Officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs straks op de iPad?

Volgens de New York Times komt er een officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs aan. Eerder weigerde Jobs mee te werken aan biografieën.

ibooksHoe krijg je mensen zover om de iPad als ebooklezer aan te schaffen? Misschien wel door te beloven, dat er een officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs in de iBook Store beschikbaar komt. Steve Jobs heeft het niet zo met biografieën. Hij probeerde de publicatie van iCon een paar jaar geleden te voorkomen en toen dat niet lukte haalde hij alle boeken van uitgeverij Wiley & Sons uit de Apple Store. Maar Jobs is overstag gegaan: de New York Times onthult dat er een geautoriseerde biografie van Steve Jobs aankomt, geschreven door voormalig hoofdredacteur Walter Isaacson van Time Magazine. Het kan nog wel even duren voor dat het op de iPad te lezen is, want het boek zou zich nog in een vroeg stadium bevinden.

De geautoriseerde biografie beslaat het gehele leven van Jobs, vanaf zijn jeugd tot de twee carrieres die hij bij Apple doormaakte. Apple en de auteur zelf willen niets bevestigen. Isaacson beet zich eerder stuk op biografieën van Einstein en Benjamin Franklin en publiceerde zijn boeken eerder bij Simon & Schuster, toevallig ook een van de prominente partners bij de aankondiging van de uitgeverijen die gaan meewerken aan de iBook Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2010, 8:55
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.