O’Reilly heeft al 100.000 e-books verkocht via App Store

O'Reilly heeft bekendgemaakt dat ze via de App Store al 100.000 e-books hebben verkocht. Vooral een boek over de iPhone is populair. De prijs maakt daarbij niet zoveel uit.

oreillyZijn mensen bereid om e-books te kopen? Uit cijfers van O’Reilly blijkt van wel: zij maken bekend dat ze meer dan 100.000 e-books hebben verkocht via de App Store. Mensen lezen de boeken nu nog op de iPhone, maar als de iPad straks op de markt is, worden de mogelijkheden nog breder. Het bestverkochte boek is ‘iPhone: The Missing Manual’ van David Pogue. O’Reilly maakte de cijfers bekend via hun blog Tools of Change for Publishing. Dit is ook de naam van een conferentie die O’Reilly op 22 tot en met 24 februari in New York organiseert. Het is trouwens niet zo, dat goedkope boeken het best verkocht worden en ook is het niet zo dat alleen Amerikanen de boeken kopen.

De geografische verdeling van de verkopen is redelijk constant; 54% van de verkopen komt van buiten de VS. Dat heeft er wellicht mee te maken dat boeken als ‘iPhone: The Missing Manual’ buiten de VS lastiger verkrijgbaar zijn en daarom liever als e-book worden aangeschaft. Wat de prijsstelling betreft: in de toplijst staan boeken uit alle prijsklassen. Drie van de twaalf kosten $5,99 en dat is duurder dan de iPhone-bezitters gewend zijn. O’Reilly brengt vooral computerboeken uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2010, 9:46
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, licentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.