iPhone verslaat Nexus One in vergelijking 3D-rendering

Distinctive Developements heeft een framerate-test gedaan met de iPhone en Nexus One, om te kijken hoe snel 3D-modellen worden gerenderd. De iPhone blijkt daarbij 1,5 keer zo goed te presteren dan de Nexus One.

3GS nexusDe Britse spelontwikkelaar Distinctive Developments heeft een testje gedaan waarin ze vergelijken hoe de iPhone presteert in vergelijking met de Google Nexus One, bij het renderen van 3D-beelden. De iPhone bleek daarbij een framerate te halen die minstens anderhalf maal zo hoog lag als bij de Nexus One. Dat is opmerkelijk, want de Nexus One heeft recentere, krachtige 1 GHz Snapdragon-processor. De testers draaiden dezelfde 3D-animatie op beide toestellen, waarbij de iPhone 3GS een framerate van 60 fps haalde. De Nexus kwam niet verder dan 30 tot 35 fps. Bij opvoeren van de hoeveelheid 3D-modellen daalde de frame rate op de iPhone naar 29 fps en die van de Nexus naar 21 fps.

Een van de verklaringen van de verschillen is dat de Nexus een veel hogere schermresolutie heeft. Om dezelfde 3D-modellen te renderen heeft de Nexus 2,5 keer zoveel pixels te vullen. Na het verkleinen van het testgebied naar 480 x 320 (identiek aan de iPhone) bleek de Nexus 40 fps te kunnen halen, terwijl de iPhone al eerder op 60 fps uitkwam. Bij de rendering van acht 3D-modellen in beeld, bleken de prestaties gelijk te liggen: 21 fps. Wie precies wil weten wat de technische verklaring is voor deze verschillen, kan terecht op de website van Distinctive Developments.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2010, 9:17
Categorie iDevices
Onderwerpen 3d, nexus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.