Bescherming van gestolen apparaat op iPhone

Reacties voor: iPhone krijgt nieuwe Stolen Device Protection-functie in iOS 17.3: dit betekent het

De iPhone krijgt in iOS 17.3 een nieuwe functie genaamd Stolen Device Protection (in het Nederlands: Bescherming voor gestolen apparaat). Daarmee kunnen bepaalde functies alleen gebruikt worden met behulp van Face ID of Touch ID.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Goeie zaak en mooie update

  2. Maar de belangrijkste doen ze weer eens niet. Hierover heb ik al vaker gemaild met Apple, maar schijnbaar zien ze er niets in. En dan bedoel ik dus dat als je je telefoon wilt uitschakelen dat je dat alleen kan met Face/TouchID.

    Een dief wilt een iPhone meteen uitzetten en dat kan dus niet meer als het een extra verificatie vereist. Maar waarom Apple dit maar blijft tegenhouden is mij echt een raadsel.

    • Juist niet hoe moet ik hem dan op werk uit zetten, als ik een telefoon terug krijg van medewerker die weg is(die hem niet netjes heeft afgemeld).

      Ik meld dat toestel aan bij Apple met de factuur, echter moet toestel dan uit staan.
      Als de afmelding door Apple is gedaan uit de cloud kan ik hem herstellen via iTunes, maar dan moet je wel het toestel kunnen uitzetten.

    • Als ik even advocaat van de duivel speel zou een dief een iPhone die niet zonder passcode uit kan in een faraday hoesje kunnen doen waardoor alle gps/wifi/cellular/BT conecties niet meer werken. Even de zaklamp aanzetten en de camera om de batterij te leeg te laten lopen en na een dag (of twee) staat de iPhone dan alsnog uit.

      Dit soort hoesjes zijn lange tijd populair geweest om “keyless entry” autosleutels te beveiligen tegen dieven die het signaal van de sleutel kunnen doorspelen waardoor het lijkt alsof de sleutel/eigenaar dicht in de buurt van de auto was en dus ontgrendeld kan worden.

    • Waarschijnlijk doen ze er niets mee omdat de meeste toestellen vanaf iPhone 12 terug te vinden zijn in het “Zoek mijn” netwerk ook als ze uitgeschakeld zijn.

  3. Fantastisch.
    Nu nog face-id en pincode vereisen om je toestel uit te schakelen en we zitten nóg een stuk veiliger. (ook op iPad)

    • Zou idd een mooie toevoeging zijn. Alleen kan je nu als je iPhone niks doet een force start doen. Die optie zal altijd zo blijven en kan je dus je tel uitzetten zonder code.

  4. Mooie functie idd.
    Tot je FaceID stuk gaat of je ineens niet meer herkent, dan heb je toch een flink probleem

  5. Hier blijft die functie uit. Je kan geen toegangsscode meer gebruiken als die ingeschakeld is. Ik heb face id, maar werkt voor mij als blinde niet altijd om de iphone te ontgrendelen, dus ik heb dan een serieus probleem. Ze hebben hier duidelijk niet goed over nagedacht. Ook als face id of touch id niet meer werkt zit je vast. Heel dom van Apple dit.

  6. Joanna Stern van The Wall Street Journal maakte hier al 2 video’s over die de problemen duidelijk maken en wat je ertegen kan doen. Ook als je de iOS beta al geïnstalleerd hebt is dit een mooie toevoeging (zie het tweede deel).

    Beide filmpjes kan ik ieder aanraden.

    Deel 1: https://youtu.be/QUYODQB_2wQ
    Deel 2: https://youtu.be/tCfb9Wizq9Q

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.