Reacties voor: iPhone verslaat Nexus One in vergelijking 3D-rendering

Distinctive Developements heeft een framerate-test gedaan met de iPhone en Nexus One, om te kijken hoe snel 3D-modellen worden gerenderd. De iPhone blijkt daarbij 1,5 keer zo goed te presteren dan de Nexus One.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 47 reacties

  1. Blijf het apart vinden dat de iPhone van jaren geleden nog steeds meedoet. We zijn inmiddels 3 jaar verder. Met name de snelheid zoals in dit artikel en het scherm. Blijkbaar vinden andere bedrijven dit helemaal niet zo spannend.

  2. @Mike van Hoenselaar: Hoe bedoel je de iPhone van jaren geleden? Het artikel spreekt van de 3GS en die is nog geen jaar geleden op de markt gekomen.

    En wat betreft de resolutie denk ik dat de iPhone een nette resolutie heeft die gewoon goed bruikbaar is als je het uitzet tegen de grootte van het scherm.. Het heeft geen nut om gigantische resoluties op een klein scherm te kunnen tonen. In het dagelijks leven gebruik je dat toch niet omdat het gewoonweg een stuk minder leesbaar wordt in een groot aantal van de gevallen waarvoor je de telefoon gebruikt.

    Datzelfde geld voor de snelheid. Zolang je “ervaring” met een telefoon goed is en er een goede response is maakt het niet uit of het ding op 500 MHz of 1GHz loopt. Als het maar “lekker” werkt. Natuurlijk kan je met meer processorkracht wel weer applicaties draaien die gewoon meer processorkracht nodig hebben, denk vooral aan multimedia toepassingen.

  3. De 3GS is nog net geen jaar oud/jong, dus doet niet al jaren mee Mike.
    Maar het is wel geinig dat een nieuwe en krachtige 1ghz processor het zou afleggen tegen die van de 3GS, zal dan toch aan de betere software? liggen.Google heeft daar dan nog wat in te halen.

  4. Leuk dat er hier over de CPU gepraat wordt met ‘1 GHz!’, maar wat is het verschil in GPU?
    Je ziet dat op een desktop machine ook: Een snelle GPU met een matige CPU kan zeker sneller zijn dan een snelle CPU met een matige GPU…

  5. iPhone heeft een lagere resolutie oa.

  6. @Le0:

    “Na het verkleinen van het testgebied naar 480 x 320 (identiek aan de iPhone) bleek de Nexus 40 fps te kunnen halen, terwijl de iPhone al eerder op 60 fps uitkwam.”

  7. Dat is jammer, met een 1 Ghz processor. Zo zie je maar weer, cijfers zeggen lang niet alles. Optimalisatie van de software is net zo belangrijk. Al lijkt het mij onmogelijk te weten of de software voor 1 van beiden wel even geoptimaliseerd als voor de ander.
    Dus ik zie de waarde ervan nog niet meteen.

  8. Wie zijn/blijven de koningen?

  9. Dat willen we zien, dat de iphone gewoon sneller is!
    Cijfertjes zeggen me niet zoveel, het gaat om het gemak waarmee alles zo feilloos werkt.

    Heb zelf nog niet 1 toestel gehad wat zo fijn werkte als de iphone. En snelheid ? Dat is zo relatief allemaal.

  10. “Bij de rendering van acht 3D-modellen in beeld, bleken de prestaties gelijk te liggen: 21 fps.”

    Dat klopt niet. Ook bij 8 modellen ligt de rendering van de iPhone 50% hoger dan die van de Nexus. Rond de 30 in plaats van 21 bij Nexus.

  11. En wacht maar wanneer de volgende Iphone uitkomt. Eigenlijk wel goed gezien van Apple.. weer dus. Zij kijken de kat uit de boom om te zien wat de concurrentie allemaal uitbrengt en dan gaan ze hier en daar nog eens tweaken. Man man, iedereen brengt alles op hetzelfde moment uit, HTC, Motorola (Maart), Samsung, Google, etc, omdat ze zoveel klanten willen binnenhalen. Gesproken van slechte marketing. Ik zeg het u, iedereen die al deze toestellen gaan aanschaffen gaan overstappen naar de nieuwe Iphone eens die uitkomt. De concurrentie zal met de mond open achter blijven staan, mark my words…

  12. Het aantal ghz zegt toch niets is mij altijd verteld. De ouwe IBM PowerPC cpu’s van laten we zeggen 800ghz die in de oude macs zaten konden toch ook destijds makkelijk een Pentium 1,5ghz aan. Het gaat er gewoon om of het efficient wordt gebruikt.

  13. Origineel geplaatst door Gio
    En wacht maar wanneer de volgende Iphone uitkomt. Eigenlijk wel goed gezien van Apple.. weer dus. Zij kijken de kat uit de boom om te zien wat de concurrentie allemaal uitbrengt en dan gaan ze hier en daar nog eens tweaken. Man man, iedereen brengt alles op hetzelfde moment uit, HTC, Motorola (Maart), Samsung, Google, etc, omdat ze zoveel klanten willen binnenhalen. Gesproken van slechte marketing. Ik zeg het u, iedereen die al deze toestellen gaan aanschaffen gaan overstappen naar de nieuwe Iphone eens die uitkomt. De concurrentie zal met de mond open achter blijven staan, mark my words…

    Als je het over marketing hebt, moet je er wel wat van af weten…de genoemde merken brengen al jaren bijna elk kwartaal een nieuwe lijn uit. Het is niet echt een goeie strategie ervan uit te gaan dat iedereen toch wel een iphone koopt…das vrij naief en met dergelijke uitspraken ben je dezelfde dag ontslagen als marketingmanager.

    Apple is niet zozeer bijzonder hoor omdat men kijkt naar andere merken. Dat is vrij normaal in een bewegelijke markt als telefonie. Iedereen kijkt naar elkaar, steelt van elkaar en probeert bepaalde zaken naar eigen inzicht toe te passen.
    Zo had Apple bijvoorbeeld net ff wat beter moeten afkijken als het gaat om multitasken, notificaties, agendafunctionaliteiten, bluetooth, profile manager, batterijverbruik, etc.

    Verder ben ik van mening dat er wel een selecte groep mensen zal zijn die ongezien de nieuwe iPhone kopen, maar dat is niet iets bijzonders wat alleen bij Apple voorkomt. Zo zijn er legio Nokia gebruikers die bij niks anders zweren, Blackberry evenzo.

    Wat wel opvalt is dat de meeste Appleiosi ietwat gelimiteerde visie hebben door de appelvormige oogkleppen die men vaak draagt. Geeft niks, dat mag, maar sta soms ook eens open voor de minpunten.
    De bovenstaande test is nou niet echt iets om je superdruk om te maken. Verder was het mij ook niet duidelijk welke achtergrondservices er bijvoorbeeld om de Nexus draaien en hoe het geheugen ingericht is. Daarnaast is dat toestel er pas net en zullen er wellicht nog wel wat FW updates volgen die dit wellicht verbeteren.

    Verder ben ik best tevreden met mijn Apple spulletjes, al kijk ik wel uit naar wat ECHT vernieuwende firmware en hopelijk snel de 4g.

  14. volgens het artikel komt het hoogstwaarschijnlijk door dat de software (OS)niet optimaal geschreven is en niet alles uit de cpu haalt. Android os mag terug naar de ontwerp tafel haha.lol

  15. Niet raar gezien een spel met een hogere resolutie een lagere frame rate haalt toch?

    Dat werkt bij alles zo en ook zo bij telefoons..

    De Nex one heeft een hogere resolutie en een veel mooier beeld.. zie het filmpje..

    Dit onderzoek is appels en met peren vergelijken

  16. Ik begrijp niets van HTC, Motorola, Samsung en Nokia. Laat eens een keer zien hoeveel je naar jullie klanten geluisterd hebben en ontwikkel eens iets waar iedereen blij van wordt i.p.v. je zo met Apple bezig te houden. Alles wat er uit komt zijn lelijke iPhone kopieën als hardware en het totale gebrek aan inzicht op gebied van geïntegreerde hard/software/online oplossingen. Nu verenigen ze zich weer om apps te bouwen tegen het iPhone succes…het ontbreekt hun aan iedere vorm van visie… Komt Microsoft straks weer met een eigen telefoon, net als de Zune: de Buckler van MP3 spelers. Van dezelfde mensen die 4 jaar geleden riepen dat de iPhone niks zou worden, roepen ze het nu over de iPad. Nu zijn ze alleen maar als een idioot aan het werk en roepen steeds ‘tegen’ dit tegen dat. Doe eens iets ‘vóór’!…jullie zijn toch geen ambtenaren…

  17. Origineel geplaatst door Ralf
    Niet raar gezien een spel met een hogere resolutie een lagere frame rate haalt toch? Dat werkt bij alles zo en ook zo bij telefoons..De Nex one heeft een hogere resolutie en een veel mooier beeld.. zie het filmpje..Dit onderzoek is appels en met peren vergelijken

    Als je het artikel gelezen had, had je gezien dat ze ook als ze het testgebied verkleinden naar de afmetingen van het iPhone scherm ze minder fps haalden.
    Tevens hielp het niet om de skinning effecten uit te zetten, zie de link in het artikel.

  18. @Mike van Hoenselaar: de 3gs is nog geen jaar oud en de 3g ook 1.5 jaar. Hoe kom je dan op jaren……
    Mischien heb je andere definitie van tijd en of hoeveel een jaar is???

  19. Nou, dat is voor de iPhone niet nodig geweest by the way. Of ken jij een update die de framerate etc van de iPhone heeft verbeterd? 🙂

    Origineel geplaatst door eAzYE
    Daarnaast is dat toestel er pas net en zullen er wellicht nog wel wat FW updates volgen die dit wellicht verbeteren.

  20. zo heb je dus ook een ”oorlog” met consoles.
    als spellen worden geoptimaliseerd op de 360 en dan naar de ps3 word omgezet zul je nooit zulke mooie spellen hebben als wanneer het spel puur voor de ps3 is ontwikkeld.

    als je je er echt in zal verdiepen zal de Nexus One dus wel degelijk ”beter” zijn.
    dan blijft alleen nog het probleem dat niet veel ontwikkelaars die moeite er voor zullen nemen omdat de markt voor de iphone gewoon groter is

  21. Origineel geplaatst door iPieter
    Nou, dat is voor de iPhone niet nodig geweest by the way. Of ken jij een update die de framerate etc van de iPhone heeft verbeterd? Origineel geplaatst door eAzYEDaarnaast is dat toestel er pas net en zullen er wellicht nog wel wat FW updates volgen die dit wellicht verbeteren.

    Op firmware 1.x draaide niets in 3d, dus reken maar dat er veel is veranderd in de iphone firmware

  22. Origineel geplaatst door Cypher21
    Origineel geplaatst door iPieterNou, dat is voor de iPhone niet nodig geweest by the way. Of ken jij een update die de framerate etc van de iPhone heeft verbeterd? Origineel geplaatst door eAzYEDaarnaast is dat toestel er pas net en zullen er wellicht nog wel wat FW updates volgen die dit wellicht verbeteren.Op firmware 1.x draaide niets in 3d, dus reken maar dat er veel is veranderd in de iphone firmware

    I rest my case, eerst huiswerk doen…dan reageren

    @Gerard: kom eens onder die 3 meter sneeuw vandaan!

    Ga jij even melden dat er niks ontwikkeld wordt? Wat dacht je van Microsoft die nu zelfs de ontwikkelaars op XDA vraagt mee te helpen aan vernieuwingen vanuit gebruikerswensen…hoeveel beter kan je luisteren naar je gebruikers.

    En het fenomeen Apps bestond al geruime tijd voordat Apple ermee kwam…wederom: do your homework first …. En als jij Buckler ziet als een maat van succes, kijk even naar de verkoopcijfers van dit merk in Spanje bijvoorbeeld.

  23. Wish people would not say iam waiting for the 4g iphone as that will not come this year , all we will get this year if apple release a new iphone is a slightly faster iphone and a 64 gb version , apple will not invest money into a 4g networked iphone when the network itself is not live , it wont be untill 2011 that holland get 4g services and then only in the randstad first , for complete coverage of holland it will be after 2012 , so give up on ideas of a 4g iphone , it will come but not this year as t-mobile have said to customers , theres no point in apple releasing this product as knowone will benefit , if they did one thing knowone could complain about would be the 4g coverage as it wont be available anywhere , as for the nexus one it seems the newer releases of android phones seem better , the only thing it has is it looks abit like an iphone , having used one i have to say the iphone is way better as its quicker in typing ,maybe a firmware update would resolve this , only time will tell

  24. hahaha, goeie Babelfish vertaling, net echt Engels!

    Je werkt ook bij T-Mobile zeker?

  25. pffff… bedoel natuurlijk 3.0 en verder. Maar i.p. heb je dan gelijk en rest ik ook my case.

    Origineel geplaatst door Cypher21
    Origineel geplaatst door iPieterNou, dat is voor de iPhone niet nodig geweest by the way. Of ken jij een update die de framerate etc van de iPhone heeft verbeterd? Origineel geplaatst door eAzYEDaarnaast is dat toestel er pas net en zullen er wellicht nog wel wat FW updates volgen die dit wellicht verbeteren.Op firmware 1.x draaide niets in 3d, dus reken maar dat er veel is veranderd in de iphone firmware

  26. Jammer dat er *weer* rare conclusies worden getrokken uit een anderzijds gaaf artikel.

    “The conclusion is that the Nexus is primarily GPU fill-rate limited and the lack of access to the Neon float-point instructions means the CPU is only just keeping pace with the fill-rate.”

    CPU is de bottleneck hier niet. De performance wordt verder aangetast doordat de 3D code geen floating-point optimization heeft, omdat de huidige compiler dit niet ondersteund.

    Niks te maken met een slecht Android OS of de CPU. Booh, iPhoneclub en gebruikers. Lezen!

  27. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    Blijf het apart vinden dat de iPhone van jaren geleden nog steeds meedoet. We zijn inmiddels 3 jaar verder. Met name de snelheid zoals in dit artikel en het scherm. Blijkbaar vinden andere bedrijven dit helemaal niet zo spannend.

    Als je het orgineel ookleest zie je dat het niet zo hoeft zie zijn kijk maar naar de reactie van @Thaurin: jammer mike niet alles op iphoneclub is waar.

  28. @eAzYE:

    We zijn uitermate tevreden om te horen dat we hier wel te maken hebben met een échte marketingspecialist als uzelf.. Gesproken over egocentrisme. Nu dit terzijde. Daar gaat hem ook niet om. Zoals je, terecht verklaard, is het zo dat Apple niet om het kwartaal een nieuw toestel uitbrengt zoals de andere merken zoals HTC. Nu is het wel zo, als je als marketing manager WEET dat er een nieuwe Iphone uitkomt, dan zou mijn opteren om de kat uit de boom te kijken om te zien wat dit zal geven. Het feit dat ze dit voor de Iphone 4 uitbrengen is omwille van het feit dat ze anders gewoon een pak meer klanten zullen verliezen, daar de evolutie van deze smartphone ver boven de rest zal staan, zoals gewoonlijk. Men heeft het hier niet over de min of plus punten van elk toestel. Uiteraard heeft de Iphone minpunten, en de opmerkingen dat Apple-fans oogkleppen hebben is totaal ongegrond en zelf arrogant. Zij zijn de eerste om met commentaar te komen over verschillende minpunten of verbeteringen. Het zijn “fans” van andere merken zoals Nokia en dergelijke die vasthouden aan het merk en bovenal niet mee willen doen aan de HYPE van Apple. Dat is de pure reden. Niet omwille van functionaliteiten, maar omwille van commercialisatie. Vandaar dat de meeste CEO of bedrijfsleiders moeilijk kunnen overstappen van HTC naar Apple, omdat ze het gevoel zouden hebben ook mee te draaien met de mainstream of “nerds” of early-adopters. Echter snakken ze ook naar dit toestel, daar het de algemene functionaliteit overtreft van andere merken en apparaten. Ja de Iphone is niet perfect, maar men kan het niet onder stoelen of banken steken, dat het op dit moment de beste smartphone is, punt.
    Dus om terug te komen op je marketingstrategie, u bent verkeerd, ook punt. Motorola bijvoorbeeld heeft reeds laten weten, nog wat te wachten met een volgend model. Zij zijn één van de enigste die Apple op de voet volgt. Uiteraard kan je niet continue zitten te wachten naar een nieuwe Iphone om daar dan de minpunten te herwaarderen naar eigen positieve eigenschappen. Echter, als mijn WEET, dat het meest gegeerde toestel binnen een paar maanden zal aankomen, dan is het geen goeie zet van de fabrikanten om hun toestellen nu uit te brengen. Uiteraard, als men ervan overtuigd is dat men niet zal kunnen tippen aan de technologie van Apple, dan is het wél een goede zet om intussen tijd zoveel mogelijk apparaten te verkopen tot de nieuwe Iphone er is. Dit toont aan dan de overige fabrikanten gewoon “schrik” hebben van Apple en de nieuwe Iphone. Tevens bewijst het nogmaals met de nieuwe Androids die uitkomen, waarbij een toestel zoals de Iphone 3GS NIET voor moet onder doen. Wat bewijst dit? Denk daar maar eens over na alvorens ongegrond tecommentariëren ten aanzien van het geheel.

  29. @Gio: Toch die oogkleppen van Apple-fans, he…

  30. @Gio:
    Dat de andere fabrikanten schrik hebben van Apple valt wel mee hoor, er zijn genoeg mensen die nooit iets van Apple moeten hebben.
    En ik neem aan dat jouw reactie sarcastisch bedoeld is want je kunt toch niet beweren dat je hier niet als fanboy reageert!
    Dat de iPhone bezitters als eerste met op- en aanmerkingen komen geloof je toch zelf niet? Die zijn er wel natuurlijk (zoals ik) maar er zijn massa’s iPhonebezitters die alle zaken die ontbreken afdoen met “maar dat heb je toch niet nodig”. En dan zeggen dat het meest begeerde toestel er binnenkort aankomt als je het over de iPhone hebt, klinkt ook helemaal niet als fanboy.
    Dat bedrijfsleiders snakken naar de iPhone is ook BS. Bij ons op het werk heeft de volledige IT afdeling voor een BB gekozen en als alle 15 personen hier de voorkeur aangeven zal daar vast wel een goede reden zijn.
    En de opmerking dat fabrikanten juist nu nog toestellen uitbrengen om zoveel mogelijk te kunnen verkopen voor ze klanten aan Apple gaan verliezen als de nieuwe iPhone uitkomt is helemaal te lachwekkend voor woorden.
    Ik hoop voor jou dat je het sarcastisch bedoeld hebt want anders zou ik iets met pilletjes en witte jassen willen zeggen. Dan ben jij het prototype van een fanboy.

    Ik ben overigens geen Apple hater, heb zelf een 3GS en ben zelf redelijk tevreden. Ik mis alleen nog de BT gegevensoverdracht, karakterteller bij het sms-en en op een normale wijze ringtones installeren zonder eerst allerlei fratsen uit te moeten halen is ook zeer welkom bij mij. Want al die andere toestellen die ver achter liggen op de door jouw aanbeden iPhone hebben dat namelijk wel.

  31. @Willempie:

    Ik werk met beide iphone en BB, met een dubbele SIM kaart. Ik gebruik enkel BB voor emails tijdens buitenlandse trips, veel goedkoper.
    SMS teller is niet voorhanden op BB.
    Voor de rest is de iPhone in alles 300% beter. Eigelijk is er geen vergelijk.

  32. Zelf Apple gebruiker…
    Toch gek dat heel wat Apple gebruikers lijden aan het Stockholm syndroom. We worden gegijzeld, vinden het leuk, en verdedigen nog onze gijzelnemers…

  33. Nou games intereseren me niet zo. Feit is wel dat een Youtubefilmpje bijv veel sneller op mijn HD2 (4.3 inch) laadt dan m’n 3GS. En mooier kijken eveneeens.
    Leuk, een iPhone, maar nee.. niet ALLES is fantastisch en beter.

  34. Ik zeg niet dat de BB beter is, ik zou dat ding ook niet hoeven. Ik wil alleen maar aangeven dat het overdreven is om te stellen dat bedrijfsleiders snakken naar een iPhone voor het personeel. Mijn collega’s met een Android willen bv niet eens een iPhone, ze kunnen doen wat ze willen doen met hun Android.

  35. @Willempie:

    Het meest wat ik vertelde was effectief wel sarcastisch. Het nadoen van een pseudo marketing manager in spé lag me wel voor de hand ;-). Nee even serieus. Betreffende de bedrijfsleiders. Daar heb je het “verkeerd”. Ik spreek uit ervaring in België en niet uit Nederland. Ik zelf ben Account Manager bij een leidinggevend Internationaal bedrijf waarbij ik op dagelijkse basis in contact kom met bedrijfsleiders. Uit ervaring kan ik gerust stellen dat de meeste bedrijfsleiders waar ik mee in contact kom effectief wel een Iphone zouden wensen. De meesten houden zich bij BB omdat, zoals hier reeds vermeld door andere personen, het e-mail iets toegankelijker is dan bij de Iphone, omdat de meeste bedrijven met Outlook werken. Tevens is de Exchange Functionaliteiten met BB uitermate goed (synchronisatie) is hier een key-element. Het is verschrikkelijk dat je met de Iphone nog steeds niet kunt synchroniseren met Wifi, terwijl dat je met de BB wel kunt. Typen kan je natuurlijk niet vergelijken. Er zijn effectief zeker en vast verbeterpunten op de Iphone die voor dagelijkse gebruikers zeker noodzakelijk zijn. Synchronisatie via Wifi, Multitasking, Ringtones (niet dat dit mij stoort), maar toch, etc..
    Dus nee ik ben hier geen hardcore fanboy, verre van. Echter ben ik wel van oordeel dat de Iphone een pak meer voordelen bied dan andere toestellen, anders zou ik in de lijn van mijn werk reeds al lang overgestapt zijn naar iets anders. Tevens, heb je al eens bemerkt hoeveel gebruikers van andere merken overstappen naar de Iphone, en hoeveel Iphone gebruikers overstappen naar HTC, Motorola, etc? Bitter weinig. Heeft toch zijn redenen niet? Grtz.

  36. @Vorst:
    Hier heb je duidelijk een voorbeeld van een gebruiker die in het bezit is van beide toestellen. Weer een voorbeeld van het feit dat m’n niet onder stoelen of banken kan steken dat de Iphone gewoon “overall” beter is. Men zegt dit hier vanuit een nuchter perspectief en totaal niet gerelateerd aan een fan principe of wat dan ook. Iedereen die dit verkeerd interpreteerd heeft zoals Willempie het zegt een paar pillen nodig 😉

  37. Origineel geplaatst door Gio
    @eAzYE: We zijn uitermate tevreden om te horen dat we hier wel te maken hebben met een échte marketingspecialist als uzelf.. Gesproken over egocentrisme. Nu dit terzijde. Daar gaat hem ook niet om. Zoals je, terecht verklaard, is het zo dat Apple niet om het kwartaal een nieuw toestel uitbrengt zoals de andere merken zoals HTC. Nu is het wel zo, als je als marketing manager WEET dat er een nieuwe Iphone uitkomt, dan zou mijn opteren om de kat uit de boom te kijken om te zien wat dit zal geven. Het feit dat ze dit voor de Iphone 4 uitbrengen is omwille van het feit dat ze anders gewoon een pak meer klanten zullen verliezen, daar de evolutie van deze smartphone ver boven de rest zal staan, zoals gewoonlijk. Men heeft het hier niet over de min of plus punten van elk toestel. Uiteraard heeft de Iphone minpunten, en de opmerkingen dat Apple-fans oogkleppen hebben is totaal ongegrond en zelf arrogant. Zij zijn de eerste om met commentaar te komen over verschillende minpunten of verbeteringen. Het zijn “fans” van andere merken zoals Nokia en dergelijke die vasthouden aan het merk en bovenal niet mee willen doen aan de HYPE van Apple. Dat is de pure reden. Niet omwille van functionaliteiten, maar omwille van commercialisatie. Vandaar dat de meeste CEO of bedrijfsleiders moeilijk kunnen overstappen van HTC naar Apple, omdat ze het gevoel zouden hebben ook mee te draaien met de mainstream of “nerds” of early-adopters. Echter snakken ze ook naar dit toestel, daar het de algemene functionaliteit overtreft van andere merken en apparaten. Ja de Iphone is niet perfect, maar men kan het niet onder stoelen of banken steken, dat het op dit moment de beste smartphone is, punt.
    Dus om terug te komen op je marketingstrategie, u bent verkeerd, ook punt. Motorola bijvoorbeeld heeft reeds laten weten, nog wat te wachten met een volgend model. Zij zijn één van de enigste die Apple op de voet volgt. Uiteraard kan je niet continue zitten te wachten naar een nieuwe Iphone om daar dan de minpunten te herwaarderen naar eigen positieve eigenschappen. Echter, als mijn WEET, dat het meest gegeerde toestel binnen een paar maanden zal aankomen, dan is het geen goeie zet van de fabrikanten om hun toestellen nu uit te brengen. Uiteraard, als men ervan overtuigd is dat men niet zal kunnen tippen aan de technologie van Apple, dan is het wél een goede zet om intussen tijd zoveel mogelijk apparaten te verkopen tot de nieuwe Iphone er is. Dit toont aan dan de overige fabrikanten gewoon “schrik” hebben van Apple en de nieuwe Iphone. Tevens bewijst het nogmaals met de nieuwe Androids die uitkomen, waarbij een toestel zoals de Iphone 3GS NIET voor moet onder doen. Wat bewijst dit? Denk daar maar eens over na alvorens ongegrond tecommentariëren ten aanzien van het geheel.

    Leuk stukje tekst, heb je zeker-en-vast lang over gedaan, al die interessant lijkende woorden opzoeken, toe maar! Ik denk overigens dat de term Egocentrisch hier meer op jouw van toepassing is:

    Egocentrisme is een term uit de psychologie. Wie egocentrisch is, heeft een verminderd vermogen om zich in een ander of diens standpunten of gevoel te verplaatsen (empathie). Het gevolg is dat de persoon zijn eigen visie en belangen centraal stelt en er vaak van uitgaat dat zijn visie ook de visie van anderen is.

    Maar fijn dat je spreekt voor iedereen hier.
    Volgende keer wel beter lezen, want ik heb nergens een strategie uitgezet, noch geclaimt dat ik marketing manager ben?
    Als iemand van mening verschilt, dan hoef je dit niet direct af te doen als zijnde ongegrond of foutief.

    En ik weet niet bij welk belgisch bedrijf je werkt, maar in NL bepalen de meesten CEO’s zelf wel welke telefoon ze gebruiken…..alleen moet het voor zakelijk gebruik WEL werken. Dat is in mijn optiek de (zoals jij ze mooi kan schrijven) PURE reden dat er zakelijk meer voor Nokia, HTC, BB gekozen wordt….dus wel degelijk functionaliteit. Denk je nou serieus dat iemand zakelijk de iPhone laat liggen omdat hij niet wil meedoen aan de hype???

    Verder onthul je zelf al dat je met je zakelijke contacten het min of meer alleen over de iPhone of telefoons in het algemeen hebt, verkoop je ze soms? Dat zou je ietwat gelimiteerde visie kunnen verklaren.

    En zoals eerder vermeld, ik ben absoluut geen hater, jarenlang gebruiker….maar blijf realistich….

  38. Origineel geplaatst door Huppie
    Zelf Apple gebruiker…
    Toch gek dat heel wat Apple gebruikers lijden aan het Stockholm syndroom. We worden gegijzeld, vinden het leuk, en verdedigen nog onze gijzelnemers…

    +10, goede reactie

  39. @Thaurin: ik zat me ook al te verbazen over de slechte cinclusies die getrokken werden uit dit artikel, zowel door iPhoneclub, als door de lezers van iPhoneclub. Schaamt u!

  40. Nogmaals duidelijk stellen, zelf een apple gebruiker…

    Dat velen de overstap maakten naar de iPhone, dat lijkt me ontegensprekelijk. Dat er weinigen de overstap maken terug… daarvan ben ik niet zo zeker. Er zijn massa’s, maar dan ook echt massa’s tweedehandse iPhones te vinden op ebay (en de 3GS zijn niet van mensen die gaan ‘upgraden’)
    Bovendien hebben de meeste een ferme hap in het budget genomen en kopen veel (cr)Apps, waarmee de investering niet zomaar kan weggemoffeld worden om over te stappen naar iets anders.

    3 mensen in mijn nabije omgeving hebben een iPhone gekocht omdat ze het mooi vonden… wat doen ze ermee bellen, filmen en foto’s bekijken. Voor agenda is die compleet nutteloos, daarvoor moet je PI kopen, maar het geklik naar verschillende schermen begint hun toch wel lelijk de keel uithangen. Dat merkte ik ook bij mezelf, ontzie het steeds meer en meer om iets in te geven in mijn iPhone, vandaar dat mijn BB mijn toestel nummer 1 is.

    De iPhone is een sterk staaltje technologie, zeker weten maar niet het van het. Heb je al een afspraak gezocht die ouder is dan 1 jaar…. vindt hij niet. Kom nou, be serious. Voor dit punt alleen al is hij geen SmartPhone.
    Bij de Universal Search kan hij zelf geen telefoonnummer vinden… (mijn palm m500 kon dit wel)

    Daarnaast [volledig off-topic] vind ik het jammer, hoewel ik er nu zelf gebruik van maak, dat je zomaar kan doen aan wildposting… In andere fora waar men na een tijdje elkaar begint te kennen is men veel voorzichtiger en genuanceerder met uitspraken.

  41. Origineel geplaatst door Huppie
    Zelf Apple gebruiker…
    Toch gek dat heel wat Apple gebruikers lijden aan het Stockholm syndroom. We worden gegijzeld, vinden het leuk, en verdedigen nog onze gijzelnemers…

    Hahaha daar dacht ik ook aan… al zou steve jobs frauderen met aandelen verdedigen al de fanboys hem…

    en ja ik heb zelf ook een 3gs en mac maar kom op er mankeert nog veel aan de apparaten en ze zijn zeker niet perfect. objectief blijven kan niet iedereen.

  42. Origineel geplaatst door Jopie
    Het aantal ghz zegt toch niets is mij altijd verteld. De ouwe IBM PowerPC cpu’s van laten we zeggen 800ghz die in de oude macs zaten konden toch ook destijds makkelijk een Pentium 1,5ghz aan. Het gaat er gewoon om of het efficient wordt gebruikt.

    Je bedoeld 800 Mhz neem ik aan:P

    Maar inderdaad zeggen cijfers niet alles over de prestaties van een apparaat.

  43. Maar als er iemand is die het touchscreen van een HD2 beter vind werken dan die van de iPhone, wil diegene het dan even zeggen? dan kan ik je keihard uit gaan lachen.

    Wat werkt dat ding kut zeg, telkens 2 a 3 keer klikken, te lastig scrollen en het ”pinchen” voor in te zoomen gaat gewoon niet.

  44. @iSam77:

    Niet belachelijk doen. Denk je echt dat de Apple OS ook feilloos was vanaf het begin? Ik denk het niet. Elke OS kan na een tijd performanter gemaakt worden aan de hand van updates, en Apple hun besturingssysteem is hier geen uitzondering op

  45. @Thomas11NL:

    Probeer misschien even de HTC Desire 😉 De HD2 werkt met windows mobile in das idd behelpen (vind ik) ben vrij zeker dat de desire ‘beter’ is dan de iPhone maar hij komt op een markt die overheerst wordt door Apple. Voor sommigen is het toestel ok zolang er een logo van Apple op staat. zielig !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.