Live-Photo-iPhone-6s

De iPhone 6s Plus filmt een stuk stabieler dan de iPhone 6s

De iPhone 6s Plus kan optische stabilisatie nu ook benutten voor video's. De iPhone 6s daarentegen zal het moeten doen met digitale stabilisatie. In een video kunnen we goed zien wat voor verschil dit maakt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Live-Photo-iPhone-6s
Hoewel de camera’s van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vrijwel identiek aan elkaar zijn, heeft die van de iPhone 6s Plus een klein streepje voor. De camera van de iPhone 6s Plus is namelijk uitgerust met optische stabilisatie voor video’s. In een filmpje kunnen we zien wat voor verschil dit maakt.

Optische beeldstabilisatie voor iPhone 6s Plus

Het is niet de eerste keer dat de camera van de Plus-versie wat uitgebreider is. Ook de iPhone 6 Plus had een functie die de iPhone 6 niet had: optische beeldstabilisatie voor het maken van foto’s. Die functie is met de iPhone 6s Plus dus uitgebreid om ook te benutten als je een video opneemt.

Vergelijkingsvideo
Het Duitse Giga Tech vergelijkt een video van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus met elkaar, door ze naast elkaar te zetten. Hierdoor is goed te zien dat het filmpje van de iPhone 6s een stuk soepeler is, waardoor het bewegende beeld van de iPhone 6s-video natuurlijk alleen maar meer opvalt.

Om trillende video’s te voorkomen kan de iPhone 6s wel een beroep doen op digitale stabilisatie, waarbij software dus zijn best doet om het beeld stil te houden. Volgens Giga Tech werkt deze digitale stabilisatie van de iPhone 6s vooral goed als je een video opneemt in Full HD (1920×1080), maar heeft de 6s duidelijk meer moeite als je de 4K-optie selecteert. Oordeel zelf maar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2015, 21:07
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6s Plus, video
Device iPhone 6s Plus

Actuele iPhone 6s Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.