Reacties voor: iPhone: tweemaal meer dataverbruik vergeleken met andere smartphones

Heb je als gemiddelde smartphone-gebruiker genoeg aan een data-abonnement van 1GB per maand? Volgens onderzoeksbureau Validas wel: zij hebben gegevens van meer dan 1.000 smartphonegebruikers bekeken en komen tot de conclusie dat de gemiddelde iPhone-gebruiker 273 MB per maand verstookt. Dat is behoorlijk meer dan de 54 MB die Blackberry’s maandelijks verbruiken. Bij alle overige […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Eigenlijk ook niet meer dan logisch in mijn ogen: meer applicaties. En bij de iPhone heb je ook niet zon blackberry abbonement nodig 🙂

  2. Apple zou eens bestanden van groter dan 10 mb moeten toelaten via hun app- en iTunes store. Dan moeten ze eens opnieuw gaan kijken.

  3. Origineel geplaatst door Stijn
    Apple zou eens bestanden van groter dan 10 mb moeten toelaten via hun app- en iTunes store. Dan moeten ze eens opnieuw gaan kijken.

    Hoe groot is Navigon dan?

  4. @marcooo: 1,7GB ofzo

  5. Heeft allemaal weinig met applicaties te maken.
    Zelfs niet met de gewoonte van Apple om zestig miljoen maal 293 Mb aan systeemdata op het net te keilen voor wat bugfixes en een jailbrake exploit van honderd bytes.

    De grote datavreters zijn de video-streaming applicaties als Uitzending Gemist e.d.
    Hierdoor komen de business-modellen van de grote Telecombedrijven onder druk te staan. Overigens is Apple de lachende derde; distributieovereenkomsten hoeven ze niet meer af te sluiten want de iPhone is populair genoeg om zelf zijn weg te vinden.
    Ook de omroepwereld gaat nog schrikken van haar succes, als ze er al niet aan ten onder gaat.

    Dit gaat zich allemaal vertalen in hogere tarieven resp. veel extra reclame, tenzij er nieuwe verdienmodellen komen.
    Wie die verzint, heeft goud in zijn handen.

  6. De meeste data verstook ik, thuis en op het werk, via een WiFi verbinding. Via 3G, onderweg, heb ik aan minder voldoende.

  7. De iphone is dan ook leuker en makkelijker om mee te surfen enz….Dus niet abnormaal er daar meer data mee word verbruikt.

  8. @Joostmans:
    Tuurlijk ook uitzending vermist..maar voordat dat er was was de Iphone al de grootste in dataverbruik.
    Heeft juist alles met het makkelijke internetten en de apps te maken.
    Makkelijk Hyven, twitteren, NOS journaal kijken, radiozenders streamen, pingen of whatsappen en ga zo maar door en door..gaat allemaal via internet..uitzending gemist is over 3G nou niet echt heel mooi en is eigenlijk pas leuk via Wifi..

  9. Das toch normaal is gewoon een betere foon ook voor op internet.

  10. Ik haal het gemiddelde lekker omhoog met 2GB in 2 weken 😛

    @Nigel:
    Mijn ervaring is dat het niet verstandig is erg grote applicaties op je iPhone binnen te halen. Als je daarna gaat synchen met iTunes duurt dat extreem lang. (Met 3G unrestrictor kun je de appstore gebruiken alsof je op wifi zit).

  11. @Daejji:
    Als je een jailbreak hebt kun je 3G unrestrictor installeren = hoge kwaliteit youtube en uitzending gemist.

  12. thuis geen 3g bereik dus zal ook niet hoog worden!

  13. Origineel geplaatst door Daejji
    @Joostmans:
    Tuurlijk ook uitzending vermist..maar voordat dat er was was de Iphone al de grootste in dataverbruik.
    Heeft juist alles met het makkelijke internetten en de apps te maken.
    Makkelijk Hyven, twitteren, NOS journaal kijken, radiozenders streamen, pingen of whatsappen en ga zo maar door en door..gaat allemaal via internet..uitzending gemist is over 3G nou niet echt heel mooi en is eigenlijk pas leuk via Wifi..

    Klopt op zich wat je zegt, alleen video broadcast trekt honderd maal zoveel data als twitter e.d.
    Een half uur uitzending gemist is al meer dan je apps op 1 springboard.
    En de massa trekt zich van de kwaliteit niets van aan, in de treincoupe in Japan zit iedereen op zijn mobiel tv te kijken. En Apple heeft nu eenmaal besloten om dat niet via broadcast te doen…

  14. Strikt genomen klopt dit niet. Ik hou rekening met mijn data-abonnement. Mocht dit onbeperkt zijn verbruik ik veel meer.

    Blijkbaar denken deze ondezoekers dat we daar geen rekening mee houden.

  15. Op mijn SE K770i verstookte ik al meer dan 300mb per maand, en dat is niet eens een smartphone. Misschien moet ik minder live TV kijken 😉

    Ik gebruik veel meer data op mijn iPhone, zit makkelijk rond de gig…

  16. Ik moet met mijn abonnement van Mobile Vikings echt wel veel moeite doen om aan 1GB te geraken. Elke dag 32mb verbruiken is toch wel veel :p. (behalve als ik letterlijk dingen gaan downloaden, wat praktisch nog niet te doen valt met EDGE).

  17. @Nigel: Maarja, Navigon ga je niet downloaden vanaf je iPhone… Dan ben je lang bezig……

  18. 2.9 gig hier wel ff delen door 2 (omdat ik 2 maanden geleden me iphone heb gereset) dan val ik wel onder de veel gebruikers van het dataverkeer 😀

    Proud to have a iphone

  19. 6,6 GB in 6 maanden. Geen idee welk deel via 3G. En dan kijk ik weinig video…

  20. Origineel geplaatst door Joostmans
    Heeft allemaal weinig met applicaties te maken.
    Zelfs niet met de gewoonte van Apple om zestig miljoen maal 293 Mb aan systeemdata op het net te keilen voor wat bugfixes en een jailbrake exploit van honderd bytes.De grote datavreters zijn de video-streaming applicaties als Uitzending Gemist e.d.
    Hierdoor komen de business-modellen van de grote Telecombedrijven onder druk te staan. Overigens is Apple de lachende derde; distributieovereenkomsten hoeven ze niet meer af te sluiten want de iPhone is populair genoeg om zelf zijn weg te vinden.
    Ook de omroepwereld gaat nog schrikken van haar succes, als ze er al niet aan ten onder gaat.Dit gaat zich allemaal vertalen in hogere tarieven resp. veel extra reclame, tenzij er nieuwe verdienmodellen komen.
    Wie die verzint, heeft goud in zijn handen.

    Dat van 293 meg over het net; dat is nodig voor Unix-systemen, de hele boel moet meegestuurd worden bij een update

  21. Hoe is dit dan te checken?

  22. Het verschil tussen de iPhone en alle andere smartphones is denk ik dat vrijwel alle apps bij opstarten eerst contact zoeken met het mobiele internet dan wel via WiFi. Ook al wordt er maar een paar (K)byte data verplaatst per keer, de wet van de grote getallen in gebruik zijnde iPhones geeft zo’n verschil dan weer.
    Ik gebruik gemiddeld zo’n 4Gb per maand aan 3G dataverkeer (lang leve de T-mobile FUP).
    Net zoals veel iphonisten gebruik ik heel veel streaming media tijdens het reizen via OV. Dit jaar komen er gratis T-mobile Hotspots in NS treinstellen. Het gebruik zal dan alleen nog maar meer toenemen verwacht ik!

  23. Geloof dat ik bij de 1/3 hoor van de groep die meer dan 1 GB p/m binnen haalt. Zit tussen de 2 en GB per maand. Draai heel veel internetradio omdat we op kantoor geen fatsoenlijke ontvangst van de gewone radio hebben. Nog nooit reakties gehad van T-Mobile hierover, dus dat abo (i150) is echt met onbeperkt i-net haha.

  24. The iphone is bound to have more data downloads , with all the updates to apps for example , as for blackberry most of those phones have only gprs , so pointless in any streaming , so the iphone would have more

  25. er staat op mijn iPhone 71,5mb verstuurd en 771mb ontvangen, maar niet sinds wanneer en ook niet via wat…

  26. Ik verbruik hier zo’n 2gb per maand over het 3g netwerk 🙂

  27. En de doelgroep van de iPhone zit sowieso meer op internet dan bij de overige smartphones.

  28. Ik heb even gekeken maar ik heb 380MB ontvangen en 58,4 MB verstuurd in 8 maanden. Dus aanzienlijk minder dan de standaard i-Phone gebruiker.
    Maar ik moet wel vermelden dat mijn ontvangst gemiddeld genomen zo slecht is dat ik vaak geen poging meer doe om het internet op te gaan.
    Sterker nog: Ik heb voor mijn vrouw een simlock vrije i-Phone gekocht zodat ze niet van het T-mobile netwerk afhankelijk is.

  29. Ik zit nu op 9,1 gb en heb hem 6 maanden

  30. Met T-Mobile kan je bij onbeperkt internet max. 2GB data gebruiken. Als je meer gebruikt wordt je snelheid verminderd van 1MB naar 358kb.

    Dit is bij web and walk plus abonnement.

  31. Origineel geplaatst door Bram
    @Nigel: Maarja, Navigon ga je niet downloaden vanaf je iPhone… Dan ben je lang bezig……

    hehe, heb ik destijds juist wel gedaan..dacht zelfs een gehoord te hebben dat hij dan beter werkt, maar weet niet of dat gelul is of niet..maar goed..hij doet het.

  32. Zegt het ontvangen dataverkeer over hoeveel je gedownload hebt met je iPhone, en het verzonden dataverkeer over hoeveel je hebt geupload?

    Origineel geplaatst door Tom
    Met T-Mobile kan je bij onbeperkt internet max. 2GB data gebruiken.

    Betekent dit dat je ontvangen dataverkeer per maand niet meer dan 2GB mag zijn?
    Nog een vraagje, hoe zit het met de FUP van Vodafone? Op de site staat dat zorgeloos internetten inhoudt dat het datagebruik niet regelmatig 10x zoveel (of meer) per maand mag zijn dan het gemiddelde datagebruik van alle gebruikers. Ik vind dit nogal vaag. Wat is nu het gemiddelde datagebruik van alle gebruikers, 1GB/2GB?

  33. En hoe zit het dan bij een iPhone abonnement.

  34. ik krijg al een sms van KPN dat ik de FUP heb overschreven bij gebruik boven de 250 mb per maand!

    ik probeer dan nu ook zoveel mogelijk te wi-fién.

    Eigenlijk is dit wel pauper. Onbeperkt internet is dus het gemiddelde (25mb zogenaamd?! volgens KPN) en dat dan keer 10…

    De enige oplossing is dus dat iedereen massaal méér gaat verbruiken en dan gaat de FUP vanzelf ook omhoog omdat het gemiddelde dan ook omhoog gaat haha. 😀

    maar goed. veel mensen gebruiken het internet zo weinig….

    (ik heb KPN Surf&Mail Totaal abo..)

  35. @Koen:
    Wordt het dataverkeer via (je eigen) Wifi eigenlijk wel meegerekend op je Iphone? Of is dat alleen 3G en GPRS? Bij mij gaat het meeste dataverkeer over Wifi omdat 3G er meestal niet is. En over GPRS: wel erg langzaam, maar betere dekking.

  36. Mijn iphone gemiddeld 2gb per maand (gebruik hem elke dag als modem voor carpc / laptop). Blackberry rond de 100mb per maand. Dat komt omdat Blackberry het veel beter voor elkaar heeft. Die comprimeren en beveiligen de mail via je blackberry service. Kan apple nog wat van leren. Iphone = show, Blackberry = pro (en ja ik gebruik beide)

  37. Nou ik denk dat ik wel een groot verbruiker ben, maar kan er niks aan doen die telefoon is gewoon te gek. Kan er moeilijk van af blijven. 😉

  38. Origineel geplaatst door Jan sr
    @Koen:
    Wordt het dataverkeer via (je eigen) Wifi eigenlijk wel meegerekend op je Iphone? Of is dat alleen 3G en GPRS? Bij mij gaat het meeste dataverkeer over Wifi omdat 3G er meestal niet is. En over GPRS: wel erg langzaam, maar betere dekking.

    wifi wordt niet meegeteld bij je abbonement, dit is lokaal.
    Ik ben wel benieuwd of er een app is ( cydia/itunes) die de verschillende datastromen kan bijhouden.

  39. @Jan sr: allemaal op 3g netwerk, gebruik expres m’n wifi niet, zo gaat Tmobile eerder aan hun netwerk klussen 🙂

  40. Gebruik elke zaterdag 3GB aan data over mijn 3G netwerk. De telefoon is eenmaal een telefoon waar je zonder internet niks aan hebt naar mijn mening ^^

  41. @Paz:
    wifi wordt niet meegeteld bij je abbonement, dit is lokaal.

    Maar de vraag was of het al dan niet wordt meegeteld bij het ‘gebruik’, zoals dat op de Iphone in Instellingen wordt weergegeven.

  42. Origineel geplaatst door Jan sr
    Maar de vraag was of het al dan niet wordt meegeteld bij het ‘gebruik’, zoals dat op de Iphone in Instellingen wordt weergegeven.

    Bij mij staat er 5,9GB op de teller, ik neem aan dat dat sinds de laatste restore is.
    Aangezien dat 3 weken geleden was lijkt mij dat Wifi meegeteld wordt. Thuis heb ik altijd Wifi aan, en over 3G verstook in nooit zoveel.

    Edit: Wordt die teller wel gereset bij een restore? Kan zijn dat die stand bijgehouden wordt in je backup, en dus ook weer netjes teruggezet wordt. “Opnieuw ingesteld” staat op “Nooit”.

  43. whaha net alleen al met een half uurtje tethered internetten op de laptop meer dan 200 mb verstookt:P ik zit denk ik bij de grootverbruikers van een gig

  44. heb het een tijdje bijgehouden,, ik had 800MB per maand:O
    ik gebruik alleen 3g omdat ik thuis net geen wifi berijk heb op mijn kamer en op school werkt het niet op een of andere manier:O (jammer anders had ik 20MB/s down:’D )

    in NL is het (vodafone) netwerk snel genoeg om hogekwaliteit filmpjes te kijken, bovendien is het internet op mijn iphone bijna evensnel als internet thuis:P

  45. Ik gebruik op mijn ipod gemiddeld 2 gb per maand, vooral dingetjes als gta chinatown wars en tom tom west europa nemen veel data in beslag… Vervolgens gooi ik gta en tom tom er dan af om weer een overdosis aan spellen op mijn ipod te kunnen zetten xD. Owja dit gebruik is via wifi heb namelijk een ipod, mijn broer download wel super veel via 3g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.