Apple-aandelen schieten omhoog na Chinese iPhone-geruchten

Het aandeel Apple steeg vandaag 11%, de grootste stijging sinds juli 2006. De reden waren geruchten dat China Mobile in gesprek is met Apple over de iPhone, waardoor een markt van ruim 500 miljoen klanten binnen bereik komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

LG ChinaHet Apple-aandeel maakte de afgelopen dagen een flinke duikeling, maar lijkt nu wat te herstellen. En dat alles omdat er geruchten zijn dat China Mobile Ltd., ‘s werelds grootste mobiele operator, heeft gezegd dat ze in gesprek zijn met Apple. Maar valt er met de iPhone wel droog brood te verdienen aan de iPhone, omdat de bevolking is opgegroeid in een wereld waar het verschil tussen echt en kloon toch niet wordt gezien?

Volgens analist Tiffany Feng van Guotai Junan Securities in Hong Kong zou het een enorme boost voor Apple betekenen als ze in China actief worden. Feng raadt aan om aandleen China Mobile te kopen. Apple’s aandeel steeg na vier dagen weer met 11 procent, de grootste stijging sinds juli 2006. Als de overeenkomst doorgaat, krijgt Apple toegang tot een markt van 523 miljoen mobiele abonnees, meer dan de totale bevolking van de Europese Unie.

Net als in westerse landen zou de iPhone China Mobile kunnen helpen om beter betalende klanten binnen te halen, nadat de operator eerder voor een lage prijzen-strategie en binnenhalen van klanten van het platteland, had gekozen.
Jill Tan, Apple-woordvoerster in Hong Kong, wilde niet op de geruchten reageren maar bleef vasthouden aan de eerdere berichten dat Apple de iPhone volgend jaar in Azië wil gaan verkopen. Apple zal in China ook met RIM, de maker van de BlackBerry, te maken krijgen. China Mobile wil met iPhones en BlackBerry’s de klanten ertoe verleiden om meer geld uit te geven voor hun mobiele abonnement.

Hoewel het aandeel van Apple steeg, zakte dat van China Mobile 0,4% nadat het nieuws bekend werd. Maar beleggers hoeven niet te wanhopen: vergeleken met vorig jaar is de koers bijna verdubbeld. Op de foto bij dit nieuwtje is overigens niet de iPhone te zien, maar de recent in China gelanceerde LG Viewty.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2007, 14:04
Categorie Apple
Onderwerpen abonnementen, apple, china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.