Iedere week gratis single van de week in iTunes Store

De Nederlandse iTunes Store is begonnen met het weggeven van een gratis muzieknummer per week. In de Amerikaanse iTunes Store werd dat al veel langer gedaan. Spinvis doet de aftrap.

iTunes storeDe Amerikaanse iTunes Store gaf elke week al een gratis muzieknummer weg. Nu geldt de actie ook in de Nederlandse iTunes Store: iedere week is er een track van een artiest of band die Apple de moeite waard vindt. Je kunt deze gratis downloaden als Single van de week. Apple trapt af met een single van Spinvis met de toepasselijke titel “Dag 1”.

Volgens Apple laat ‘Dag 1’ van Spinvis zien “hoe de artiest van opnamen en sampling thuis uitgegroeid is tot een unieke componist die rijk geïnstrumenteerde en caleidoscopische popsongs produceert.” Met het gratis nummer probeert Apple de kooplust onder de bezoekers aan te wakkeren: “als je de track leuk vindt, bekijk het album dan ook eens” zegt Apple op de pagina Hot News. Bijvoorbeeld een van de 2 miljoen iTunes Plus-nummers die tegenwoordig nog maar 99 eurocent per stuk kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2007, 19:01
Categorie Apps
Onderwerpen app store, gratis, itunes, nummer

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.