iPhone-toetsenbord leidt tot veel typfouten

Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau User Centric maken gebruikers op het toetsenbord van de iPhone ruim tweemaal zoveel typfouten als op andere telefoons.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone toetsenbordEen van de verkoopargumenten van de iPhone is het revolutionaire touchscreen-toetsenbord. Maar uit een onderzoek blijkt dat tekstberichten die door iPhone-gebruikers worden getikt, veel meer typfouten bevatten dan berichten van andere telefoons. De iPhone-tikkers leren ook niet van hun fouten.

Het in Chicago gevestigde onderzoeksbureau User Centric testte hoeveel fouten gebruikers op toetsenbordjes van mobiele telefoons maken en maakten daarbij een vergelijking tussen QWERTY en numerieke keypads. De studie, die gebaseerd was op een extreem kleine steekproef (hoeveel dan?), leverde wel interessante resultaten op. iPhone-gebruikers kunnen net zo snel tekst invoeren als andere gebruikers, maar maakten 5,6 fouten per bericht terwijl andere toetsenbordgebruikers 2,1 fouten per bericht maakten.

Ook opvallend: de prestaties van de iPhone-typisten worden niet gaandeweg beter. De onderzoekers gaven nieuwe gebruikers een iPhone in handen en vroegen hen een bericht te tikken. Daaruit bleek dat de nieuwe iPhone-gebruikers dezelfde hoeveelheid fouten maken als de ervaren iPhone-gebruikers. In Europa gebruiken de meeste mensen numerieke toetsenboren en zijn ze – volgens dit artikel in IT World – niet makkelijk geneigd om over te stappen.

[Update: ZDNet heeft gedetailleerde informatie over dit toetsenbord-onderzoek. Daaruit blijkt dat er 60 deelnemers waren en dat sommige letters vaker fout werden aangetikt dan andere.]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2007, 20:18
Categorie Achtergrond
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.