iTunes 11 kan binnenkort weer dubbele nummers filteren

Het zal na een kleine update voor iTunes 11 weer mogelijk zijn om dubbele nummers in je muziekbibliotheek te filteren. Cover Flow blijft weg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes 11Apple heeft met iTunes 11 het bekende muziekprogramma flink veranderd, maar daarbij ook een aantal functies verwijderd. Zo kan iTunes niet langer dubbele nummers uit je bibliotheek filteren. Dit zal echter niet lang het geval zijn: Apple heeft aan AllThingsD’s Walt Mossberg laten weten dat de optie in een toekomstige update opnieuw zal worden toegevoegd.

Cover Flow, een carrousel gevuld met albumcovers, werd ook in iTunes 11 geschrapt en zal niet meer terugkeren. Volgens Apple werd de optie door te weinig iTunes-gebruikers benut om er nog tijd in te steken. Wil je graag albumplaatjes op ouderwetse wijze naast elkaar bekijken, dan kan dit nog steeds op je iPhone of iPod touch: door je iDevice te kantelen terwijl je albums bekijkt in Apple’s Muziek-app, kom je in een modus vergelijkbaar met de oude Cover Flow-optie uit iTunes.

De update zal ook een bug oplossen waardoor sommige albumafbeeldingen niet worden getoond. Wanneer Apple de update voor iTunes zal uitbrengen, is nog niet duidelijk. Apple stelt dat het gaat om een “kleine update”, waardoor het wellicht niet lang duurt totdat hij beschikbaar wordt gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 11:08
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.