iPhone: tweemaal meer dataverbruik vergeleken met andere smartphones

Heb je als gemiddelde smartphone-gebruiker genoeg aan een data-abonnement van 1GB per maand? Volgens onderzoeksbureau Validas wel: zij hebben gegevens van meer dan 1.000 smartphonegebruikers bekeken en komen tot de conclusie dat de gemiddelde iPhone-gebruiker 273 MB per maand verstookt. Dat is behoorlijk meer dan de 54 MB die Blackberry’s maandelijks verbruiken. Bij alle overige […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3gsHeb je als gemiddelde smartphone-gebruiker genoeg aan een data-abonnement van 1GB per maand? Volgens onderzoeksbureau Validas wel: zij hebben gegevens van meer dan 1.000 smartphonegebruikers bekeken en komen tot de conclusie dat de gemiddelde iPhone-gebruiker 273 MB per maand verstookt. Dat is behoorlijk meer dan de 54 MB die Blackberry’s maandelijks verbruiken. Bij alle overige smartphones ligt de hoeveelheid gemiddeld op 150 MB. Nu zal de iPhoneclub-bezoeker niet een doorsneegebruiker zijn, dus de aantallen liggen bij jullie vast hoger.

iPhone-bezitters gebruiken tweemaal zoveel dataverkeer als de andere smartphone-gebruikers. De Blackberry-gebruikers doen het helemaal zuinig aan: 80% van hen gebruikt niet meer dan 50 MB per maand. Onder de iPhone-bezitters is 12 procent grootverbruiker: zij hebben meer dan 500 MB per maand nodig. Onder die groep heeft eenderde meer dan 1 GB data per maand nodig.

Om je eigen dataverbruik te checken ga ja naar Instellingen > Algemeen > Gebruik (de getoonde hoeveelheid data kan betrekking hebben op een andere periode dan 1 maand)

dataverkeer iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2010, 1:37
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.