Is maar 1 goede oplossing micro memory card!
    Wanneer komt deze is in de iPhone, iPad….

  43. als je nummer al zijn gecomprimeerd maar met een hogere bitrate dan 128 dan worden ze natuurlijk wel nog een keer gecomprimeerd

  44. Ik luister liever alles als .wav…..
    Heb liever betere kwaliteit muziek, dan paar app’s erbij

  45. Dit is een SUPER optie.
    Ik had voor 8gig muziek opstaan en nu 1,3gig ofzo!
    Zalige feature.. Thanks!

    Ik wou dat er meer opties waren voor fotocompressie en moviecompressie.

  46. Beetje jaren 90 dit. Heb al mijn muziek in Lossless, en niet voor niks. De iPhone moet gewoon naar 164 Gieg.

  47. Hierover kan Steve niet aankomen met: “You don’t need them”.. Muziek wil ik gewoon op de beste kwaliteit, dus ik verwacht dat mijn volgende iPhone zeker qua opslag vergelijkbaar moet zijn met de iPod Classic. (160 GB of 320 GB)

  48. Mijn 8 Gieg Iphone was bijna vol en nu heb ik ineens weer 5,4 Gb ruimte. Da’s toch wel erg fijn. En aan de kwaliteit van de muziek merk ik niet zo heel veel, hoor.
    Overigens al een tijdje geleden geregeld. Had hem zelf al gevonden in Itunes.

  49. Geweldige tip! Ik had altijd gedacht dat dan al mijn muziek op mijn pc zou worden aangepast. Dat is dus niet het geval. Ik ga van 12,73 GB aan muziek naar 9,73 GB. Hij moest 966 nummers aanpassen wat 3 uur en 20 minuten kostte.

  50. Origineel geplaatst door Anders
    Mooie functie, maar als je 10 gig aan muziek op je iPhone hebt, kun je hem beter ’s avonds voordat je naar bed gaat aanzetten, want het duurt echt uuuuren….

    Heb 12GB aan muziek op mn iPod en het duurt ongeveer 35 minuten… :d

  51. Een zeer nuttige functie binnen iTunes. Mijn 16Gb, 3G begon aardig vol te raken (vooral muziek). Ik heb alleen maar 320Kbit nummers in mijn biblio staan. Ik ging van bijna 10Gb naar 5,4Gb in ongeveer 9 minuten (Intel i7-960 met 16Gb DDR3 RAM).

    Mijn 32 Gb, 3Gs behoud wel uitsluitend 320Kbit nummers gezien de ruimte. Voor wat betreft de beleving van de muziekkwaliteit sluit ik mij aan bij de opmerking over de slechte Apple oordopjes. Ik heb 2 jaar geleden voor €55 de Sony MDR-EX71 naar volle tevredenheid aangekocht. Laten we aub de ipod functie van de iphones niet vergelijken met de muziekbeleving op een super high-end geluidsinstallatie thuis of in de auto!

    @Anna
    Ook ik vraag mij af wat dat Overige is bij de balk die de geheugenfunctie weergeeft. Wellicht dat deze de apps. aangeeft die via Cydia (en/of Icy) en RockApp zijn geinstalleerd.

  52. Duurde 12u voor mij om 26 Gb te converteren (en te kopieren) naar 19 Gb! Heeft mij toch 7Gb opgeleverd 😀

  53. Bedenk, 128kbps AAC is een stuk beter dan 128kbps MP3!
    Zo slecht is dat dus niet.

    (Voor mp3’s kies ik altijd voor bitrates van 192kbps of meer, lager vind ik te duidelijk van mindere kwaliteit (voor mijn oor). Maar ‘t verschil tussen 256 of 320 hoor ik echt niet hoor…

    Maarre… ‘t verschil tussen mp3 en aac op 128mbps is wél duidelijk hoorbaar (vind ik). En dan is AAC daarbij in het voordeel. Klinkt prima 🙂

  54. @Remon:
    dat kan vanalles zijn,bestanden die door apps worden opgeslagen, bv: als je een Dj app hebt zoals touch DJ dan moet je je eigen muziekfiles via wifi overbrengen op je iphone.
    Deze files vallen ook onder “overige”.
    Idem bij foto’s of filmpjes die je gebruikt in applicaties van derden.

  55. tevens,om terug on-topic te komen… vind ik deze functie goed om weten want de laatste tijd koop ik toch wel wat muziek van itunes maar de bestandsgrootte stoorde me eigenlijk toch een beetje.
    Als je een CD importeert (standaard instellingen) dan zit een nummer zo rond de 3mb (wat wel weinig is) maar de kwaliteit vind ik uitmuntend. koop ditzelfde nummer in de store en het is meteen 12mb! Ik hoor geen verschil in kwaliteit tussen de nummers die gekocht zijn en van CD ge-importeerde,dus waar zit het nut.
    Ik speel mijn muziek af met BOSE (zowel thuis als onderweg 😀 ) dus comments in de richting van “je hoort het enkel met audioapparatuur van hoge kwaliteit” gaan niet op want die heb ik 😉

  56. Ja, ik ben deze optie ook meteen gaan gebruiken sinds dit beschikbaar kwam. Leuk dat er nu meer nummers op m’n iPhone staan, maar meer ruimte levert het in mijn geval niet op. M’n 32 GB is nog steeds vol.

  57. Ik heb deze functie al eens gebruikt, er kon veel meer muziek op mijn 32GB iphone maar de kwaliteit van de muziek leek nérgens op. Het volume was stiller en de nummers hadden veel minder ‘body’ en het volume stiller. Zo klinkt ‘yeah-yeah-yeahs -heads will roll a-trak remix’, verschrikkelijk slecht, de bassen klonken als uit een kapotte koptelefoon.

    Dus : liever minder muziek maar in goeie kwaliteit. Een iphone met 32gb is echt belachelijk weinig, hopelijk wordt de 4G 80GB of meer, lijkt me een minimum om niet te moeten zitten prutsen.

  58. @alchemist:
    Ik herken je probleem. Mijn iPhone heeft vooralsnog genoeg geheugen maar 11 homescreens is gewoon te weinig. Gelukkig komt met de nieuwe update de functie mappen beschikbaar maar tot die tijd kan je gebruik maken van een easteregg om meer homescreens te maken. Ik vond hier een handleiding.

  59. Origineel geplaatst door kevin
    comments in de richting van “je hoort het enkel met audioapparatuur van hoge kwaliteit” gaan niet op want die heb ik

    Dan wordt de comment: je hoort het alleen met goede oren. Zeker als je je iPhone op speakers aansluit, is 160 kbps AAC wel het absolute minimum voor een aanvaardbare klank van bepaalde muziekinstrumenten, zoals slagwerk en piano. Hoor je dit niet, dan mag je zelf weten of je blij wilt zijn of juist diepbedroefd…

  60. @Ralph:

    Jailbreaken en dan “Categories” uit Cydia halen en gebruiken. Da’s nu reeds wat “Folders” in OS4 gaat doen. Good luck.

  61. Word er dan een 2e map aangemaakt met deze geconverteerde muziek op je Mac/PC? Dan is het dus kiezen of meer ruimte op je phone ne minder op je Mac of minder ruimte op je phone en meer ruimte op je mac…

  62. Origineel geplaatst door Wessel
    Word er dan een 2e map aangemaakt met deze geconverteerde muziek op je Mac/PC? Dan is het dus kiezen of meer ruimte op je phone ne minder op je Mac of minder ruimte op je phone en meer ruimte op je mac…

    ik vond dit een zeer interessante vraag. Kon zo meteen niks vinden op google,dan maar even mijn bestanden controleren… .
    Volgens mij is het antwoord:neen!
    Als ik met finder een nummer opzoek krijg ik maar 1 bestand te zien en eventueel nog de ringtone maar that’s it,dus ‘k denk dat het wel goed zit.

  63. dan moet je een app gebruiken
    GET 35 APPS ON ONE PAGE ON THE IPHONE / IPOD TOUCH
    youtube et maar ff 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.