Reacties voor: iPhone-toetsenbord leidt tot veel typfouten

Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau User Centric maken gebruikers op het toetsenbord van de iPhone ruim tweemaal zoveel typfouten als op andere telefoons.
Lees het complete artikel → iPhone-toetsenbord leidt tot veel typfouten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. nou ik tik tegenwoordig toch echt sneller en beter dan in het begin. Flut onderzoek dus

  2. Ik vind het overstappen zelf heel makkelijk. Je weet zoiezo al waar alle letters zijn door het standaard computer-toetsenbord.
    Na een tijdje heb je ook door hoe je de toets aan moet raken met bv. je duim, aangezien die veel breder is dan één toets, maar ik vind het heel snel wennen.

    Op m’n oude mobieltje was het altijd “5, 1, 2”, steeds tellen hoevaak je op dat knopje moet drukken… (en die 5 dan natuurlijk welke toets ;-))

  3. Ik tik niet meer maar laat de toetsen los… Werkt prima.

  4. Ik tik niet meer maar laat de toetsen los… Werkt prima.
    Wat bedoel je daarmee?

  5. Ik tik met beide handen, duimen, en maak af en toe een foutje maar die corrigeer ik, hoe vaker je tikt hoe beter het gaat…

    Ik schrijf er ook lange mails mee, vrijwel foutloos.

  6. @Adriaan ..Mijn duimen glijden over het scherm en ik laat de toetsen los als de juiste letter zich vergroot. Dus niet tikken maar glijden en los laten.

  7. ik tik (rijmt) gewoon met twee duimen en dit gaat altijd prima, soms uiteraard wel eens een fout maar dit zijn er niet zo super veel

  8. goeiemoggel, 2 kilo inktvip 🙂

    Het is inderdaad wat lastiger te gebruiken dan bijv. HTC toetsenbord.
    Nederlandse spelling zal al erg helpen.

  9. Ik vind het een prima manier van toetsen… je moet alleen wel het engelse woordenboek uitzetten die je nederlandse worden verandert.

    TOP

  10. ik tik sneller met 1 wijsvinger dan met 2 duimen. En dit gaat vrijwel foutloos.
    Maar met “over het scherm glijden” wil ik wel eens proberen. Een kijken of dat een beetje snel gaat.

  11. Ik kan niet wachten tot de ‘autocorrectie’ functie er is. Typen van een berichtje moet ik wel altijd met alle aandacht doen, anders gaat het fout. Bij iets teveel bier heb je dat wel eens. Op mijn oude samsung kon ik het met mijn ogen dicht en 1 hand, hehe. Maar goed, glijden over je toetsen is een goed alternatief en werkt ook nog eens snel! Ik had ergens op een forum een video hier van gezien, kan het alleen zo snel niet meer vinden.

  12. hoe zet je die woordenboek uit? ik heb engels en die is vet ***t

  13. Is er geen mogelijkeheid, of een speciale applicatie, om ook tijdens het SMSen een breed (landschap) SMStoetsenbord te krijgen net zoals bij internetten?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.