Reacties voor: iPhone met Siri op afstand te kraken via radiosignalen

Een Frans onderzoeksbureau laat zien hoe Siri op afstand te bedienen is door radiosignalen te gebruiken. Hierdoor kan een iPhone onopgemerkt voor tal van malafide taken gebruikt worden.
Lars Paymans -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik als radio zendamateur (Ham radio) ben dan wel benieuwd welke frequentie je dient te gebruiken.

    Het is wel weer vergezocht, maar blijkbaar zijn er nog steeds mogelijkheden om de beveiliging te kraken.

  2. Een beveiliging is nooit water dicht maar voor hacks als dit maak ik me niet echt druk

  3. Ik geloof er niets van ,dit is enkel het zoveelste sensatie artikel.En inderdaad hetgeen in de hierboven vermelde reactie staat , welke frequentie moet men gebruiken want mijn aansluiting van de koptelefoon is twee maal zo lang als die van de originele koptelefoon.

    • @Roger: Het zijn onderzoekers van een Franse overheidsinstantie. Dus die hebben niet direct reden om de publiciteit te zoeken met een stunt. Als er een commercieel beveiligingsbedrijf achter zat, zou ik er anders over denken.

  4. Het zou dan toch moeten gaan over harmonische herhaalfrequenties die de stem nabootsen op een frequentie die wij met ons menselijk gehoor niet kunnen horen. Maar is de frequentie van het microfoongedeelte dan niet digitaal begrensd van 20 tot 20.000 Hz ?
    Als dit helpt dan is het toch softwarematig nog te beveiligen met een Apple update.

  5. @Marciemarc: De microfoon is analoog, intern in de iPhone wordt het pas digitaal.
    Tevens zal de microfoon niet als microfoon gebruikt worden, maar de draad ervan die dan dient als antenne.

  6. OK, maar de A/D converter beperkt de binnenkomende analoge signalen toch bij 20Khz, die doet toch niks met de hogere binnenkomende frequenties ?

  7. Origineel geplaatst door Marciemarc
    Het zou dan toch moeten gaan over harmonische herhaalfrequenties die de stem nabootsen op een frequentie die wij met ons menselijk gehoor niet kunnen horen. Maar is de frequentie van het microfoongedeelte dan niet digitaal begrensd van 20 tot 20.000 Hz ?
    Als dit helpt dan is het toch softwarematig nog te beveiligen met een Apple update.

    Hoewel ik moet toegeven dat de theorie bij mij een beetje is weggezakt, zou ik juist verwachten dat een dergelijke begrenzing het alleen maar makkelijker maakt. Vergeet niet dat de hoge frequenties alleen als draaggolf dienen, een dergelijke begrenzing tot het hoorbare spectrum in de microfoon(input) zou die juist al automatisch uitfilteren zodat (bij het juiste modulatietype, denk AM) al ‘vanzelf’ alleen de ‘hoorbare’ siri-opdrachten overblijven in de iPhone…

    Al met al een reden te meer om de bedrade aansluiting van microfoon en oortjes op een iPhone definitief naar het museum te verbannen ten gunste van draadloze alternatieven (ipv domweg de stekker te verkleinen) 😉

  8. Origineel geplaatst door yermolai
    Ik als radio zendamateur (Ham radio) ben dan wel benieuwd welke frequentie je dient te gebruiken.

    Dat kan je toch afleiden van de logaritmisch-periodische (log periodic) antenne op de foto. Een breedbandig signaal ongeveer tussen de 150 en 1.350 MHz. Een log periodic “simpele middelen” noemen is lichtelijk overdreven.

    vy 73 es 55 de ON8xx, DM8xx es PA8xx

  9. @Roger: Ik zou er niets van geloven.
    Net als een jailbreak binnen 2 weken na het verschijnen van iOS9.
    Want als Apple zegt dat het veilig of rootless is…
    NOT

  10. Mij lijkt het gaat als ze via 538 ofzo gewoon uitspreken : ‘hey Siri : bel mama’

    En dan t resultaat afwachten haha

  11. Mij lijkt het gaat als ze via 538 ofzo gewoon uitspreken : ‘hey Siri : bel mama’

    En dan t resultaat afwachten haha.

    En voor alle zendamateurs: jullie weten ook dat je het AM signaal zelfs om kan zetten naar hoorbaar audio op vullingen in je gebit hè?
    Bron: Google it

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.